Aydın Doğan'ın asıl korkusu bundan

Medyada sessiz bir devrim yaşanıyor. Türkiye'de medya yeniden yapılanıyor. Aydın Doğan medyanın tek hakimi iken, şimdi kendini dörtlü kuşatmada görüyor. İşte o kuşatma:

Aydın Doğan'ın asıl korkusu bundan
Aydın Doğan'ın asıl korkusu bundan
GİRİŞ 16.05.2008 13:15 GÜNCELLEME 16.05.2008 13:15
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dinçer GÖKÇE'nin haberi

Türkiye medyasında son aylarda adeta sesiz bir devrim yaşanıyor. Medya adeta yeniden yapılanıyor. Büyük bir kabuk değişimi yaşanıyor. Yeni satın almalar, yeni isimler, geleneksel “medya mahallesi”ne daha güçlü girmek isteyen gruplar…


Holdingler uzak sulara açılırken gemilerine tv, gazete gibi medya araçlarını da almayı gündemlerine almış durumdalar. Zira bu yıl 4 milyar YTL’ye çıkması beklenen reklam pastası hemen herkesin iştahını kabartmış durumda.

Türkiye medyası son yıllara kadar iki ana akım üzende şekillendi: Doğan Grubu ve Dinç Bilgin. Dinç Bilgin’in Eti Bank’tan doğan zararlardan dolayı trajik bir biçimde medya mahallesini terk etmesi ve yerine Park Holding’in patronu Turgay Ciner’in gelmesi ile, rekabet Doğan ile Ciner arasında yaşanmaya başladı.

Ancak ne olduysa 1 Nisan 2006 sonrası oldu. O günün sabahı TMSF ekipleri, Ciner ve Bilgin arasında yapılan usulsüz bir anlaşmayı tespitleri sonrası, Ciner’e ait Merkez Medya’ya el koydu. Medya dünyasında deprem yaratan bu olaydan sonra Turgay Ciner de bu mahalleyi trajik bir biçimde terk eden ikinci isim olacaktı. Ancak Ciner’in geri dönüşü uzun sürmedi. Giderken “Dönüşüm muhteşem olacak” dercesine sektöre agresif bir giriş yaptı..

Ancak medyada asıl değişim, Sabah-atv’nin Çalık Grubu’na devri ile yaşandı. Son aylarda geleneksel medya mahallesine dört büyük isim girdi. Merkez’deki Doğan Medya hala sektörün en büyük oyuncusu. Ancak çevreden gelen bu yeni oyuncuların merkezin rahatını bozduğunu söylemek abartı olmasa gerek.

Şimdi Medya’nın yeni yüzlerine daha yakından bakalım. Hangi grup nelere sahip:

                   Doğan'ın husursuz bekleyişi!

Doğan Grubu (Aydın Doğan)

Doğan Grubu’nun son operasyonu Vatan Gazetesi oldu. Posta, Hürriyet ve Milliyet gazeteleri ile Kanal D, Star ve CNN Türk'ün sahibi Aydın Doğan, Vatan Gazetesi'ni de bünyesine kattı.

Doğan Yayın Holding 1,5 milyar doları aşan geliri ve yüzde 42'lik reklam pazar payı ile Türkiye'nin en büyük medya grubu. 7 binden fazla çalışanı bulunan Doğan Yayın Holding; gazete, dergi, kitap, dağıtım, televizyon, radyo, basım ve internet alanlarında faaliyet gösteriyor. 8 gazete ve 24 dergi yayıncılığı, TV yayıncılığı, kitap yayıncılığı, kitap&müzik perakendeciliği, dağıtım, alternatif telekom, internet, müzik alanlarında faaliyet gösteren holdingin Türkiye ve Almanya'da 8 basım tesisi var. 

MEDYADAKİ SON ÇEKİŞMELERİN AYRINTILARI


www.ekoyol.com

YORUMLAR 18
  • yavuz furunci 15 yıl önce Şikayet Et
    garıp. kardeşim kımse masal anlatmasaın,zamanında doğanı medyada patron yapan belli(akp hukumetı)sebeblerei barızdir ama ne olduysa farklı alternatıfler oluşunca şimdide aşşağı alıolar akıllı adamlar:)ama ne yazıkkkı sonlarını hazıorlıolar yavaş yavaş
    Cevapla
  • sabahattin tetik 15 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKKÜR. bana destek olan tüm kardeşlerime teşekkür ederim
    Cevapla
  • sacit gerçek 15 yıl önce Şikayet Et
    zaman-stv. zaman ve stv oluşumundan hiç bahsedilmemiş asıl güçlü olün onlar
    Cevapla
  • furkan dursun 15 yıl önce Şikayet Et
    aydın doğanın saltanatı sona eriyor. dindar insanları karalayıp,mahkemelere baskı yapıp masum insanları hapsettirmenin bedelini hem bu dünyada hemde ahirette ödeyeceksin.
    Cevapla
  • servet mağden 15 yıl önce Şikayet Et
    SEBAHATTIN TETİK SANA KATILIYORUM. darbe günlüklerinde özden örnek, ayışığı ve sarıkızın başarısız olmasındaki en büyük sebebin medya desteği olmaması diyordu.arkadaşlar medya çok önemli.28 şubatta aydın doğan ve dinç bilgin medyası önemli görevler yaptılar.kaleleri teker teker fethetmemiz gerekiyor.en önemlisi medya dır.bu davaya gönül veren herkesi doğan grubu gazeteleri ve televizyonları almamaya davet ediyorum.zaman,vakit,yenişafak,star,bugün,sabah gazeteleri alalım.stv,kanal7,atv,kanal24,kanaltürk izleyelim.bir olalım,birlik olalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek sürüsü Kocaeli'de yavru köpeği canlı canlı yedi
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var