'30 yıldır ateisttim artık Tanrı’ya inanıyorum'

İnsanın DNA şifresini çözerek bilim tarihine geçen ve 30 yıldır ateist olduğunu söyleyen Francis Collins, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’nın varlığını hissettim” dedi

'30 yıldır ateisttim artık Tanrı’ya inanıyorum'
'30 yıldır ateisttim artık Tanrı’ya inanıyorum'
GİRİŞ 08.04.2008 08:50 GÜNCELLEME 08.04.2008 08:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”

Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi. Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

TARİHE GEÇTİLER

İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA’nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA’nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu.

YORUMLAR 27
  • Hâris Hemmâm 16 yıl önce Şikayet Et
    Bunun farkına varabilmek.... \"Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu\" İşte bu cümleyi anlamak herşeyi bitirir. İnsanın yıllarca araştırıp ancak bulabildiği birşey nasıl vardı? Demek ki bunu yapan/yaratan bir güç olmalıydı. İşte O Güc\'ün Allah c.c olduğunu bilmek ne güzel... Sadece bir kurşun kalemin bile grafit ve ağaçtan kendince oluşacağına inanmayan bir insan, nasıl olurda son derece kompleks bir yapıya sahip olan sadece bir hücrenin bile kendi kendine oluşabileceğine inanır anlam veremiyorum.
    Cevapla
  • berceste_xx 16 yıl önce Şikayet Et
    dikkat!!!. inancımızın kıymetini bilelim ve müslüman olarak dünyaya geldiğimize şükredelim bence. ama denizin içinde suyun kıymetini bilmeyen balık gibi olmamak lazım. müslümanlık sadece kimlikte yazmakla olmamalı onu yaşamalıyız ve bu nimetin kıymetini bilmeliyiz. bu haberde haberin kahramanının şu sözleri beni çok etkiledi hani bilimsel bir buluş yapınca çok seviniyorlardı çünkü o buluşu kendilerinden başka insan bilmiyordu ve bu onları mutlu ediyordu ama sonunda ne diyor onu kimse bilmiyor ama allah biliyordu...
    Cevapla
  • Mehmet Ali Türkoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Yerin, Göğün ve ikisinin arasındaki herşeyi Rabbi Yüce Allah... Yüce Allah kiminin aklını açar, kimininkini ise açmaz. Allah\'ın varlığını birliğini görmemizi nasib ettiği için Allah\'a çok şükretmek gerekir. Çünkü o kadar çok adam görüyoruz ki Allah\'ın yarattığı aklına şirk koşarak bilim icatları yaptığını, buluşlar yaptığını zanneden. Bu bilimadamı gözündeki perdeleri aralayıp görmeye başlayabilmiş. Bilim enaneyitini atarak.
    Cevapla
  • furkan dursun 16 yıl önce Şikayet Et
    Harunyahya. Harunyahya kitaplarının en büyük etkilerinden biride bilimsel olmasıymış bunuda öğrendik.
    Cevapla
  • esat kara 16 yıl önce Şikayet Et
    . Tabiki Ku\'anın ilk inen ayeti boşuna ikra değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı