AP'den türban kararına ilk tepki

Avrupa Parlamentosu’nun Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Jan Marinus Wiersma, Anayasa Mahkemesi’nin türban düzenlemesine iliskin iptal kararını yorumladı.

AP'den türban kararına ilk tepki
AP'den türban kararına ilk tepki
GİRİŞ 06.06.2008 09:08 GÜNCELLEME 06.06.2008 09:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi’nin türban düzenlemesini iptal eden kararı NTV’ye değerlendiren Hollandalı parlamenter Jan Marinus Wiersma, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Anayasa’yı sadece türban düzenlemesi ile gözden geçirmiş olmasının akıllı bir siyasi hamle olmadığını açıkladı.

Türk halkını ikiye bölen konuların Anayasa Mahkemesi’nde çözüme kavuşmasının toplumun ne denli kutuplaştığının bir göstergesi olduğunun altını çizen Wiersma, toplumsal uzlaşının iletişim ve parlamento çatısı altında sağlanmasının demokrasi açısından daha sağlıklı olacağına dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu karara herhangi bir yorum getiremeyeceğini de dile getiren Wiersma, kendi ülkesinde Anayasa Mahkemesi gibi bir kurumun bulunmadığını ancak Türkiye’deki kararlara saygılı olduğunu ifade etti.

Anayasa Mahkemesi’nin türban düzenlemesini iptal eden kararının AB-Türkiye ilişkilerine bir etkisi olmayacağının altını çizen Wiersma, “Ancak bu karar, mahkemenin AK Parti’nin kapatılması istemiyle devam eden davada ne tür bir karar alabileceğinin bir göstergesi olabilir” dedi.

Türban düzenlemesinin iptaline ilişkin kararın AK Parti’nin kapatılma istemiyle devam eden davadaki yargıçları da baskı altında tutabileceğini ifade eden Wiersma, “Şayet AK Parti kapatılırsa, AB-Türkiye ilişkileri bundan olumsuz bir şekilde etkilenir” dedi.

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Baskan Yardımcısı olan Hollandalı parlamenter Jan Marinus Wiersma, aynı zamanda Türkiye ve genişleme politikasından sorumlu Sosyalist Parti Başkanvekili sıfatını taşıyor.

YORUMLAR 4
  • Sabit Kal 15 yıl önce Şikayet Et
    Bu taktik, ikiyüzlülüklerini saklamaya calismanin taktigidir. Zira islerine gelince \"mahkeme kararina saygiliyim\" diyerek, biz ne yapabiliriz, sizin mahkemeye karisamayiz, diyenler, gerektiginde bu memleketin her seyine karismakta, hangi kanunun hangi sekilde yapilmasi gerektiginden, hangi kurumun nasil degismesi gerektigine kadar bin bir türlü sart getirmekte ve bunun adima adim takip etmektedir. Ancak sira müslüman Türk halkinin haklarinin gaspedilmesi olunca, hemen üc maymunlari oynayarak, biz ne yapabilirizkici oluyorlar.Avrupa, sen iki yüzlüsün ve öyle kalacaksin
    Cevapla
  • sami akçiçek 15 yıl önce Şikayet Et
    ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR.. Ben Anayasa mahkemesine benim adıma karar verme yetkisi vermedimki, benim adıma nasıl karar verir. Vermiş oldukları kararın son parağrafı her ne kadar TÜRK MİLLETİ adına yazsada yanlış yazıldığından karar yok hükmündedir. TÜRK MİLLETİ anayasa mahkemesinin Sezer Dönemi atanan üyeleri gibi düşünmüyorki! Birde kalkmış benim adına karar veriyorsunuz. Sizin kararınız benim için yok hükmümdedir. Geçerli olan benim vekil tayin ettiğim kişilerin kararıdır.
    Cevapla
  • tayfun sumbul 15 yıl önce Şikayet Et
    kapasite arttırın. Hangi habere tıklasak no connection sql bilmem ne diyor. Bu server ınızın kapasitesiyle alakalı bir şey zannediyorum. zbir çözüm bulun lütfen, internetten haber okumak için sıra beklemek istemiyorum.
    Cevapla
  • asude yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    iki yüzlü avrupa. zaten türkiyeden başka kaçtane ülkede bu kadar çok mahkeme çeşitleri varki, avrupa ikiyüzlü\'dür dünyanın hiç bir yerinde olmayan yasağı ahim tam anayasa mahkemesinin arefesinde kabul etti şimdi yorum yapıyorlar iki yüzlüsünüz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı