Paralel yapının MHP-BBP planı!

Bundan önceki seçimlerde CHP ile flört eden ve umduğunu da bir türlü bulamayan paralel yapının bu seçimlerdeki adresi MHP ile BBP olacak.

Paralel yapının MHP-BBP planı!
Paralel yapının MHP-BBP planı!
GİRİŞ 29.03.2015 06:42 GÜNCELLEME 29.03.2015 06:51
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Seçim yaklaştıkça paralel yapının da essas planları tek tek  ortaya çıkıyor.

Vatan Yazarı Hüseyin Yayman, Paralel yapının seçimler öncesinde kurmaya çalıştığı yeni ittifakı yazdı...

İşte o yazı;

Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde umduğunu bulamayan paralel yapı bu defa daha organize çalışıyor. Bu seçime daha bileylenmiş, daha örgütlü, daha derin bir planla giriyorlar. Tek hedefleri var: Tayyip Erdoğan.

Farklı kombinasyonlar ve koalisyonlar peşindeler. Prensip, norm, kural tanımadan hareket ediyorlar. Amaçları, AK Parti iktidarına son vermek. Daha önce de yazdım. Paralel yapının seçim motivasyonunu ‘Erdoğan karşıtlığı’ oluşturuyor. Ne olursa olsun bu hedeflerinden vazgeçmiyorlar.

Başarabilirler mi?

Peki başarabilirler mi? Son iki seçimde de denediler. Hem de çok daha büyük bir kampanya yaptılar. Ancak sadece marjinalleştiler. Bu seçimde fark gözetmeksizin partilere sızmaya çalışıyorlar. Yerel düzeyde maskeli paralel yapı elemanları AK Parti başta olmak üzere diğer partilerden aday olma çabası içindeler.

Partilere sızma hamlesinin iki amacı var. Birincisi bu partilere girip kripto eleman olarak paralel yapıya hizmet etmek. İkincisi ise paralel yaftasından kurtulmak. Uzun vade de devletin paralel yapıyla sonuna kadar mücadele edeceğini gören hizmet elemanları izlerini kaybettirmek için aday adaylığına müracaat ettiler.

Paralel yapı elemanları herhangi bir vilayette bir partiden aday olduğunda etrafına ‘bakınız ben paralelci değilim’ demek için yeni bir maskeleme operasyonu yapıyorlar. Amaçları aday olmaktan öteye kendilerini gizlemek. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar toplum bu insanların farkında. 

30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri  nden önce Mustafa Kamalak, Mustafa Destici, İdris Bal, İdris Naim Şahin,  Abdurrahman Karslı’ya tam destek veren paralel yapı bu planları tutmayınca yeni hedeflere yöneldi. Yerel seçimde ablalar CHP için oy istedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde açıkça Ekmeleddin İhsanoğlu için çalıştılar.

MHP-BBP ittifakı mümkün mü?

Bu seçimde en büyük planları MHP ve BBP’yi birleştirmek. Bu koalisyon için her türlü yolu deniyorlar. Ancak paralel yapı dosyasına hakim olan Devlet Bahçeli böylesi bir ittifaka karşı çıkıyor. 2011’de MHP’yi barajın altında itmek için kumpas kuranlar şimdi MHP/BBP ittifakı için çalışıyorlar. Bu kadar tutarsız ve ilkesizler.

Bunu yaparken planlarının fark edilmediğini düşünüyorlar. Paralel yapı elemanı olmak tam da böyle bir tavır gerektiriyor. Sahaya indiğinizde bu yapının nasıl bir toplumsal metastaza neden olduğunu görüyorsunuz. İster kabul edin ister etmeyin gerçekten artık Türkiye’nin amacını kaybetmiş ve ülkesine düşman haline gelmiş bir mikro sosyolojiyle karşı karşıya. Bu gettonun rehabilitasyonu yapının tasfiyesi kadar önemli.

Hükümeti çözüm süreci üzerinden vurmayı planlayan paralel yapı MHP/BBP ittifakını kurdurarak AK Parti’nin önünü kesmek istiyor. Amacına ulaşabilir mi? Daha önce olduğu gibi bu defa da başaramayacaklar ve daha da keskinleşecekler. Devlet Bey’in kamuoyu önünde fazla konuşmasa da ontolojik olarak Gülen hareketine mesafeli ve devletçi bir tavrı olduğu biliniyor.

YORUMLAR 69
  • tatar 9 yıl önce Şikayet Et
    bir elmanın iki parçası birleşmeli artıkkk
    Cevapla
  • Murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Destici'nin vekil olmak gibi bir derdi olsaydı Akp'nin 3 kez bize katılın teklifini kabul ederdi. Vekil olma derdi olsaydı Sivas'tan bağımsız girerdi. Laf olsun torba dolsun, ittifak karalansın diye yapmadığınız kalmadı. 2008'den bu yana Akp'nin yanında oldum ama artık yokum arkadaş. Nedir bu yahu.. Aynı evdeki adamları bir birine düşman ettiniz!
    Cevapla
  • el azadi 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin haricinizdeki tüm oluşumlar paraleci öyle mi... paralelci etiketi yapıştırarak insanları mı korkutmaya çalışıyorsunuz.. sizin şerrinizden Allaha sığınmak lazım..
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Rahşan da ittifakın başına geçsin...
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    sen geç..
    Cevapla
  • isimail serin 9 yıl önce Şikayet Et
    Desdeci sayin muhsin yazicinin ruhunu ve kemiklerini sizlatir her halde secmenler bu duruma tebkisini koyar rahmetli musin bey birlik olmak isteseydi zaten MHP ayrilmazdi idolicisi fikri uyusmadigi icin MHP den ayrildi bu yabdiklari muhsin beyin ruhuna izdirab vemekten baska hic bir ise yaramaz.
    Cevapla
  • matcat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Kadı sana verdı cevabı hadı susma da konuş :)
    Cevapla
  • ahmet kadı 9 yıl önce Şikayet Et
    ölümünün araştırılmasını bu hükümet engellemedi mi? Abd yi reddedince kim abd ye gidip onay aldı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü