Yeşil çayın faydaları, yeşil çay nasıl kullanılır? Zararları nelerdir?

Yeşil çay, yağ yakım hızını anında artışa geçirerek vücudun çeşitli bölgelerinde toplanan yağ dokusunu azaltıcı etkileri bulunması sayesinde kilo vermek isteyenlerin imdadına yetişmektedir. Zayıflamak için birebir özellikleri bulunan yeşil çayın faydaları nelerdir? Güçlü bir bağışıklık sisteminin mimarı olan Yeşil çay hangi hastalıklara iyi gelir? Son dönemlerin en gözde içeceklerinden yeşil çayın yararları!

Yeşil çayın faydaları, yeşil çay nasıl kullanılır? Zararları nelerdir?
Yeşil çayın faydaları, yeşil çay nasıl kullanılır? Zararları nelerdir?
GİRİŞ 12.06.2019 13:52 GÜNCELLEME 12.06.2019 13:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uzun yıllardır tartışmasız en fazla tüketilen ve kültürümüzün temsilcilerinden siyah çay kadar olmasa da son yıllarda tüketimine yoğunluk verilmeye başlanan yeşil çayın faydaları ve yararları azımsanamayacak kadar çok fazladır. Yeşil çay, mevcut hastalıkların olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltmaya veya meydana gelebilecek hastalıklar için de adeta bir kalkan görevi üstlenerek ortadan kaldırılmasına olanak tanıyan mucizevi bir gıdadır. Eski dönemlerden beri kullanılan bu içeceğin içerisinde yer alan etkili ve güçlü maddeler sayesinde çağımızın baş hastalığı olan kanserin oluşum göstermesinin önüne geçen yeşil çayın faydaları yararları nelerdir? Tıpkı kahve ya da çayda olduğu gibi içerisinde yüksek miktarda kafein olması sayesinde gün boyunca zinde kalmak isteyenlerin yararlanabileceği en güzel alternatiflerden biri olan yeşil çayın zararları nelerdir? Besin değeri açısından son derece zengin ve tam bir antioksidan deposu olması sayesinde vücudun yıllar geçse de canlı ve diri kalmasını amaçlayan Yeşil çay hangi hastalıklara iyi gelir? İşte, düzenli olarak ve aşırıya kaçılmadığı müddetçe tüketildiğinde tüm etkilerini gösterecek olan yeşil çayın özelliklerini haberimizde sizin için oluşturduk. 

 

 

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI YARARLARI NELERDİR? HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

 

 

-Öncelikli olarak yeşil çayın içerisindeki çeşitli maddeler sayesinde insan vücudundaki metabolik faaliyetlerin hızlanmasına ortam hazırlamakta, dolayısıyla yağ yakımını da doğru orantılı olarak hızlanmasını sağlayarak kilo vermeyi ve zayıflamayı önemli ölçüde destekleyici özellikler göstermektedir.

-Yeşil çayın faydaları ve yararları arasında vücuttaki iltihapların ve enfeksiyonların süratle atılmasına zemin oluşturduğu için her dönem sağlıklı olmayı garantilemektedir, aynı zamanda vücuttaki ödemlerin de azalmasına ve hatta yok olmasına yardımcı olduğu için de öğün fark etmeksizin sıklıkla tercih edilen bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır. 

-Öte yandan yeşil çay hem diş hem de diş eti hastalıklarına da iyi geldiği bilimsel araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır, dişler için adeta bir bariyer görevi görerek diş çürümelerinin de önüne geçmeyi vaat etmesi sayesinde olmazsa olmaz bir içecek olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

-Önemli bir antioksidan kaynağı olarak da karşımıza çıkan yeşil çay, yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan ve olumsuz etkilerini iyiden iyiye göstermeye başlayan Parkinson ve Alzheimer gibi ölümcül hastalıkların görülme oranını ciddi ölçüde azaltması sayesinde eşi benzeri bulunmaz bir içecektir.

-Yeşil çayın faydaları ve yararları arasında sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemine kavuşmasını hedefleyerek, her türlü hastalığa karşı savaşını başarılı bir şekilde sürdürmesine ve vücudun hastalıklara yenik düşmesinin önüne geçmektedir.

-Yeşil çayın bileşiminde yer alan polifenol maddesi sayesinde hücrelerin onarılmasına ve yenilenmesine katkıda bulunarak, kanser (tümör) oluşumuna set çekerek daima sağlıklı bir yapıda kalmasına yardımcı olmaktadır. Yeşil çay; mide, mesane, meme, pankreas, yumurtalık, cilt, yemek borusu kanserlerinin meydana gelmesini önlemektedir. 

yeşil çayın zararları

-Yeşil çay faydaları ve yararları arasında bir başka özellik ise kanda bulunan glikoz seviyesinin dengelemesinde yardımcı olması sayesinde şeker hastalığı (diyabet) oluşumunun veya ileri bir boyuta gelmesinin önüne geçmektedir.

-Tüm bu özelliklerin yanı sıra yeşil çay, insan vücudundaki iyi kolesterol seviyesinin artışa geçmesini sağlayarak, kötü kolesterolün düzeyinin ise önemli oranda düşürülmesine ve böylece vücuttan hızlıca atılmasına ortam hazırlamaktadır. 

yeşil çayın faydaları

-Yeşil çayın faydaları ve yararları arasında depresyon ve stres kaynaklı ruhsal bozuklukların ortadan kaldırdığı, sakinleştirici&rahatlatıcı etkisinin bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür.

-Yeşil çay tansiyon hastaları için de mucizevi bir içecektir, tansiyon düzeyinin dengelenmesini sağlayıp ideal bir seviyeye gelerek yükselmesini engellemektedir. 

yeşil çayın yararları

YEŞİL ÇAYIN ZARARLARI NELERDİR?

Yeşil çayın günlük tüketim miktarının 2 bardak olması oldukça idealdir, ancak 4 bardak ve üzeri tüketiminin gerçekleştirilerek aşırıya kaçılması durumunda vücuda pek çok zararı bulunmaktadır.

Yeşil çayın fazla tüketilmesi halinde zararları arasında; bulantı ya da kusma, kulakta çınlama ve zihin bulanıklığı gibi şikayetler görülebileceği gibi baş ağrısı ve dönmesi, sinir-gerginlik ve reflü ağrısı gibi sorunlar da meydana gelebilmektedir.

yeşil çay hangi hastalıklara iyi gelir

YORUMLAR 1
  • cihan alkan 2 yıl önce Şikayet Et
    kafein miktarı kahveden fazla olduğu için tansiyon ve kalp hastaları için 1 bardaktan fazlası zararlı olabilir. Kalp çarpıntısını artırıp tansiyonu yükseltebilir. ilaç alanların doktor kontrolunde kullanmaları tavsiye ediliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri