Erken terhis bayram öncesi mi sonrası mı?

Erdoğan, askerlik süresinin kısalmasına ilişkin olarak, "Bu artık bayramdan sonra. Anında bir karar almak şu bakımdan kolay değil, elimizdeki asker potansiyelimizin gelenlerle dengelemesi yapılacak" dedi.

Erken terhis bayram öncesi mi sonrası mı?
Erken terhis bayram öncesi mi sonrası mı?
GİRİŞ 07.10.2013 16:10 GÜNCELLEME 07.10.2013 16:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otel'de Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile biraraya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, 'askerlik süresinin kısalmasının Kurban Bayramı'ndan önce yetişip yetişmeyeceğine' ilişkin bir soru üzerine, "Bu artık bayramdan sonra. Yani askerlik konusuyla ilgili şuan da Milli Savunma Bakanlığımız Genelkurmay'la birlikte çalışmalarını yapıyorlar. Anında bir karar almak şu bakımdan kolay değil, elimizdeki asker potansiyelimiz gelenlerle dengelemesi yapılacak. Bunların hepsinin değerlendirmesini yaptıktan sonra kararı inşallah alacağız ve bununla ilgili zaten Bakanlar Kurulu yeterlidir. Ona göre hemen adımı atarız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 'kısa dönem askerliğe' ilişkin olarak, "O, 6 ay olarak kalacak. O 6 ay, diğeri de 12 ay. Şu anda bizim mutabık kaldığımız budur. Yedek subaylığın kaldırılması gibi bir şey söz konusu değil. Yedek subaylık aynı şekilde devam edecek" dedi.

YORUMLAR 6
  • yazıktırrr 10 yıl önce Şikayet Et
    vicdansızlık. şu dünyada adalet diye bişey yokmuş eyy büyük Allahım biri 30 milyarı basar bedelli yapar biri seçim yatırımı 12 ay yapar biz gibi kerizlerde 15 ayy hakkımı öbür dünyada alırım
    Cevapla
  • Rota.Sakarya 10 yıl önce Şikayet Et
    ASKERE HEMEN TERHİS BAYRAM HEDİYESİ OLSUN.... Başbakanımız,TERHİS BAYRAMDAN SONRA dedi.Bunun BAYRAM ÖNCESİ OLMASI daha iyi olmaz mı sizce? Ben YAZI VE YORUMLARIMDA şöyle dedim : "ALLAH CC. RIZASI VE HAYIR DUA ALMAK İÇİN BU İŞİ BAYRAM ÖNCESİ YAPIN. BU ŞEKİLDE, BİNLERCE ANA KINALI KUZUSUNA KAVUŞSUN , KINALI KUZULAR DA ANASINA - BABASINA KAVUŞUP ÇİFTE BAYRAM YAPSINLAR. BÖYLECE BİNLERCE DE "HAYIR DUA ALMAK İSTEMEZ MİSİNİZ" YOKSA ? Lütfen yazdığım bu isteği paylaşıp çoğaltarak YETKİLİLERİN DİKKATİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞALIM... Hatta Tweetter'da bunu TAG yaparak daha etkili olabiliriz. #askereBayramdanönceTezkere" uyar mı acaba !!!.??? Ben yazdıklarımı uyguladım, Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bazı bakanlar, bazı gazeteciler dahil 37 twit attım. Yazdığım şöyle ; #askereBayramdanönceTezkere Ana-babalar sevinip bir an önce Kınalı Kuzularına kavuşsa çok güzel Bayramlık olmaz mı acaba?
    Cevapla
  • Ahmet ALP 10 yıl önce Şikayet Et
    İlginç. 21 ay yapanlarda bize mi hakkını haram etsinler 18 ay yaptık diye. O zaman 21 ay gerekiyordu, benim zamanımda 18 ay gerekiyordu, senin zamanında 15 aydı şimdi ise 12 ay yetiyor demekki. Nasıl bir mantalite bu. Desenki gerekmediği halde bana fazladan yaptırmışsanız hakkımı helal etmiyorum amenna diyeceğim ama birazda buradaki yorum yapanları üzüm yemekten ziyade bağcı dövmek ister bir halde gördüm.
    Cevapla
  • yazıktırrr 10 yıl önce Şikayet Et
    oyy veren namerttir bu saatten sora. ooy yokkk akp ye
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    hizmet. bunlar hizmet yapıyor bakın 13 yıl önce başortusuyle uğraşmaktan kuş tufeği yapamayan ülkemiz şimdi neler yapıyor yuzde yuz yerlı fuze savunma fırlatıldı kabul edelim seçim için yapıyorlar 13 yıl onceki hukumetlerde seçim için hizmet yapsalardı ,merkez bankasını boşalttılar yahudilere ülkeyi dilendırdıler sonra bırakıp kaçtılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın