Rusya ve Esed güçlerinden sivil katliamı: 65 ölü

Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçakları Doğu Guta ile Telbise'de sivilleri vurdu, saldırılarda 65 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 05.12.2015 16:22 GÜNCELLEME 05.12.2015 18:37
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin Kafr Batna ile Cısrreyn'deki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Esed rejimine ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Kafr Batna ile Cesrreyn beldesine düzenlediği saldırılarda 53 sivil hayatını kaybetti.

Saldırılarda yaralanan çok sayıda kişinin de beldelerdeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını belirten yetkililer, bazı evlerin yıkıldığını, çok sayıda binada da maddi hasar meydana geldiğini aktardı.

Rus bombardımanında yaralanan Suriyeli çocuğun kendisini çeken kameraya attığı bakış katliamın sembollerinden biri oldu.

Kafr Batna'daki yerel medya aktivisti Enes el-Dimeşki ise rejimin cuma namazı öncesi saldırı düzenlediğini, ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuk olduğunu söyledi.

Sivil savunma ekiplerinin Kafr Batna'daki saldırıda yıkılan evlerin enkazında kalanlar için çalışma yaptığını ifade eden Dimeşki, saldırılar sebebiyle bazı iş yerlerinde de yangın çıktığını ifade etti.

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Rus uçakları Telbise'de sivilleri vurdu

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının da Suriye'nin Humus iline bağlı Telbise ilçesine gerçekleştirdiği saldırıda 12 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin Telbise'deki sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının Humus'un kuzeyinde bulunan muhaliflerin kontrolündeki Telbise ilçesine düzenlediği saldırıda 4'ü çocuk, 4'ü de kadın olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi. 

Rus savaş uçaklarının Telbise ilçesine 15 Ekim'de düzenlediği saldırıda da 32 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 56
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim ucaklar dustu ses yoktu ne oldu simdi bu cocuklar insan degilmi putin katliam yapiyon ey dunya liderleri biraz kalkin seslenin haykirin ne isin var suriyede diye
    Cevapla
  • kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    sefer çıkmış rusyaya daha bundan sonra onlar düşünsün
    Cevapla
  • hun 8 yıl önce Şikayet Et
    geberin zalim israil, rusya, iran ve suriye
    Cevapla
  • sila 8 yıl önce Şikayet Et
    allah sizin binbirtürlü belanizi tez zamanda verir insllahhhh
    Cevapla
  • Allame 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne ekersen daha büyüğü nü bicersin.yada fazlasını mesela bir buğday yetmiş olur anla cahil materyalist Rusya. Manevi gücü hicbirzaman yenemezsiniz elimizde değil yenilmez anlayana davul zurna az
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanyol basınından Arda Güler'e: Mübarek adam!
Tüm dünyanın gözünü boyamışlar! ABD'li gazete Joe Biden'ın İsrail kararını yazdı