En ucuz kaplıcalar nerede? Termal kaplıca ücretleri

Ülkemiz kaplıcalar bakımından çok zengin bir ülke. Termal kaplıca ücretleri hakkında da sizlere verdiğimiz önerileri takip ederek güzel bir tatil planlayabilirsiniz.

En ucuz kaplıcalar nerede? Termal kaplıca ücretleri
En ucuz kaplıcalar nerede? Termal kaplıca ücretleri
GİRİŞ 15.02.2020 10:17 GÜNCELLEME 14.06.2021 08:55

Türkiye'nin konumu kaplıcaların neden bol olduğu konusunda da karşımıza çıkıyor. Bu bolluk içinde en ucuz kaplıcalar nerede sorusunu soran herkes bütçesine göre uygun bir yer ile mutlaka karşılaşıyor. Termal otel fiyatları her keseye uygun olarak her bölgede bulunuyor. Bulunduğunuz ile yakın yerlerde bir hayli kaplıca merkezi bulabilirsiniz. Bunlardan en uygun olanı siz de tercih ederek bütçenizi zorlamadan güzel bir kış tatili yapabilirsiniz. Türkiye topraklarında bir veli nimet olan kaplıcaların keyfini mutlaka bir kış dahi olsa yaşamınızı tavsiye ediyoruz. Birçok hastalığa da şifa olduğu söylenen kaplıcalar sizi stresten de arındıracak. Büyük oranda rahatlama sağlayabileceği gibi güzel bir deneyim sunacak.  

 

 

EN UCUZ KAPLICALAR NEREDE?

 

 

Ucuz kaplıcalar ülkemizin tüm kaplıca bölgelerinde bulunuyor. Genel olarak bir fiyatlandırılma verilmesi bu yerlerin daha çok tercih edilmesini de sağlıyor. Kaplıca termal otel fiyatları her keseye uygun bulunuyor. Bunun sebebi de otellerin sayısının fazla olması. Bazı bölgelerde termal oteller sayısı o kadar fazla ki çok ucuz kaplıcayı bulabilirsiniz.  

TERMAL KAPLICA ÜCRETLERİ

YALOVA KAPLICALARI  

Yalova kaplıca fiyatları genel itibari ile pahalı değil. En ucuz kaplıcaların burada odluğu bile söylenebilir. Güzel dizayn edilmiş oteller çok uygun fiyata burada bulunuyor diyebiliriz. İstanbul'a yakın olması sebebi ile de İstanbul'da yaşayan kişiler için hafta sonu günü birlik gidip gelinecek güzel bir yer. Yalova kaplıcaları herkes tarafından çok tercih ediliyor bu sebeple. Her keseye uygun oteller bulunuyor. Genel olmakla beraber ortalama 150 ile 200 TL arasında gecelik fiyatlar değişebiliyor. Alacağınız hizmete göre burada geceliği 500'e kadar çıkan oteller de var. Eğer termal otel tercihinizi Yalova'da bulunan bir otelden yana kullanacaksanız bu durumda otel arama motorlarından sizin için özellik olarak ve fiyat olarak uygun oteli seçmelisiniz. Yalova'da termal otel fiyatları aralığının 150 TL'den başladığını belirtelim.  

AFYON KAPLICALARI  

Türkiye'de en çok tercih edilen kaplıca bölgesi Afyon oluyor. Burada yer alan kaplıca merkezleri herkesin ilgi odağı diyebiliriz. Bu yüzden burada termal otellerin sayısı da bir hayli fazla. Herkes burada istediği fiyata kaplıca bulabilir. Şehir dışından gelenleri daha çok ağırlıyor Afyon. Kaplıca turizmi burada çok gelişmiş bu da buraya kaplıca oteli yatırımının da yapılmasının önünü açmış. En iyi kaplıca otelleri nerede derseniz size Afyon'u da cevap olarak verebiliriz. Afyon'da termal otel fiyatları da bu anlamda çok fazla değişiklik gösteriyor. 1000- 1500 TL arası otel bulabileceğiniz gibi 100TL ödeyerek de güzel bir kaplıca tatili yapabileceğiniz yerler var. Alacağınız hizmetin kalitesini yükseltmek adına biraz daha yüksek ücretli otellere bakmak isterseniz bütçenize göre otellerden tercih edebilirsiniz. Burada en ucuz termal otel bazı kampanya dönemlerinde 80 TL olarak da görülüyor. Ancak iyi bir otelde güzel bir kaplıca tatili yapmak isterseniz gecelik 500 ile 750 TL gibi bir rakamı gözden çıkartmanız gerekecek.  

KIZILCAHAMAM KAPLICALARI  

Afyon kadar tercih edilen kaplıca merkezlerinden biri de Kızılcahamam. Burası da Afyon gibi şifalı sulara sahip güzide bir kaplıca merkezleri bölgemiz. Kızılcahamam kaplıcaları termal otel fiyatlandırması da yine her bütçeye uygun olarak bulunuyor. İyi bir termal otelde kalmak isterseniz 300 ile 400 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekebilir. Ancak sadece kaplıcada şifalı sularda keyifli bir gün geçirmek isterseniz 100 ile 150 TL arasında da oteller bulabilirsiniz. Kaplıca termal otel fiyatları burada da yine çok uygun. Sebebi de yukarıda açıkladığımız gibi fay hattı üzerinde bulunması ve şifalı su bakımından çok zengin olması. Bu özellik burada da çok sayıda termal otelin yapılmasına neden olmuş. Her keseye uygun, her kalitede termal otel Kızılcahamam’da da bulunuyor. Keyifli bir hafta sonu için tercih edilen Kızılcahamam'da Ankara halkı bu otelleri çok tercih ediyor.  

PAMUKKALE KAPLICALARI  

Burası da ülkemizin kaplıca turizmin odak noktası diyebiliriz. Özellikle Pamukkale kaplıca turizminin geliştiği güzide yerlerden. Burada her yıl turistler şifalı sularda hayat buluyor adeta. Pamukkale Travertenlerini tercih ederek burada kaplıca deneyimine ulaşabilirsiniz. Çevredeki oteller de çok uygun fiyata bulunuyor. Pamukkale termal otel fiyatları diğer yerler kadar uygun olmasa da burada da güzel bir otelde gecelik 150 TL'ye kalabilmeniz mümkün. Hem turistik noktaları gezerek hem de kaplıcalarda güzel bir gün geçirebilirsiniz. Pamukkale kaplıcaları bu yüzden mutlaka tercih edilmesi gereken yerlerden diyebiliriz.  

BURSA KAPLICALARI  

İstanbul'a yakın olması sebebi ile Bursa kaplıcaları çok tercih edilen yerlerden. Bursa halkının da tercih ettiği bu yerler her bütçeye uygun bulunuyor. Sizin için uygun olan otellerden birin tercih ederek güzel bir hafta sonu tatilinde tercih edebilirsiniz. Termal otel fiyatları burada diğer yerlerden biraz daha yüksek. Ortalama olarak 500 TL'den başlıyor diyebiliriz. Bu yüzden buradaki termal oteller yakın çevre tarafından daha çok tercih ediliyor. Gece normal fiyatlı otellerde kalarak sabahında kaplıca merkezlerine de gidebilirsiniz. Bu da ayrı bir seçenek olarak değerlendirilebilir.   

Bu da ilginizi çekebilir; En iyi ve şifalı kaplıcalar nerede?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL