"Erdoğan Türkiye'nin başında oldukça..."

İsrail Genelkurmay Başkanı Vekili General Yair Golan; Erdoğan’ın yönetimde kaldığı sürece “sorunlu bir kurum” olacağını iddia etti.

"Erdoğan Türkiye'nin başında oldukça..."
"Erdoğan Türkiye'nin başında oldukça..."
GİRİŞ 21.03.2016 01:15 GÜNCELLEME 21.03.2016 06:51
Bu Habere 548 Yorum Yapılmış

İsrail medyasında yer alan habere göre Yair Golan "Özellikle Müslüman Kardeşler etkisi altında güçlü İslami tercihi olan bir parti tarafından yönetildiği sürece Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetine maruz kalınacağı açıktır" dedi.

Oda TV’nin İsrailli Timesofisrael.com sitesinin dayandırdığı haberde Golan;

"Ben doğrudan bir düşmanlık içine girmek istemiyorum, bu akıllıca bir tutum olmaz. Türkiye halen güçlü ve büyük bir ülkedir." diyen Golan, Türkiye ile İsrail arasında belirli menfaatlerin olduğunu ve Türklerle gerilim, yatıştırmak zorunda olduklarını belirterek "Tabii ki kendi değerlerimiz çerçevesinde oldukları müddetçe" ifadelerini kullandı.

Yair Golan “Begin-Sadat Center Stratejik Eğitimler Kurumu” tarafından düzenlenen, "İsrail Savunma Kuvvetlerinin mevcut çabaları" konulu konferansta konuştu.

Golan "Türkiye'yi sorunlu bir kurum olarak görüyorum. Oldukça karmaşık ifadeleri var"  dedi ve devam etti. "Rusların da Türklerle yakın zamana kadar oldukça karmaşık muhabbetleri olmuştu. Halen de durum aynıdır. Evet, kesinlikle ortada karmaşık bir durum mevcut."

Golan’ın, askeri bir yetkili olarak alışılmamış bir şekilde ilerlemekte olan diplomatik sürecin yanı sıra görüşlerini dile getirmekten de çekinmemesi ayrıca bu görüşlerin resmi görüşler mi olduğu yoksa kendi görüşleri mi olduğu kesinlik kazanmadı.

YORUMLAR 548
  • Belcika azcmol 8 yıl önce Şikayet Et
    Ortadogu karistirip israil'de filistinlileri olduruyorlar.dunya daesle urasirken kendi filistinlileri olduruyor.Turkiye bu olaylari takip edsin. Dunya medyasina sunsunlar.
    Cevapla
  • ADMİN 8 yıl önce Şikayet Et
    şerfsizler erdoğansız bir saha istiyorlar ki rahat cirit atsınlar bizde diyoruz ki rusya da putin oldukça sorunlu bir ülke olur?
    Cevapla
  • Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan şimdiye dek gelenlerden daha iyi Erbakan ve Özal dahil
    Cevapla
  • zühtü 8 yıl önce Şikayet Et
    israilli komutan erdogan iş başında olduğu müddetçe türkiyede at oynatamayacağını anlamış,aaaah nerde çevik bir ismail hakkı karadayı süleyman demirel gibi adamlar onlar devleti yönetmiş olsaydı israilli komutanını keyfine diyecek olmazdı
    Cevapla
  • duayen davulcu 8 yıl önce Şikayet Et
    israil devleti diye bir çakma devlet görmedim en illegal devlet bunlarda heryeride tehdit ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması