Yargıtay: 'CHP Cibiliyetsiz' hakaret değil

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP için söylediği 'Siyasi ahlaktan, etikten uzak. Bu cibilliyet meselesi aynı zamanda' sözlerini hakaret saymadı.

Yargıtay: 'CHP Cibiliyetsiz' hakaret değil
Yargıtay: 'CHP Cibiliyetsiz' hakaret değil
GİRİŞ 19.06.2008 11:12 GÜNCELLEME 19.06.2008 11:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Başbakan Erdoğan’ın sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanlığı milletvekili ve avukat Şahin Mengü aracılığıyla Ankara 17. Hukuk Mahkemesi’ne 250 bin YTL’lik manevi tazminat talebiyle dava açtı. Mahkeme, Başbakan Erdoğan’ın kullandığı sözlerini ‘hakaret’ olarak değerlendirmedi ve davanın reddine hükmetti.
CHP, davanın reddi üzerine temyiz başvurusunda bulundu. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği kararı oyçokluğuyla onadı. Karara muhalif kalan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üyesi Mehmet Uyumaz, karşı oy yazısında Başbakan Erdoğan’ın normal bir vatandaşa nazaran daha dikkatli konuşması gerektiğine dikkat çekerek şunları belirtti:
“Davalının, davacı siyasi parti için ‘siyasi ahlaktan, etikten uzak’ ve ‘bu cibiliyet meselesi aynı zamanda’ biçiminde konuştuğu ve bu sözleri sarf ettiği tartışmasızdır. Davalı siyasi bir kişi ve aynı zamanda başbakandır. Konuşmalarında normal bir vatandaşa nazaran çok daha dikkatli ve özenli olmak zorundadırlar. Davalının, davacı parti hakkındaki sözleri eleştiri sınırlarını aşmıştır. Davacının kişilik haklarına saldırı da bulunulmuştur. Yerel mahkemenin dosyaya uygun olmayan gerekçelerle davanın reddine karar vermesi hatalıdır. Karar bozulmalıdır.”
Yargıtay’ın onama kararının ardından CHP’nin ‘karar düzeltme’ başvurusunda bulunma hakkı var. Karar düzetme talebi de reddedilirse karar kesinleşmiş olacak. (ANKA)

YORUMLAR 1
  • bilvan bahçeli 15 yıl önce Şikayet Et
    ARAYIN. Chp liler bu sözleri suç sayan mahkemeyi bulana kadar arasın.daha olmazsa suç saymayan mahkemeleri dava etsin .başka yapacak işleri yok nasıl olsa.durmak DURMAK YOK DAVA AÇMAYA DEVAM.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!