Vatan'da yalan haber alışkanlığı

Yönetim, kulübün kuruluş etkinlikleri çerçevesinde Anıtkabir'e yapılan ziyareti 'Hakan Şükür'e laiklik ve cumhuriyet mesajı' şeklinde çarpıtarak veren Vatan'ı yalanladı.

Vatan'da yalan haber alışkanlığı
Vatan'da yalan haber alışkanlığı
GİRİŞ 08.05.2008 04:29 GÜNCELLEME 08.05.2008 04:29
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Galatasaray yönetimi Vatan gazetesinde yayınlanan Hakan Şükür ile ilgili olarak 'Kutlu Doğum Gafına Anıtkabir Tepkisi' başlıklı haberin tamamen uydurma olduğunu açıkladı. Gazete, Galatasaraylılar Derneği'nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Galatasaray Spor Kulübü ile birlikte çok önceden planlamış olduğu Anıtkabir ziyaretini Hakan Şükür'ün sözlerine yönelik 'laiklik ve cumhuriyet mesajı verildi' şeklinde çarpıtarak vermişti.

'HAKAN'IN BÜYÜK GAFI'

Ünlü futbolcunun Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesinde Kutlu Doğum Haftası'na atıfta bulunarak sokaktaki bayram havasının tribünlere de yansımasını dilemesini de gazete 'büyük gaf' diye nitelendirmişti.

Galatasaray Kulübü, Vatan gazetesinde 4 Mayıs 2008'günü birinci sayfada sürmanşetten 'Galatasaray'dan Ata'ya 'Şükür' ziyareti' iç sayfada ise 'Kutlu Doğum Gafına Anıtkabir Tepkisi' başlığıyla verilen haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

KURULUŞ ZİYARETİ

'Ata'mıza ziyaret, Galatasaraylılar Derneği'nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Galatasaray Spor Kulübü ile birlikte çok önceden 25 Nisan 2008 tarihi için planlanmış, yapılan program değişikliğinin ardından 3 Mayıs'a alınmıştır. 4 Mayıs'ta deplasmanda oynanacak olan Sivasspor maçının şampiyonluk yolunda büyük önem kazanması ve ligin son haftalarına girilmesi üzerine, Galatasaray Kulübü, görev başında olan yönetim kurulu üyelerimizi temsilen 2. Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Helvacı tarafından temsil edilmiştir.'


Kulüp kapıları Vatan'a kapalı

Kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Galatasaray, Mohaç'tan Çanakkale'ye şehitler vermiş bir camiadır. Laik Cumhuriyetin abide müessesesidir. Galatasaray, bütün kurum ve kuruluşlarıyla bir bütündür. Bölmeye yeltenmek kimsenin haddi değildir. Söz konusu haberin, daha önce yaptığı yalan haberlerden dolayı Galatasaray Kulübü'ne kapıları kapatılan Vatan Gazetesi'nde yer alması son derece manidardır.'


Yalan haber alışkanlığı


  • Yalan haber yapmayı alışkanlık haline getiren Vatan gazetesi, 18 Mart 2008'teki nüshasında 'Kara Çarşaf Üniversitede' manşetiyle çıktı. Gazete, Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerin çarşafla derslere girdiğini iddia etti. Ancak kadının öğrenci değil Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde tedavi olan bir vatandaş olduğu ortaya çıktı.


  • 24 Aralık 2007'deki 'İki bakana suikast son anda önlendi' başlıklı haber asılsız çıkınca gazete Basın Konseyi Yüksek Kurulu tarafından kınandı.


  • Yine 14 Aralık 2007'te Kanada'da bir babanın başörtüsü takmadığı gerekçesiyle kızını öldürdüğünü iddia etti. 'Düşünceye bak! Türbanı istemeyen kızını öldürdü' başlığıyla verilen haber asılsız ve cinayetin başörtüsüyle ilişkisiz olduğu anlaşıldı.


  • Emine Erdoğan ile ilgili bir haberde ise Erdoğan'ın lüks bir mağazayı, rahat alışveriş yapabilmek için her ayın belli günlerinde kapattığı, mağazaya özel asansörle çıktığı ve bu esnada mağazaya kimsenin alınmadığı bilgisine yer verildi. Ancak Emine Erdoğan'ın sözü edilen mağazadan hiçbir zaman alışveriş yapmadığı ortaya çıktı.
  • YORUMLAR 25
    • sibemol2 15 yıl önce Şikayet Et
      kartel medyası yeter!!!!!. bir çağın vicdanı olmak isterdim, bir çağın, daha doğrusu bir ülkenin... anlayışımıza vurulan zincirleri kırmak,yalanları yok etmek,Türk insanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmak isterdim.Muhteşem bir geçmişi, daha muhteşem bir geleceğe bağlayacak köprü olmak isterdim; sözcükten, sevgiden bir köprü...
      Cevapla
    • Abdurrahman Şahintürk 15 yıl önce Şikayet Et
      satılkların gazetesi yalan makinesi. bunları kımler okur kı.gercı okuyucusu yoktur,sadece seyırcısı olur onları.Ey ınanclı kardeşlerım bu ve bunun gıbı yalancı gazetelere para vermeyın.onları alarak yalanlarına ortak olmayın.dürüstce onlara ambargo uygulayın takı ıslah olana kadar.onlar bızım kutsallarımızla alay ettıkçe onlarla her türlü irtibatı kesın.kazdıkları kuyuda boğulsunlar.dıkkatlı olun ve ferdı olarak üzerınıze düşeni yapın bu sizin imanınızın gereğidir.
      Cevapla
    • demokrat 15 yıl önce Şikayet Et
      utanıyorum. Atatürkçülükle dini nasıl karşı akrşıya getiririz diye öyle bir çaba var ki yazık gerçekten yazık sonra anadolu insanı Atarükçülüğü benimsemez tabiki laikliği de anlamak istemez sizin laikliğiniz Atatürkün laikliği değil ! hen Atayı rahat bırakın hem de bu memleketi dinimzi de yaşarız kültürümüzü de millet olmanın gayesi nedir başka? o bağımsızlığı sağlamak değil mi zaten ? Atarürk ve ekibi onun için savaşmadı mı?? neyse halk uyanık olsun bunların tahriğine gelmesin aman
      Cevapla
    • tamer dağlar 15 yıl önce Şikayet Et
      bir şey yapmalı ama ne???. ya bu yalan haberlerden bıktık, bölücüler bile ülkeyi kutuplara ayırma konusunda bu kadar başarılı olamıyor ama bunlar bir yalanla binlerce insanın kafasına giriyorlar.... tepkiiiiiiiiiii ama nasıl? almayın almayın aldırmayın(doğan medya evinize girmesin)
      Cevapla
    • tuncay tezel 15 yıl önce Şikayet Et
      HELAL OLSUN YENİ ŞAFAK. Bunların yaptıklarını sürekli ortaya dökmeli herkes. Bel altı faullü vuran insanlarla asla kimse normal bir mücadele veremez. Hakemi satın almışlar, ofsayt gol atıyorlar sürekli. Tebrikler Yeni Şafak. Müslümanları kurtarma görevini üstlendiniz, Allah razı olsun.
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle
    DİĞER HABERLER
    ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...
    2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller