Hürriyet bu kez Digor'dan yalanlandı

Hürriyet'in internet sitesinde Kars Digor'daki bir ilköğretim okulu ile ilgili "Haydi çocuklar cuma namazına" şeklinde yeralan haberi düzmece çıktı.

Hürriyet bu kez Digor'dan yalanlandı
Hürriyet bu kez Digor'dan yalanlandı
GİRİŞ 02.06.2008 19:13 GÜNCELLEME 02.06.2008 19:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Beldesinde Dağpınar YİBO ve Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim okullarında öğretmenlerin öğrencileri zorla cuma namazına götürdüğü haberleri asılsız çıktı.

Hürriyet'in internet sitesinde "Haydi çocuklar cuma namazına" şeklinde yeralan cuma namazı haberinin yapılan inceleme sonucunda asılsız olduğu anlaşıldı.

Digor Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili incelemelerin son aşamasına gelindiği ve şu ana kadar kayda değer hiç bir bulgunun olmadığını bildirdi.

Adı geçen okul idaresinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Okulumuzda toplam 700 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan 3-5 tanesi gerek ailesinden gerek yazın gittikleri Kur'an kursunda namaz kılmayı öğrenmektedirler. Namaz kılmayı bildikleri için cuma namazlarına babaları ve abileriyle birlikte gitmektedirler. Öğretmenlerimizden veya idaremizden hiç bir şekilde öğrencilerimize zorlama yoluyla gerek vakit namazları gerekse cuma namazları için bir baskı söz konusu değildir"

Okul idaresi, ayrıca, okulları hakkında gerçek dışı haber yapan kurumun muhabirini hakkında maddi manevi tazminat davası açacağını duyurdu.

Olaya adı karışan öğrencilerden Ünsal Avincan adlı öğrencinin velisi Yılmaz Bey, Dağpınar beldesinin kasıtlı olarak hep gündemde tutulduğunu ve adının devamlı terörle anıldığı bu durumun kendilerini çok rahatsız ettiğini söyledi. Yılmaz Bey, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Okuldaki öğretmenlerimiz çocuklara namaz kılmaları hususunda hiç bir şekilde baskı yapmadıkları gibi aksine çocuklara bir takım burs ve dershane gibi konularda yardımlar yapmaktadırlar. Hatta öğrenci velisi olarak bizlere bile maddi manevi yardımlar yapmaktadırlar."

Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Fikret Yardımcıel de şunları söyledi: "Biz okul olarak ve Dağpınar belde sakinleri olarak, bu şekilde gazete ve televizyonlarda gündem olmaktan inanın çok üzgünüz. Dışarıda buraya karşı kötü bir imaj var. O da buraların terör yuvası olduğu yönde halbuki her insanın böyle olması mümkün değildir. Bizler zaten okul aile birliği olarak bu kötü imajdan kurtulmaya çalışıyoruz.

Terörü ve bu kötü intibaı bitirmenin yolunun eğitimden geçtiğini iyi biliyoruz. Bunun yolunun da bu okullardan ve dinini diyanetini iyi bilmekten geçtiğini düşünüyoruz. Çocuklarımızı da bu yüzden önce dinini, gelenek göreneğini iyi bilen birer fert olmalarını sağlamak amacıyla aileler olarak çocıklarımızı yazları yaz Kur'an kurslarına gönderiyoruz. Bunda da hiç bir yanlışın olmadığını düşünüyorum. Bunca dedikodunun ve böylesi kara lekeli bir yere öğretmen olarak gelen bu arkadaşların sonuna kadar destekçisiyiz.'

Olaya adı karışan öğrenciler, olay günü adı geçen şahsın, kendilerine, "Sizi öğretmenleriniz zorla mı cuma namazını kılmaya getiriyor" diye sorduğunu ve kendilerinin de 'Hayır, kendi isteğimizle şu an öğle arası tatili ondan dolayı da kendimiz geldik dedik" şeklinde karşılık verdiklerini ifade ettiler.

İşte Hürriyet'te yer alan haber

Haydi çocuklar cuma namazına

Kars’ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Beldesi’ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ile Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrenciler her hafta gruplar halinde camiye cuma namazı kılmaya gidiyor.

İŞTE FOTOĞRAFLARI

Nüfusu 3 bin 700 olan Dağpınar Beldesi'nde iki okulun öğrencilerinin gruplar halinde cuma namazı kılmaları dikkati çekerken, bunun öğretmenlerin yönlendirmesiyle olduğu iddiaları ortaya atıldı. Okul müdürleri ise bu iddiaları yalanlarken, böyle bir yönlendirmenin sözkonusu olamayacağını söyledi.

CAMİ AVLUSUNDA ABDEST

İki yıl önce Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve işadamı İsmet Güresen’in onarımını yaptırdığı 170 öğrencili Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu ile 550 öğrencinin öğrenim gördüğü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki bazı öğrenciler her cuma günü olduğu gibi 30 mayıs günü de beldedeki Emmioğlu Camisi'nde cuma namazı kıldı.

İlköğretimin birinci kademesindeki öğrenciler önlükleriyle, ikinci kademesindeki büyükler de okul kıyafetleriyle geldikleri caminin bahçesindeki çeşmede abdest aldı. Ardından ezanın okunmasıyla camiye giren öğrenciler cuma namazını kıldı.

Cumaya gidenlerden gündüzlü okuyanlar, camiden çıktıktan sonra evlerine yemeğe gittikleri için derse geciktiklerini, ancak öğretmenlerinin buna kızmadığını söyledi. Öğretmenlerinin de cuma namazı kıldığını söyleyen öğrenciler, bu nedenle kendilerini teşvik ettiklerini ileri sürdü.

MÜDÜRLER: YÖNLENDİRME YOK

Dağpınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Yusuf Can, cuma namazına giden öğrenciler olabileceğini, ancak okul yönetimi ve öğretmenlerin yönlendirmesinin sözkonusu olmadığını söyledi. Kendisinin de cuma namazına gittiğini belirten Yusuf Can, “Camiye gelen iki üç çocuktur. Bir ikisi imamın oğludur, o kadar. Öğretmenlerin öğrencileri camiye götürmek için herhangi bir telkinlerini görmedim. Camiye çocuk geliyorsa ben ‘niye geliyorsun’ diyemem” diye konuştu.

Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu Müdürü Oğuz Yorgancı da öğrencileri cuma namazına gitmeleri konusunda teşvik etmediklerini söyledi. Yorgancı, “Biz öğretmen arkadaşlarla birlikte cumaya gidiyoruz. Çocuklar da görüp etkilenmiş olabilir. Yoksa ‘Haydi bakalım siz de yürüyün’ şeklinde bir şey olmaz” dedi.

YORUMLAR 7
  • cihat akan 15 yıl önce Şikayet Et
    . namaz kılmayın yaa siz nasıl ilerici çocuklarsınız!! hala içki içmiyorsunuz yoksa sigarayadamı başlamadınız biraz büyüyünce nasıl devlet dolandırılır onuda en kısa zamanda öğrenin o zaman ilerici batılı çağdaş!!! çocuk olursunuz bırakın şu namazı niyazı daha yaşınız kaç sizin baleye başlamadınızmı?? yazıklar olsun bu zihniyete namaz kılmak bile suç gibi gösteriyorlar yazık çok yazık
    Cevapla
  • mahmut abdullah 15 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYENİN SELAMETİ İÇİN HÜRRİYET TİRAJDA BARAJ ALTINDA KALMALI. Her nedense hürriyet gazetesinin yalanlarının çoğu islam dini ve dindarlarları ile ilgili olanları teşkil ediyor. Türkiye insanının selameti için hürriyet gazetesinin tirajının onbinlere getirilmesi ve böylece tarihin çöplüğüne girmesi lazımdır diye düşünüyorum. Hürriyet gazetesinin misyonu galiba mütedeyyin halkımıza nefes alacak ortam bırakmamak.
    Cevapla
  • Ahmet Türkoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    ... Şu cümle çok önemli \"Hatta öğrenci velisi olarak bizlere bile maddi manevi yardımlar yapmaktadırlar.\" Belli oluyor maddi destek. Hürriyet değil Kanal D\'de bu haberi yaptı ve iddialar muhabirlere değil, öğrencilere ait. Öğrenciler kendileri dile getiriyordu \"öğretmenlerimiz Cuma namazınıza gidin diyor\" diyorlardı. Tabi çocukları adam yerine koymazsanız ortada delil olmaz. Çünkü veliler de maddi-manevi destek görüyor.. Ayrıca ne diye öğretmeni şikayet etsin? Kötü bir şey yapmıyor..
    Cevapla
  • onur&şeref 15 yıl önce Şikayet Et
    söze ne hacet.. bu tabloyu görüpte hala chp ve o kafadakileri savunan insanların akıl sağlığından şüphe ederim.Düpe düz memleket karıştırılmak isteniyor.bunu yapana değil de (chp misyonu bu çünkü), buna alet olana kızıyorum.
    Cevapla
  • ziya altınar 15 yıl önce Şikayet Et
    Hürriyet bunu hep yapıyor... Orada ayin yapılsa \"Din özgülüğü\" başlığı adı altında \"Hristiyan Öğrenciler ibadetlerini huzur içindeyerine getirdi\" derler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı