Kılıçdaroğlu: Neden başörtülü adayımız olmasın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde başörtülü aday gösterip göstermeyeceklerine ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Başvuru olursa bakarız tabii. Kurallar vardır, başvurusunu yapar değerlendiririz, aday olacaksa olur tabii" dedi.

Kılıçdaroğlu: Neden başörtülü adayımız olmasın
Kılıçdaroğlu: Neden başörtülü adayımız olmasın
GİRİŞ 07.11.2013 01:14 GÜNCELLEME 07.11.2013 01:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, KanalTürk televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmasının yanı sıra program sonunda sorulan başörtülü aday sorusuna da cevap verdi.

KADINLARIN GİYSİSİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI UYGUN GÖRMÜYORUZ

Başörtülü milletvekilleriyle ilgili bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, kadınların giysisi ve kimlik üzerinden siyaset yapmayı uygun görmediklerini söyledi.

NEDEN OLMASIN

CHP'nin yerel seçimlerde başörtülü aday gösterip göstermeyeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Başvuru olursa bakarız tabii. Kurallar vardır, başvurusunu yapar değerlendiririz, aday olacaksa olur tabii, niye olmasın. İnsanlara giyimi dolayısıyla 'sana siyaset yasağı getirdim' deme hakkımız var mı bizim Yok tabii" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine yerel seçimlerde kadın adaylara geçen seçimlere göre çok daha fazla yer vereceklerini belirtti.

KEŞKE O İFADEYİ KULLANMASAYDIM

Kılıçdaroğlu, siyasette üslup tartışmalarının hatırlatılarak, "Özeleştiri yaptığınız oldu mu " sorusu üzerine, zaman zaman "keşke o ifadeyi kullanmasaydım" dediği anların olduğunu anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • OTTOMAN EMPİRE 10 yıl önce Şikayet Et
    bu adam isitifa etmeyi gururuna yediremiyor bence :D solu bölüp gidecek... madem siz beni istemiyorsunuz bende bu oyunu bozarım diyor :D. tatar ramazan misali :D parti iiçinde sarıgüle karşı olan mı dersin, baykalı isteyen mi dersin, kılıçdaroğlundan olan mı dersin... bir de aşırılar var atık parti iiçinde hepten cadı kazanı oldu :D
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kılıçdaroğlu,. CHP de Başörtülü aday olmaz. Çünkü yönetim kadron istemiyor
    Cevapla
  • Ali Çankaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem Tosun Bey'e. Üstat tüm yorumlarınızı okuyorum, tespitlerinizi çok yerinde, ancak yorumlardan önce Besmelinin arapçasını yazmasınız daha iyi olur diye düşünüyorum, zira her zaman abdestli olmayabiliyoruz. Saygılar
    Cevapla
  • umityldz 10 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Kemıl bey yeter. Fırıl fırıl başımız döndü seni izlemekten
    Cevapla
  • tahir ergüçlü 10 yıl önce Şikayet Et
    DÖNBEDOLAP ...!!. sen kendi millet vekilin mesliste protesto ediyo sen gelmış aday çıkaralım diyosun siyaseti bile çocukların lunapartaki eylencelerine çevirdin ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak