Bel fıtığına ozonla tedavi

Bel fıtığı hastası için kalıcı bir sinir hasarı, belden başlayarak bacak ve ayaklara kadar yayılabilen bir ağrının, zamanla azalmaya başlamasıyla birlikte gelen his kaybı veya kaslarda yaşanan güçsüzlükle kendini gösterebileceği belirtildi.

Bel fıtığına ozonla tedavi
Bel fıtığına ozonla tedavi
GİRİŞ 10.12.2012 12:54 GÜNCELLEME 10.12.2012 12:54

Bel fıtığının erken teşhis edilmesi ve uygun tedavi uygulanması halinde, geri dönüşü olmayan bu tür hasarlara yol açmadan tam iyileşme sağlanabileceği bildirildi.

Bel fıtığında 'ozon tedavisi', olarak bilinen uygulamanın tedavi seçenekleri arasında çok tercih edilenlerden biri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, yöntemin herhangi bir yan etki ya da risk taşımadığını narkoza ve hastanede yatışa gerek kalmadan, kişinin tedavisinin ardından 1-2 saat sonra günlük yaşantısına geri dönebileceğini ifade ediyor.

Memorial Antalya Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü doktorları, 'bel fıtığında ozon tedavisi' hakkında bilgi verdi. Uzmanlar, "Bel fıtığına bağlı ağrılar genellikle sıkıştırılmış olan sinir kökü boyunca belden başlayarak bacak ve ayaklara kadar yayılmaktadır. Ağrı duyusu sinirin baskı altında olduğunu ancak henüz kalıcı bir hasar oluşmadığını göstermektedir. Zaman içerisinde ağrının azalmaya başlamasıyla birlikte etkilenen bölgede his kaybı veya kaslarda güçsüzlük gibi problemlerin ortaya çıkması ise fıtığın sinire hasar verecek derecede büyüdüğünü düşündüren belirtilerdir. Bacaklarda ortaya çıkabilecek ciddi derecede güç kaybı veya hissizlik durumunda, sinirlerin kalıcı hasara uğramaması için acil cerrahi müdahale gerekebilmekte." uyarısını yaptı.

Bel fıtığının, eğer erken teşhis ile tedavi edilirse cerrahi müdahale gerektirmeyen bir hastalık olduğuna vurgu yapan uzmanlar, "Erken teşhis edilen uygun hastalarda, fıtıklaşmış disk içine ozon tedavisi (ozon nükleolizis) tedavisi uygulanabiliyor. Ozon, merkezdeki basınç artışına bağlı olarak sinir köküne doğru fıtıklaşmış olan diskin hücresel yapısında büzüşmeye neden olarak, disk içindeki basıncın azalmasını ve fıtığın küçülmesini sağlıyor. Ayrıca ozonun sahip olduğu ödem çözücü ve ağrı kesici etki ile de sinirin üzerindeki ödeme bağlı baskının ve ağrının ortadan kaldırılması mümkün olmakta. Sonuçta fıtık hacmi küçülerek bacaklara giden sinirler üzerindeki baskı ortadan kalkıyor." şeklinde bilgi verdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Leverkusen yine kaybetmedi! Avrupa Ligi'nde finalin adı belli oldu
Başkan Erdoğan ile Miçotakis görüşmesinde Atina'nın beklentisi