'Millet düşmanı İnönü' sözü gerdi!

CHP'li Muharrem İnce'nin TRT'de, Tamer Korkmaz'ın İsmet İnönü için 'Millet düşmanı' demesine AK Partili Lütfi Çırakoğlu, 'Doğru' dedi, Genel Kurul salonu fena karıştı.

'Millet düşmanı İnönü' sözü gerdi!
'Millet düşmanı İnönü' sözü gerdi!
GİRİŞ 11.06.2008 00:01 GÜNCELLEME 11.06.2008 00:01
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, TRT'da program yapan Tamer Korkmaz'ın, İsmet İnönü için, "Millet düşmanı" dediğini öne sürdü. İnce'nin bu sözlerine AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu'nun, "Doğru" karşılığını vermesi Genel Kurulda tartışmaya neden oldu.

TRT Kanununda değişiklik yapılmasını öngören tasarının yürürlük maddesi üzerinde CHP Grubu adına söz alan İnce, TRT'de yayınlanan, "Ezber Bozan" adlı programı yapan Tamer Korkmaz'ın, 2 gün önce gazeteci Ertuğrul Özkök'ü eleştiren bir yazı yazdığını söyledi. İnce, yazıda ayrıca Korkmaz'ın, "Böylelikle aynen İsmet İnönü gibi bu millete düşman olduğunu kanıtlıyor" dediğini ileri sürdü.

AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu'nun, "Doğru" diye laf atması üzerine İnce, "İsmet İnönü bu millete düşman mı da 'Doğru' diyorsun. Yazıklar olsun. Bu ülkede İsmet İnönü'ye millet düşmanı diyen bir kişi, bu ülkenin, bu devletin kanalında program yapıyorsa takdir sizin. Bunun hesabını elbet bir gün gelecek, vereceksiniz" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da yerinden söz alarak Çırakoğlu'na tepki gösterdi. Parlamentoda, TRT Yasası görüşülürken, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, hatiplerin konuşmasına, "Müstehzi bir şekilde cevap verdiği" söylendiğinde, AK Parti sıralarından konuşma talebinde bulunularak, "Konuşma hakkı olmayan kişiler aleyhinde konuşulmasın" dendiğini anımsatan Okay, şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal'in en yakın silah arkadaşı, Garp Cephesi komutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Mustafa Kemal ile birlikte bu ülkenin kuruluşunda büyük emeği olan İsmet İnönü ile ilgili küfür düzeyindeki bir yazıya, 'Doğru' diyen bir parlamenterin olmasını şaşkınlıkla izledim. Bu parlamenteri kınıyorum. Bunu bir tek ben değil, bu parlamentoda bulunan tüm milletvekillerinin İsmet İnönü'ye karşı yapılan bu saygısızlığı kınaması gerekir. Bundan sonra herkes haddini bilsin. Konuşurken, laf atarken, ne söylediğini, kime söylediğini, nasıl söylediğini kontrol etsin. Bu parlamenter arkadaşın kürsüden özür dilemesini istiyorum."

AK Parti'li milletvekillerinin Okay'a tepki göstermesi üzerine, Başkanvekili Güldal Mumcu birleşime ara verdi.

Verilen arada da AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin tartışması devam etti. Gazeteciler ile CHP'li İnce'nin basın locasında konuşmasına, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır tepki gösterdi.

Karabayır İnce'ye, "Gazetecilerden ne talimat alıp, talimat veriyorsun" dedi. Bunun üzerine İnce, "Sen git KPSS'ye girmeden çocuğunu devlet memuru yap" karşılığını verdi.

Başkanvekili Mumcu'nun, verdiği arada sürenin dolmasına rağmen Genel Kurulu açmamasına AK Parti'li milletvekilleri, sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. AK Parti'liler, birleşimi açan Mumcu'ya tepkilerini alkışlarla gösterdi.

Mumcu, AK Parti sıralarından İsmet İnönü için atılan sözü kınadığını belirtti. İsmet İnönü'nün Kurtuluş Savaşı'nın en önemli komutanlarından biri, Türkiye Cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı, çok partili rejimi Türk demokrasisine kazandıran kişi olduğunu dile getiren Mumcu, "Bu nedenle kınadığımı belirtiyorum" dedi.

Mumcu, komisyon ve hükümetin yerine oturmaması nedeniyle yarın saat 13.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.


AA

YORUMLAR 25
  • ali degirmen 15 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK DÜŞMANI İNÖNÜ. İnönünün halk düşmanı oldugu ADNAN beyi astırmasında belli olmadımı.Çok partiliymiş.İlk önce çok partili sonrada hepsinin kellesini getirin.Ölene kadar islam ve müslüman düşmanı degilmiydi.Zaten bıraktıgı mirastanda belli olmuyormu.
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    . Türk milleti dost bildiklerini 1950\'den beri zaman zaman tek başına iktidara getiriyor. Türk milleti dostunu da düşmanını da iyi bilir.
    Cevapla
  • Ahmed Kuloğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRUYU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLARMIŞ TA.... Biz dokuzuncu köyden kovulduk! Şimdi onuncu köyü biz basmaya geldik! Elbetteki İnönü millet düşmanıydı!
    Cevapla
  • ADNAN KARA 15 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum bu yoruma!!. bu millet inönü ve onun yetiştirdiği millet düşmanlarından az çekmemiştir. Baykal ondan çok mu geride sanki!! Baykal bu millete inönüden daha çok düşmandır..Ayrıca inönünün bazı subaylara \' bu millet sizin düşmanınızdır\' dediği de rivayet olunur bir çok kaynakta!! Chp zihniyeti değil mi!!Herşey beklenir!!
    Cevapla
  • Abdulemin Balyoz 15 yıl önce Şikayet Et
    İnönü Stalin\'in kopyasıydı.. İnönü tiranı, fakültede okuyan oğluna milletin malı olan Dolmabahçe Sarayı\'nı yurt olarak kullandırmadı mı? Ayrıca uçağa binmez kendize özel beyaz treni vardı onunla gezerdi. Batı Karadeniz madenlerinde insanları zorla çalıştırdığını da eklemek isterim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı