30 büyükşehirden sonra 51 il bütünşehir!

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında “Gönlüm bu yönde, 51 il ‘bütünşehir' haline getirilecek” dedi

30 büyükşehirden sonra 51 il bütünşehir!
30 büyükşehirden sonra 51 il bütünşehir!
GİRİŞ 04.11.2013 07:19 GÜNCELLEME 05.11.2013 06:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kent sınırını büyükşehir belediyesi sınırı haline getiren "bütünşehir" uygulamasının 30 büyükşehirin ardından ilerleyen süreçte kalan 51 il'de uygulanacağını söyledi.

ERDOĞAN: BENİM DE GÖNLÜM BU YÖNDE

Edinilen bilgiye göre toplantıda bazı katılımcılar 30 büyükşehirdeki "bütünşehir" uygulamasının tüm iller için geçerli olması önerisini gündeme getirince Erdoğan da "Benim de gönlüm bu yönde" diyerek, tüm il sınırları içindeki seçmenlerin büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullandığı modelin 30 büyükşehirde 2014'teki yerel seçimlerde deneneceğini söyledi. Erdoğann ilerleyen süreçte bütünşehir uygulamasının tüm iller için gündeme geleceğini ifade etti.

İşte 51 bütünşehir: 

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sivas, Siirt, Sinop, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

BÜTÜNŞEHİR UYGULAMASI NEDİR?

Bütünşehir uygulamasına geçilecek illerde belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları kalkacak. Köyler mahalleye dönüştürülecek. İlçe belediyelerinin imar yetkileri ile itfaiye ve zabıta hizmetleri büyükşehire devrolacak.

YORUMLAR 2
  • Sütçü İmamın Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    bu da demek oluyor ki. belediye başkanlarının görev yetki ve sorumlulukları valinin bile üzerine çıkacak. diğer bir konu bir çok şehirin kırsalında Ak partiye yüksek oranlarda oy çıktığı halde şehir merkezlerinde seçimi kaybetmekte idi. sistem değişirse il belediyelerinin neredeyse %90 ını alabilir
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    her il büyükşehir, her büyükşehir mini eyalet olacak deyince kızıyordunuz. Özerklik başladı bile. Diyarbakır'da Kürtçe okulların finansmanını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sağlayacağını açıkladı. Burada gücüme giden birşey yok, çocuğuna hangi dili öğretmek istiyorsa öğretsin. İsterse okula hiç göndermesin beni ilgilendirmez. Fakat hükümet şunu bilmeli ki o büyükşehire bağlı tüm ilçeleri kaybedecek. Onlar hizmet alabilmek için mecburen onların sempatizanı olacak. O zaman ne olacak merak ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin