İranlı komutan Suriye'de öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'na mensup Komutan Muhammed Cemalizade'nin Suriye'de öldürüldüğü bildirildi.

İranlı komutan Suriye'de öldürüldü
İranlı komutan Suriye'de öldürüldü
GİRİŞ 04.11.2013 16:46 GÜNCELLEME 05.11.2013 00:40
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İran'da yayın yapan Mehr haber ajansı, Şam'da muhalif gruplar tarafından öldürülen İran Devrim Muhafızları komutanlarından Muhammed Cemalipakale'nin yarın Kerman kentinde toprağa verileceğini duyurdu.Haberde, "Hz. Zeyneb türbesini savunmak için gönüllü olarak Şam'a gittiği" ifade edilen devrim muhafızları komutanlarından Cemalipakale'nin, burada muhalif gruplar tarafından öldürüldüğü vurgulandı.

Mehr haber ajansı, öldürülen komutanın cenazesinin yarın İran'ın güneyindeki Kerman kentinde toprağa verileceğini belirtti.

İran makamları ise, Devrim Muhafızları komutanlarından Cemalipakale'nin Şam'da öldürüldüğünü teyit etmedi.Cemalipakale 1980-88 İran-Irak Savaşı sırasında Devrim Muhafızları bünyesinde hizmet vermiş ve o dönemde kaçakçılıkla mücadele birimlerine komuta etmişti.

'SURİYE'DE YÜZLERCE TABURUMUZ VAR'

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Cevad Kerimi Kuddusi ise, bir toplantıda yaptığı konuşmada İran'ın Suriye'de yüzlerce taburu olduğunu söyledi.

Doğan Haber Ajansı'nın yarı resmi ISNA'dan aktardığı habere göre, İranlı milletvekili, "Suriye'de İran'dan yüzlerce tabur bulunuyor. Suriye ordusunun kazandığı zafer haberlerini bir Suriyeli komutanının ağzından duyuyorsunuz ancak onun arka planında İranlı güçler bulunuyor" diye konuştu.

 

YORUMLAR 36
  • adem özdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    KALE. İran son yüzyıllarda islam alemindeki fitnenin, fesadın, iki yüzlülüğün, kargaşanın kalesi, Ehli küfrün temsilcisi olmuştur.
    Cevapla
  • Gültekin kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    atesi bol olsun. sehadetmis masum müslüman suriyedeki bebekleri cocuklari katletti kadinlarin namusunu kirletti hala iranci sehadete gitti diyor ,sanki cennet siiler tahsis edilmis gibi öyle ya hizbuzseytan terrör örgütü terrörist askerlerini yesil pasaport dagitiyor sözde cennet pasaportu , cennet müslümanlaridir müslümanlari ve masum bebekleri katledenler icin degil zalimler cennette giremez cünkü ALLAH c.c. zalimleri sevmez, siilerin zihin dünyasini anlamak cok zor cennette pasaport dagitiyorlar hiristinyanlarda yani papazlarda kimin cennette girecegini belirliyor siilerin simdi onlarla ne farki var, iranci diyor ki suriyedeki ÖSO ordusu israil ve ABD icin savasiyormus, ozaman ABD neden Eseti vurmadi kimyasal saldiridan sonra elinde bahane varken neden , el cevab asil eset ISrailin adamidir iran eset siiler ABD hepsi müttefikler artik Müslümanlar olark uyandik irani affetmeycegiz.
    Cevapla
  • Abdullah Öz 10 yıl önce Şikayet Et
    Şii Fanatik Molla Rejimi ve Oligarşisinin devamı adına, Suriyeli savaşamayan çocuk,kadınları . öldürmenin bir bedeli olacak tabi ki...Zalim seri katikkerin rejimleri ne kadar sürdü ki...Hitler rejimi bile fazla yaşayamadı..Mollalar ,Suriye cephesinde iyi şeyler yapıyoruz diye avunuyorlar..Oysa, bence felaketleri çok da uzak değil...Dış belalıları bir tarafa, içerdeki belaları (İran Halkının İradesi) daha fazla...
    Cevapla
  • Muhammedi 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. ne milyar dolarlık şeyhlerin kölelerinden oldu ne de islam adına israile hizmet eden kimselerden oldu.. sadece Allaha kul olmanın neticesi şehadettir..
    Cevapla
  • Abdullah Yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    elahmdulillah. Aşağılık kafir tağut esede destek için gittiği yerde geberdi ve Cehnneme odun oldu, Rabbim ateşini çoğaltsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi