Zihni Anadol Anı Ödülü Paksoy'a

ZOKEV'in sekizincisi düzenlediği 'Zihni Anadol Anı ve Anlatı Yarışması'nın büyük ödülü 'Baban mı lan bu' başlıklı ürünüyle Abdulkadir Paksoy'a verildi. Paksoy ödülünü Zihni Anadol'un oğlu CHP İzmir milletvekili Kemal Anadol'un elinden aldı.

Zihni Anadol Anı Ödülü Paksoy'a
Zihni Anadol Anı Ödülü Paksoy'a
GİRİŞ 07.02.2007 16:34 GÜNCELLEME 07.02.2007 16:34

Ahmet Öztürk'ün haberi


Törende bir sunuş konuşması yapan Zonguldak Kültür ve Vakfı (ZOKEV) başkanı Zeki Çolakoğlu 'Zihni Anadol'u tanımak, unutmamak, gelecek kuşaklara aktarmak gibi tarihsel bir görevimiz var. Bu görevi yüreğinin en derinliklerinde hissedenlerin, hissetmekle kalmayıp, bunun sorumluluğuyla harekete geçenlerin örgütü olan ZOKEV ailesi olarak bu çalışmayı sonuçlandırmış olmanın haklı gururu içindeyiz' dedi.

Tiyatro sanatçısı Fahri Bozbaş'ın Zihni Anadol'un kimi ürünlerini okuma tiyatrosu biçiminde sergilediği törende, yazarın yaşamından kesitlerden oluşan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı. Törende 'Babam Zihni Anadol' başlıklı bir konuşma yapan Kemal Anadol 'Zihni Anadol gibi ömrü hesaba kitaba gelmez dalgalanmalarla geçen, yaşamında istese de bir türlü istikrara kavuşamayan bir insanın oğlu olarak burada konuşmak çok zor' diyerek başladığı konuşmasında, babasının zor yaşam koşullarına aldırmadan son nefesine kadar verdiği daha güzel bir dünya mücadelesine değindi. Babasına her türlü işkenceyi reva görenlerin bugün ulusal kahraman ilan edilip, anıt mezarlara gömüldüğünü anlatan Anadol 'Biz anıt mezar falan istemiyoruz ama bu adamların sütten çıkmış ak kaşık olarak sunulmasına da itirazım var' dedi.

Büyük ödülü kazanan Abdulkadir Paksoy da, törende yaptığı konuşmada 'Daha öncede ödüller aldım. Ama bu kadar onurlanmadım. Çünkü bu yalnızca bir yazın ödülü değil, yaşamını emeğin kurtuluşuna adamış büyük bir insan adına konmuş bir ödül. Bu ödüle beni yakışır bulan seçici kurul üyelerine ve ZOKEV'e teşekkür ediyorum' dedi.

Demirtaş Ceyhun, Sennur Sezer, Adnan Özyalçıner, Kemal Anadol ve Sina Çıladır'dan oluşan seçici kurul, mansiyon ödülünü Hasan Kıyafet'e, ZOKEV  Özel ödülüne ise, Dr. Tunç Çelebi'ye vermişti.


(Sesonline.net)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?