Küçük Mert'in otopsi raporu şoke etti

Kars'ta kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın otopsi raporu kan dondurdu.

Küçük Mert'in otopsi raporu şoke etti
Küçük Mert'in otopsi raporu şoke etti
GİRİŞ 08.04.2014 14:06 GÜNCELLEME 08.04.2014 14:30
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Mert Aydın'ın Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün sabah başlayan otopsi işlemi yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Hazırlanan otopsi raporuna göre, önce tecavüze uğrayan Mert Aydın, ardından başına taşla vuruldu ve elle boğularak öldürüldü.

Yıkama işleminden sonra morgdan tabuta konularak çıkarılan çocuğun cenazesi, yakınlarının gözyaşları arasında ambulansa konuldu. Mert Aydın'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Kars'a götürüldü.

'MERT'E UZANAN ELLER KIRILSIN'

Öte yandan Mert'in son kez görüldüğü Kars kent merkezindeki Digor Pazarı'ndaki Çeşme Kavşağı'nda toplanarak Faik Bey Caddesi'ne çıkan yaklaşık 1000 kişi, öğle saatlerinde günün ikinci eylemini gerçekleştirdi. 'Mert'e uzanan eller kırılsın' sloganı atan kabalalık, Faik Bey Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşü evlerinin balkonlarından izleyenler de alkışlarla gruba destek verdi.

Emniyet Müdürlüğü önünde sloganlar atan ve oturma eylemi yapan göstericiler, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir ile görüştü. Göstericiler, katilin kısa sürede bulunmasını istedi. Taşkınlığın olmadığı protestoya sonradan katılan Mert Aydın'ın yakını Burhan Alibeyoğlu, göstericileri sakinleştirerek dağılmalarını sağladı.

YORUMLAR 51
  • bahadır yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    bugün idama direnenler olsada bu uzun süremez,mutlaka olmalı.. Allah (c.c) o küçük masum çoçuğun anasına babasına ve yakınlarına sabrı-cemil versin.ateş düştüğü yeri yakar.hiç kimse ne o masumun,nede ana babasının yerinde olmak ister.Cenab-ı Hakkın kanunlarına karşı gelmek zıddıyla tokat vurur.milletçe bunun vebalini ödemekten kaçınmalı ve korkmalıyız.masum bir çocuğun başına gelen bu elim hadise hangi insanın yüreğini sızlatmaz.suçu işleyene merhamet edipte idama karşı koyanlar aklınızı başınıza alın.yarın mahşer günü halimiz ne olacak.nasıl ki kangren olmuş uzuv kesilip atılır,vücudun selameti için bu şarttır.toplumun selameti için de bu tip insanlar idam edilmeli.insan hayatı bu kadar ucuz olamaz.bu konuda azami gayret göstermeyenler de vebal altındadır.kim oldukları önemli değil.ayrıca bütün milletimiz biliyor ki.bugünki cezalar kesinlikle yapılan suçun karşılığı değil.çok hafif kalıyor.
    Cevapla
  • sultan kaymak 10 yıl önce Şikayet Et
    susma. rabbim rahmet etsin mekanı cennet olsun yavrumuzun. ailesine rabbim dayanma gücü versin. ülkemize idam cezası gelmeli böyle pisliklerin canı acı çektire çektire çıkarılmalı. sevgili gezi eylemciler i(!) bir zamanlar üç beş ağaç için sokağa dökülüyordunuz; böyle pisliklere sesiniz bile çıkmıyor. kalkıp sokağa dökülmeyin, başkalarına zarar vermeyin ama sessiz de kalmayın. içinde gerçek bir kalbi olan her vatandaş bu haberi paylaşsın. paylaşsın ki böyle pislikler kapana sıkışsın, nefes alamasın. böyle pislikler için Türkiye'de idam cezasına evet.
    Cevapla
  • Salih Kahraman 10 yıl önce Şikayet Et
    Acilen bazı tedbirler alınmalı. Öncelikle yavruya Allah'tan rahmet,kederli aile efradına da başsağlığı ve sabırlar diliyorum.Bunu yapan caniye de Yüce Allah en kısa zamanda hak ettiği cezasını versin.Bu tür olayların önüne geçmek için devletimiz acil tedbirler almalı,mesela: İdam yasağını kaldırıp bilhassa bu tip olaylar hakkında idamı geri getirmeli,zina yasağı kaldırılıp,zina suç olmalı,internetteki bütün müstehcen görüntülü ve sözlü siteler kesinlikle kapatılmalı zira bu tip yayın organlarından etkilenen maneviyatı ve ahlakı zayıf insanlar çabuk etkileniyor ve bu tür istenmeyen çocuk istismarı üzücü olaylar vuku buluyor.Acilen hükümetimiz tedbirler alması lazım.
    Cevapla
  • Hain Kurt 10 yıl önce Şikayet Et
    hasanzafergülten demis ki IDAM cozum olmaz. olur olur bal gibi olur... sallandiracaksin bir ikitanesini ibreti alem icin meydanda, bak bakalim birdaha oluyor mu... ama asmadan once de 40 gun 40 gece ac susuz bekletcen mindarlari...
    Cevapla
  • ebu fikr 10 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanım lütfen!!!!!!!!. Şu cezaları gözden geçirin. Böyle suçlara idam geri gelmeli. Bize ne Avrupa da idam yoksa ABD'de var kimse bir şey diyebiliyor mu? Bi de sürekli suç işleyenlerin de cezaları katlanarak artsa yoksa adamlara engel olunamıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı