Erdoğan: Türk'üm doğruyum yetmiyor

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor. Erdoğan konuşmasında Diyarbakır buluşmasına muhalefetin gösterdiği tepkiye sert çıktı.

Erdoğan: Türk'üm doğruyum yetmiyor
Erdoğan: Türk'üm doğruyum yetmiyor
GİRİŞ 19.11.2013 11:50 GÜNCELLEME 19.11.2013 16:21
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Türkiye'nin, bölgenin tamamı için tarihi bir an yaşanırken, Türkiye'nin her yerinden sevinç gözyaşları dökülürken, birilerinin yine bu sevinci, umudu, heyecanı paylaşamadığını gördüklerini belirterek, "4 gündür başta MHP olmak üzere, siyasetçilerin, Türkiye'ye egemen olan huzur ve kardeşlik iklimini yine hissedemediklerini gördük" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, Hükümet'te 11. yılı geride bıraktıklarını 12. yıldan gün almaya başladıklarını anımsattı. Erdoğan, "İnşallah daha nice yıllar, azimle, aşkla, şevkle, heyecanla millete hizmet üretmeye, Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

Hükümet'e ilişkin bu sürelerin, bu rekorların kendileri nezdinde hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığını belirten Erdoğan, adeta bugün sabah görevi devralmış gibi heyecan, şevk ve mesuliyet duygusuyla hareket etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Çok iş yaptıklarını, çok eser ürettiklerini dile getiren Erdoğan, "Ama yetmez. İnşallah milletimizin de desteği, hayır duasıyla, Türkiye için, milletimiz, insanlık için çok daha fazlasını yapacak, uzun, ince bu yolda, gece, gündüz gidecek, gece gündüz koşacak ve koşturacağız. Bu vesileyle 58. Hükümetimizin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız, değerli kardeşim Abdullah Gül'den bugüne kadar kabinede görev alan arkadaşlarımızı, tüm teşkilatımızı tebrik ediyor, demokrasi tarihimizdeki bu rekor hizmet süresinden dolayı herkese şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu.

Uygur'un vefatı

 Erdoğan, dün hayatını kaybeden tiyatro sanatçı Nejat Uygur'a Allah'tan rahmet, ailesine, sanat camiasına, sevenlerine başsağlığı diledi. Erdoğan, hayatı boyunca, özellikle halkı güldürmek, mutlu etmek için çaba harcayan Uygur'un vefatının, herkesi derinden hüzünlendirdiğini söyledi.

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da meydana gelen uçak kazasında da 50 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Erdoğan, Rusya ve Tataristan'a başsağlığı, kazada oğlunu kaybeden Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'a Allah'tan sabır diledi.

Erdoğan, düşünce adamı Aytunç Altındal'ın da ebediyete intikal ettiğini ifade ederek, Altındal'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı temennisinde bulundu.

"Diyarbakır'da tarihi günler, anlar yaşadık"

 Başbakan Erdoğan, geçen cumartesi ve pazar günleri, Diyarbakır'da tarihi günler, anlar yaşadıklarına işaret etti.

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesi'ni ve valiliği ziyaret ettiklerini, toplu açılışlar gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, "Diyarbakır'a kazandırdığımız 17 ayrı eseri, 740 trilyon liralık eser ve hizmetin resmi açılışını yaptık. Açılış töreninde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Sayın Mesud Barzani, 38 yıldır ülkesinden uzak yaşayan sanatçı Şivan Perwer ve değerli sanatçımız İbrahim Tatlıses de bizimle bu heyecanı paylaştılar, bizimle beraber oldular" diye konuştu.

Erdoğan, açılış törenin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği nikah töreninde, 400 çiftin nikah sözleşmelerine şahitlik yaptıklarını söyledi. Erdoğan, bu törende Perwer ve Tatlıses'in unutulmaz düetlerine kulak verdiklerini, tarihi bir ana da orada şahitlik ettiklerini vurguladı.

Dicle Üniversitesi Kampüsü içinde inşa edilen ilahiyat fakültesi camisinin açılışını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, ardından Barzani ve heyetiyle görüşerek, bölgeye ilişkin güncel konuları ele aldıklarını anlattı.

Erdoğan, cumartesi günü son olarak Valilik tarafından düzenlenen, Diyarbakırlı kardeşlerinin yer aldığı yemeğe katıldıklarını söyledi.

"Ret, inkar politikaları..."

 Diyarbakır'ın en büyük meydanında, on binlerce Diyarbakırlı kardeşleriyle bu coşkuyu, heyecanı paylaşmanın çok anlamlı olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidarı olarak, bugüne kadar neler yaptık, bu andan sonraki süreci nasıl değerlendiriyoruz, nasıl bakıyoruz, bunların çok açık, net mesajlarını orada verdik. Yani ret, inkar, asimilasyon politikalarını, biz birilerine rağmen değil sadece kendi iktidarımız olarak, kendi kararlılığımızın, programımızın gereği olarak ifade ettik, açıkladık. 2005'ten sonra tekrar burada bunu ifade etme fırsatını bulduk.

Pazar günü durmadık, yine Diyarbakır'daydık. Önce Bismil'e gittik, yaklaşık 15 bin kişiye hitap ettik. 83 milyon liralık, eski rakamla 83 trilyon liralık eser ve hizmetin resmi açılışını yaptık. Ardından Ergani'ye geçtik. Orada da muhteşem katılım vardı. Emniyetin rakamlarına göre 20 bin civarında insan orada bizi bekliyordu. Orada da 57 trilyon liralık eser ve hizmeti resmi olarak açtık. Diyarbakır'da iki günde, toplamda 880 trilyon liralık eser ve hizmeti, böylece resmi olarak açtık. Eğil'e de uğrayarak, Elyesa ve Zülkifl peygamberlerin makamlarını ziyaret ettik. O makamlarda yapılan restorasyon çalışmalarını inceledik."

"Bu gözyaşları çok farklıydı"

 Erdoğan, 2009'da Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni başlatırken, "Anneler ağlamasın" temennisinde bulunduklarını anımsattı. Geçen süre içinde, özellikle son 1 yıl içinde bu temennilerinin karşılık bulmaya, akan kanın durmaya, gözyaşlarının dinmeye başladığını belirten Erdoğan, anneler, babalar ağlamasın dediklerini ancak cumartesi günü Diyarbakır'da, Diyarbakır ile birlikte 81 ilde bunun bir istisnasını yaşadıklarını vurguladı.

Hem Diyarbakır hem Türkiye genelinde, cumartesi günü evlerde, sokaklarda, dükkanlarda, televizyon başlarında, annelerin, babaların, gençlerin, çocukların gözyaşı döktüğüne şahit olduklarını belirten Erdoğan, gözyaşlarının, bu sefer çok farklı olduğunu söyledi. Erdoğan, bunun, sevinç, umudun, vuslatın, kavuşmanın gözyaşları olduğunu dile getirdi.

"Mutluluktan ağlayan sadece Diyarbakır değil"

 Erdoğan, Bismil'de bir gencin yanlarına gelerek, kendilerini kucakladığını, gözyaşlarıyla, yüreğinden gelen sesle, "Başbakanım, barış istiyoruz, ölmek istemiyoruz" diye feryadını dile getirdiğini anımsattı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'da o meydanda, Diyarbakır'ın sokaklarında, evlerde, kadınlar, erkekler, sevinçle ağlarken, barışın kalıcı olması için gözyaşı dökerken, 70, 80, 90 yaşındaki nineler, dedeler de ellerini semaya açarak hayır duaları ettiler. O gün mutluluktan ağlayan sadece Diyarbakır değildi. O gün mutluluktan gözyaşları döken Diyarbakır ile birlikte Edirne, İzmir, Konya, Mersin, Trabzon'du. O gün mutluluktan, sevinçten, umuttan gözyaşı dökenler sadece Türkler, Kürtler değil, bu ülkenin her bir vatandaşı, milletin huzura susamış her bir ferdi gözyaşlarını döküyordu. Diyarbakır'da Türkiye'nin tamamı, bölgenin tamamı için tarihi bir an yaşanırken, Türkiye'nin her yerinden sevinç gözyaşları dökülürken, birilerinin yine bu sevinci, umudu, heyecanı paylaşamadıklarını gördük. 4 gündür başta MHP olmak üzere, siyasetçilerin, Türkiye'ye egemen olan huzur ve kardeşlik iklimini yine hissedemediklerini gördük.

Bizim tarihimiz, MHP yöneticilerinin zannettikleri gibi 12 Eylül 1980'de başlamış bu kadar kısır, köksüz bir tarih değildir. Bizim tarihimiz, bundan yüzyıl, iki yüzyıl önce başlamış tarih de değildir. Bizim için tarih, Hz. Adem'in yeryüzüne indirilmesiyle başlamıştır. 1960'da, 1980'de değiştirilen yer isimlerini, sanki bin yıllık uygulama gibi millete sunuyorlar. Şurada sadece 80 yıllık ömrü olan andı adeta milletin bin yıllık ahdı gibi lanse ediyorlar. Tek parti dönemlerinde yapılan zulümleri, baskıları, ret, inkar ve asimilasyon politikalarını sanki bu milletin ezeli, ebedi, kızıl elması gibi son derece yanlış, yanıltıcı biçimde savunuyorlar. Bu milletin tarihi 12 Eylül 1980'de, 27 Mayıs 1960'da, bundan 100 yıl, 200 yıl önce başlamadı. Bu milletin tarihi kalıplara sığmayacak, sınırlarla daraltılmayacak kadar uzun, zengin, renkli, kucaklayıcı bir tarihtir. Bu milletin tarihini 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün darbecileri değil, Alparslan'dan Fatih'e, Kanuni'den Yavuz Selim'e, Abdülhamit'ten Mustafa Kemal'e kadar yüzlerce, binlerce, milyonlarca kahraman yazmışlardır. Bu millet köksüz değildir, reddi miras yapacak, ecdadını unutacak, ecdadına sırt çevirecek bir millet değildir."

"Gazi Mustafa Kemal'in nutuklarında görecekler"

 Başbakan Erdoğan, CHP, MHP yöneticilerinin, Meclis kütüphanesine gittiklerinde, ilk Meclis, gizli celse zabıtları okuduğunda, bugün karşı çıktıkları şeyi göreceklerini söyledi. Erdoğan, hem de en başta Gazi Mustafa Kemal'in nutuklarında göreceklerini ifade ederek, "Kürt kelimesini o Meclis'te görecekler. Gürcü, Laz, Arap, Boşnak kelimelerini o zabıtlarını görecekler, Kürdistan kelimesini, o Meclis zabıtlarında görecekler. Anasır-ı İslam kavramını, o zabıtlarda görecekler" dedi.

Kendi tarihini bilmeyen, kendi tarihini okumayanın, cehalet ve karanlıktan başka hiçbir şey söylemeyeceğinin altını çizen Erdoğan, "Osmanlı'ya gittikleri zaman doğu, güneydoğunun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz'in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler. Bunlar bizim tarihimizin, bize devrettiği mirastır. Bunları görmemezlikten gelemezsiniz" diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal'in önceleri bir Osmanlı zabiti olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onlarca cephede, onlarca düşman ordusuna karşı savaş yönetti. Dönemin tüm büyük devletlerine karşı da savaştı. Bizim Misak-ı Milli adını verdiğimiz toprakları işgal edenler uzaydan gelmemişti. İşgalciler, dönemin en güçlü devletleriydi. Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kars, Erzurum, Trabzon, İzmir, Edirne'de düşman askerleri vardı. İstanbul işgal altındaydı. Hem savaşlarda, hem işgallerde dönemin büyük devletleri tarafından bu millete çok ağır zulümler, işkenceler, katliamlar yapıldı. O devletleri en iyi tanıyan, Mustafa Kemal'di.O zulmü iliklerine kadar yaşayan, yüreğinde hisseden Mustafa Kemal'di. Ama 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan ettikten sonra, aynı Mustafa Kemal, işte bütün bu devletlerle, barışa, dostluğa, işbirliğine dayalı bir süreci başlattı. 'İngilizler İstanbul'u işgal etti' diye İngiltere'ye küsmedi. 'Fransızlar Antep, Maraş'ı işgal etti' diye Fransızlara küsmedi. 'İtalyanlar Antalya'dan Bodrum'a kadar olan bölgeyi işgal etti, Ruslar doğuyu, Yunanlılar Ege'yi işgal etti' diye onlara kin tutmadı, varsa da gizledi. İntikam hissiyle yaklaşmadı. O zabıtları okuyun. Gazi Mustafa Kemal'in bu noktada neler yaptığını çok daha yakından göreceksiniz. Devletlerin ilişkileri, intikam, nefret, öfke hissiyle yürümez. İşte bunu en iyi bilenlerden bir tanesi de Gazi Mustafa Kemal'di."

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Ankara'da oturup darbe dönemlerinin insanlık dışı uygulamalarını milliyetçilik sanıp onlara sarılanlardan değiliz, farkımız budur. Biz bu milletin ekmeğini, ekonomisini büyüttüğümüz kadar Allah'a hamdolsun, itibarını da büyütüyoruz" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Tekirdağ'dan gelen partililerin "Tekirdağ seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atmaları üzerine, "30 Mart akşamı sizinle daha farklı gurur duyacağız inşallah" dedi.

"Bunlara şunu sormak lazım. Siz Urumçi'yi bilir misiniz? Siz Oş'u bilir misiniz? Oregon'u, Belh'i, Harhar'ı, Kocabük köyünü bilir misiniz?" diye soran Erdoğan, tarihi 30 yıl önce başlayanların, vakıf anlayışının ne olduğunu bilemeyeceklerini vurguladı.

Erdoğan, "Ama bizim tarih tasavvurumuz çok eski. Biz vakfı, vakıf medeniyetini çok iyi biliriz. 11 yılda Türkiye içinde 4 bini aşkın vakıf eserini bulduk, onardık, hayata dönüştürdük ve halkımıza sunduk. Sadece halkımıza değil insanlığa sunduk. Çünkü bunlar insanlığın ortak malıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Fatih Camisi'nden Süleymaniye'ye, Bitlis Rahva Hanı'ndan Erzurum Çifte Minareli Medrese 'ye kadar 4 bine yakın eseri restore ettiklerini ifade ederek, "Bu arada biliyorsunuz, Almanların Goethe Enstitüsü var. Bakıyorsunuz öbür tarafta İspanyolların Sokrates Enstitüsü var. Bunlar yaygın. Biz bunların karşısında Yunus Emre Enstitüsü'nü kurduk. Şu anda dünyaya yayılıyoruz. 27 farklı ülkede 15 bin civarında öğrenciye biz bu enstitü vasıtasıyla Türkçe öğretiyoruz. 4 yıl içinde 25 ülkede 32 merkez kurduk. Gelecek sene bu sayı 40'a ulaşacak" diye konuştu.

"Birilerinin şehitlerle tek ilgisi şehit cenazelerini istismar etmektir" diyen Erdoğan, "Biz ise şehit gelmemesi için adeta çırpınıyor; şehitlerimize, ailelerine istiyoruz ki kutsal bir emanet bırakalım ve kutsal bir emanet gibi de biz onlara bakıyoruz. Şehitliklerimizi bulup, hürmetimizin bir ifadesi olarak oraları anıtlaştırıyoruz. İster Türkiye'de olsun, isterse yurtdışında olsun. Bunlara sorun; 'Myanmar'da bizim bir şehitliğimiz var mı?' İnanın, ne CHP'si ne MHP'si ne diğerleri bilmezler. Ama biz ta Myanmar'da şehitliğimizi bulduk" sözlerini sarf etti.

"Bu Myanmar şehitliğinin eski hali" diyerek bir fotoğrafı gösteren Erdoğan, "Birinci Dünya Savaşı'nda oraya esirlerimiz götürüldü ve orada şehit oldular. 3 bine yakın şehidimiz orada yatıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla gittik, Burma hükümetiyle görüştük, şehitlikleri tespit ettik, proje hazırladık ve bu yılın Şubat ayında şehitlik anıtının inşasına başladık" dedi. Erdoğan, "Bittiği anda projenin alacağı şekil bu" diyerek bir resim daha gösterdi.

"150 ülkeden 4 bin öğrenciye burs veriyoruz"

 Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hindistan dahil yurt dışındaki 21 Türk şehitliğine bakım ve onarım için herhangi bir aksamaya fırsat vermeden yaklaşık 2,5 milyon lira gönderdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Sarıkamış'ta şimdi 12 milyon liralık bir yatırımla şehitlik yapıyor. Tabi bu söylediğim sadece şehitlikle alakalıydı. Şimdi Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılına bu şehitliği inşallah bitirmiş olarak gireceğiz. Edirne Tabyalarını aynı şekilde yeniden düzenliyor, orayı da müze haline getiriyoruz. Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Kore, Kıbrıs, Çanakkale ve Kars şehitlerimizin yakınlarını buluyor ve onları da şehitliklere ziyarete götürüyoruz. Ahıska Türklerine biz sahip çıkıyoruz. Biz, bu arada Urumçi'ye giden ilk Türk Cumhuriyeti Başbakanı olduk. Kırım Tatarlarının elini tutan biz olduk.

2003'ten bu yana sadece 5 Türk cumhuriyetinden gelen burslu öğrenci sayısı 5 bin 221. Dünya genelinde Türkiye'de eğitim bursu alan öğrenci sayısı 2002'de bin 344. Bu yıl 150 ülkeden 4 bin öğrenciye Türkiye'de burs veriyor, ülkemizde okutuyoruz. Bu liste uzayıp gider. Biz Ankara'da oturup darbe dönemlerinin insanlık dışı uygulamalarını milliyetçilik sanıp onlara sarılanlardan değiliz, farkımız budur. Biz bu milletin ekmeğini, ekonomisini büyüttüğümüz kadar Allah'a hamdolsun, itibarını da büyütüyoruz.

Zagreb'den Saraybosna'ya, Belgrad'dan Üsküp'e, Beyrut'tan Erbil'e, Bağdat'tan İslamabad'a, Melbourne'dan New York'a kadar her yerde Türkiye var, her yerde Türkiye konuşuluyor, her yerde Türkiye'nin itibarı artıyor. Bizim milliyetçiliğimizi ve millet sevgimizi eserlerimiz anlatıyor. Bizi ağır ifadelerle itham edenlerin milliyetçiliğini acaba ne anlatıyor. Hangi vizyona sahipler, hangi tasavvura sahipler, milliyetçilik adına birlik, kardeşlik adına, güçlü Türkiye adına bugüne kadar ortaya hangi eseri koydular? Burada tekrar ediyorum: CHP, MHP sabah akşam onlar andımızı okurken biz Marmaray'ı açtık. Biz Batı'da Kızılderili kabilelerine, Doğu'da şehitliklerimize el uzatıyoruz. İşte 15 günlük Marmaray'da o açılıştan sonra 15 gün ortalama günlük kullananların sayısı 300 bin kişiydi. Bu farklı bir şey... Bu artı bir şey, bununla anılacaksınız."

"Türküm, doğruyum, çalışkanım" demek yetmiyor"

 Başbakan Erdoğan, "Türküm, doğruyum, çalışkanım" demenin yetmediğini belirterek, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde. CHP, MHP, onlarla birlikte BDP, 'küçük olsun ama benim olsun' deyip içlerine kapanırken; biz Edirne'den Van'a, Urumçi'den Saraybosna'ya barışı kucaklıyoruz. Milletim bize inansın, bize güvensin" dedi.

Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan genç partililere, "Gençler, biz şehitlerimizin izindeyiz. O izden asla ayrılmayacağız. Türkiye'nin zararına olan hiçbir işin içerisinde bizi göremezsiniz. 11 yıl boyunca Türkiye'nin aleyhine, zararına hiçbir çabanın içinde bizi görmediniz. Allah'ın izniyle bundan sonra da görmeyeceksiniz" şeklinde seslendi.

Perşembe günü Rusya Federasyonu'nun St. Petersburg şehrine 2 günlük resmi ziyaret yapacağını belirtenErdoğan, "Sayın Putin ile birlikte orada Türkiye-Rusya üst düzey işbirliği konsey toplantısını yapacağız. İkili ilişkilerimizi gözden geçireceğiz ve bölgesel sorunları değerlendirme imkanımız olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, hafta sonu Trabzon'a gideceklerini ifade ederek, "Birinci gün Trabzon'da toplu açılış törenlerini yapacağız. Ertesi gün, Trabzon'un hem batısı hem doğusunda 3-4 ilçemizi ziyaret edeceğim, orada da yine açılışlarımız olacak. Aynı zamanda Akyazı'daki Trabzon Stadı'nın temel atmasını... Çünkü çok uzun zamandır dolgu oldu, şimdi temel atmasını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, 30 Mart seçimleri için aday belirleme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, şu an itibariyle 81 ildeki temayül yoklamalarını tamamladıklarını söyledi. Erdoğan, "Temayül yoklamaları eğer bizleri tatmin etmiyorsa, oralarda yoğun bir şekilde kamuoyu araştırmalarımızı yaptık, yapıyoruz. Anketler neticesinde teşkilatımızın ve şehirlerdeki kanaat önderlerinin tavsiyelerini de almak suretiyle adaylarımızı belirlemeye başladık. Kısa süre içinde kademe kademe tüm adaylarımızı duyuracak, büyük ihtimalle önümüzdeki haftadan itibaren aday açıklamalarına başlayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında, küçük bir çocuk, "Recep Tayyip Erdoğan" diyerek sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, çocuğa el salladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • ayşe demir 10 yıl önce Şikayet Et
    ben türküm doğruyum çalışkanım allaha şükür ama hakkaten yetmiyor. aha bugün ayın 19 u param bitti, bazen 20 sine bile yetmiyor maaşım. ama şunu özellikle belirtmek isterim ne mutlu türküm diyeneeeeeee :))))
    Cevapla
  • selim ışık 10 yıl önce Şikayet Et
    takma kafanı. alemin kralısın korkma yürü bu yolda millet seninle ...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP liler hergün and içiyor syn başbakanım, ve oyları %11 veya baraj altı. türkiye harita tahtasına baktımda MHPnin paslıda olsa çakılı bir çivisi yok hakaret ve küfürden başka !
    Cevapla
  • Halil Çakmak 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD andımız okunuyor.Milletin bütünlüğü için güncellenebilirdi ama kaldırılması zaten ne olduklarını bellie ediyor.. Son zamanlarda milli bütünlüğümüze futursuzca Akp hükümeti sayesinde neler yapmadı ki...Anlatsam destan olur azcık koyun olmayan fikir sahibi olan araştırır öğrenir.
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    sivaspor kendini ne güzel tarif etmiş. devam et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!