Hürriyet yine sözleri çarpıttı!

Hürriyet gazetesi, Kızıl Dany olarak bilinen Daniel Cohn Bendit'in sözlerinden istediği yorumu alarak haber yaptı. Gazete daha önce de Lagendijk'in sözlerini çarpıtmıştı.

Hürriyet yine sözleri çarpıttı!
Hürriyet yine sözleri çarpıttı!
GİRİŞ 24.04.2008 11:59 GÜNCELLEME 24.04.2008 11:59

AB-Türkiye Karma Parlamentosu Eşbaşkanı Lagendijk'ın sözlerini manüple ederek manşete çıkaran Hürriyet gazetesi, Daniel Cohn Bendit'in sözlerinden istediği yorumu alarak haber yaptı.

Hürriyet gazetesi, AB-Türkiye Karma Parlamentosu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in sözünü çaptırarak manşete taşımasının ardından dün de Kızıl Danny olarak tanınan Daniel Cohn Bendit'in sözlerini çartırak birinci sayfasına çıkardı. Bendit, sözkonusu haberde yaptığı açıklamasında, 'Başbakan Erdoğan, reformlara devam etseydi Anayasa'da gerekli düzenlemeler yapılırdı. Böylece partisi hakkında kapatılma davası da açılmazdı' dedi. ancak Hürriyet gazetesi haberi 'Kapatma davası Erdoğan'ın suçu' başlığı ile birinci sayfasında duyururken, iç sayfada da 'Erdoğan bedel ödüyor' başlığını verdi. Bendit Hürriyet'te de belirtildiği gibi, AK Parti'nin kapatılmasına karşı olduğunu ve parti kapatmaların demokrasilerde bir çözüm olmadığını kaydetti. Bendit, “AKP yerine BKP kurulur ve oylarını yüzde 55-60'lara çıkarır' dedi.

1. LAGENDİJK VAKASI


Hürriyet gazetesi Joost Lagendijk'ın Amerika'da yaptığı bir konuşmasını “İran'ı değil AB'yi göster' başlığıyla manşetten verdiği haberde Lagendijk'e atfen “AKP, Türkiye'yi İran'a doğru değil AB'ye doğru götürmek istediğini göstermeli. Reformları yaşama geçirmeli” ifadeleri kullanılmıştı. Haberin veriliş biçimini sert bir şekilde kınayan Lagandijk, “Bu, ya İngilizce'yi çok iyi bilmeyen ya da sözlerimi kasten manüple eden bir gazetecinin saçma sapan, sorumsuz bir davranışıdır. Her iki durumda da bugün yaptıkları yanlışı düzeltmeliler. Eğer Hürriyet yanlış yaptığını kabul eder ve bunu da birinci sayfaya taşırsa çok iyi olur” demişti. Haberde iddia edildiği gibi, 'AK Parti'yi, Türkiye'yi İran istikametine götürmekle itham etmediğini' belirten Lagendijk, sadece Türkiye'de böyle düşünenler olduğuna işaret ettiğini belirtti. Bu tür eleştirileri yapanların Cumhuriyet ve diğer bazı gazeteler olduğunu hatırlatan Lagendijk, “Benim hükümete çağrım, bu insanları haksız çıkarması ve bunun da en iyi yolunun reformlarını yeniden gündeme getirmesidir” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!