12 yıl önceki söyleşinin Küçük sırrı

1996'da Aydınlık Dergisi'nde isimsiz çıkan röportajın Veli Küçük'e ait olduğu ortaya çıktı. Küçük, CIA tarafından öldürdüğünü iddia ettiği Org. Bitlis için Genelkurmay'ı suçlamış!

12 yıl önceki söyleşinin Küçük sırrı
12 yıl önceki söyleşinin Küçük sırrı
GİRİŞ 08.04.2008 09:59 GÜNCELLEME 08.04.2008 09:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kamil Maman'ın haberi


Ergenekon terör örgütü kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 1996 yılında Aydınlık Dergisi'ne verdiği röportajda dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in öldürülmesinden Genelkurmay'ın haberi olduğunu iddia etmiş.

Küçük'ün ismi açıklanmadan yayınlanan röportajda, dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'in Amerikan yanlısı olduğu ve Güreş'le Eşref Paşa'nın devamlı kavga ettiği ileri sürülüyor. Bu sebeple de CIA ajanları tarafından öldürüldüğü, Genelkurmay'ın bundan haberdar olduğu ve soruşturmayı bilerek saptırdığı belirtiliyor. Röportaj yapılan kişinin Veli Küçük olduğunu, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan İşçi Partisi lideri ve Aydınlık Dergisi'nin başyazarı Doğu Perinçek açıkladı.

Aydınlık dergisinin 25 Ağustos 1996 tarihli nüshasında yayınlanan röportajda, 'Org. Bitlis'in ölümüyle Çiller'in Özel Örgütü'nün bir bağlantısı var mı?' şeklindeki soruyu Veli Küçük, şöyle cevaplamış: 'Bu soruya doğrudan cevap veremem. Eşref Paşa Amerika'ya çok karşıydı. Avrupa'ya yakındı. Ölümü ABD'nin işi. Bizimkilerin parmağı var. Genelkurmay emretmeseydi soruşturma kapanmazdı.' Veli Küçük, aynı yazıda eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'i örgüt kurmakla suçluyor: 'Çiller'in örgütü denen şey ne? Rantiye, rüşvet, yalan, dolan... Örgüt; Özer'in (Tansu Çiller'in eşi) Pakistan'da Benazir Butto'nun kocasıyla işleri; Lübnan Başbakanı Hariri'yle işleri; Yalım Erez'in Van üzerinden eroini. Örgütün işleri bu. Bu örgütün adamları da Özer ve ekibi. Şimdi silah tüccarlığı yapıyorlar. El altından İsrail'den silah alımı başladı. Bunu kim ayarlıyor: Örgüt ve Özer. Eşref Paşa'nın ölümünde rol oynayan Özel Harpçi subaylar şimdi Çiller'le beraber. Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki Özel Harpçi subaylar da Çiller'in adamları.'

'PKK'ya silah sevkıyatını önlediği için öldürüldü'

Röportajda dikkat çeken bir iddia ise CIA ajanları tarafından Barzani, Talabani ve PKK'ya silah gönderildiği bilgisi. Küçük, silah teslimatıyla ilgili soruya şu cevabı vermiş: 'Eşref Paşa Jandarma Genel Komutanlığı'ndakileri değil, Kuzey Irak ve Güneydoğu'da faaliyet yürüten yardım kuruluşlarındaki CIA'cı ve Özel Harpçileri de engelledi. Bunların yaptığı her şey denetim altına alındı. Bunların Kuzey Irak'a Silopi'den giriş çıkışlarını engelledi. Gıda yardımı adı altında konteynırlarla Barzani ve Talabani'ye verilen silahları ilk yakalatan da Eşref Paşa'dır. O silahlar daha sonra Güneydoğu'daki PKK'lılarda çıktı.' Ergenekon soruşturmasında da Veli Küçük'ün silah teslimatı konusunda bilgisine başvurulduğu iddia edilmişti.

YORUMLAR 2
  • Hüseyin UĞURLU 16 yıl önce Şikayet Et
    Demekki PKK yıda besleyen bunlarmış. Hala PKK deyip üzerinde nemalanıyorlar bu sahte milliyetçiler bu ülkenin anasını ağlatmışlar vay anasına bee
    Cevapla
  • ozturk ozturk 16 yıl önce Şikayet Et
    ERGENEKONCULAR SAKAT ADAMLAR. bunlara dikkat etmeli ülkeyi maheveden bunlar.. bu arada arkadaki adam zicoya bezniyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi