'Amerika'yı kolomb değil müslümanlar keşfetti'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış töreninde tarihi bir ezberi bozacak açıklamalarda bulundu.

'Amerika'yı kolomb değil müslümanlar keşfetti'
'Amerika'yı kolomb değil müslümanlar keşfetti'
GİRİŞ 15.11.2014 12:30 GÜNCELLEME 15.11.2014 14:18
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

AMERİKA'YI MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ

Erdoğan, ''Kristof Kolomb'dan 300 yıl önce ABD'yi 1178'de Müslüman denizciler keşfetti. Kolomb bile hatıralarında Küba'daki camiden bahseder'' diyerek Amerika'nın keşfine değindi. Eroğan; ''Latin Amerika'nın İslamla tanışması 12. yüzyıla kadar sürdü. Kristof Kolomb'un anılarında Küba'nın bir dağında cami olduğu söylenir. Ben bugün Kübalı kardeşimle de konuşurum o dağın tepesine bugünde bir cami yakışır.

İSLAM SÖMÜRGE DİNİ OLMADI

İslam dini amacı, asla sömürme, köleleştirme olmadı. Başkaları dinlerini daha çok sömürmek için kullandılar. Afrika'dakilerin sömürge için kullandığı ifade. İncil ve toprağımız vardı önce. Sonra elimizde sadece İncil kaldı. Bizim dinimizde, cebirk yoktur. Kılıç zoruyla, Müslümanlaştırmak yoktur.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • harun yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    ateizler bunu da açıklayın.
    Cevapla
  • Abdurrahman Al Kadiri 9 yıl önce Şikayet Et
    Simdide tarih profosoru oldu. Anlamadigi,bilmedigi hic birsey yok,hepside kulakdan dolma.
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    su an hepimizin bildigi yucelttigi buyuttugu avrupaliya dair ne var ise cogu sisirtme yalan abartilmis yada baska kulturlerden calinmis eserler bilgilerdir bunu onlar evirip cevirip canli tutar buyutur bizim gibi kendi kulturunu bilmeyen zavallilar da agzi acik bakip yav biz kor cahiliz der elin gavuru super bilgili imis der soyle anlatayim fransiz radyosunda klasik yazarlar ve muzisyenler hakkinda konusuluyodu sipiker su soruyu sordu buyuk yazarlar nasil oluyo da hep canli kaliyor unutulmuyor cevap su idi adini simdi hatirlamadigim amma hamletin yazari sekspir gibi geliyo genede .iste o sekspir in ve daha bircogunun belli donemlerde unutuldugunu ve sonradan verilen gaz ile yeniden hayat buldugunu ve dunyaya boyle empoze edildigini soyluyodu edebiyatci kadin
    Cevapla
  • alper 9 yıl önce Şikayet Et
    komiksin başkan komik
    Cevapla
  • SELAHATTİN AKYILDIZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de felsefe başta olmak üzere birçok ders kitabı Avrupadan tercüme edildiği için herşeyi Avrupalılar buldu,keşfetti diye okullarda okuttular.Bu da nesillerimizde aşağılık kompleksine sebeb oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı