Ferzan Özpetek'ten Diyarbakır'a özel gösterim

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi ‘Kemerlerinizi Bağlayın'ın özel gösterimi Diyarbakır'da yapıldı.

Ferzan Özpetek'ten Diyarbakır'a özel gösterim
Ferzan Özpetek'ten Diyarbakır'a özel gösterim
GİRİŞ 30.04.2014 13:47 GÜNCELLEME 30.04.2014 13:47

Kenti tanıtmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin isteği doğrultusunda Diyarbakır'a gelen yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi olan 'Kemerlerinizi Bağlayın' filminin özel gösterimi dün akşam bir alışveriş merkezinde bulunan sinema salonunda gerçekleştirildi. Üç yakın arkadaşını kanserden dolayı yitirdiğini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, yoğun bir duyguyla filmi izlediğini ve izlerken zorlandığını söyledi. Filmin oluşturacağı etkinin güçlü olacağına değinen Kışanak, "İnanıyorum ki bugün Diyarbakır'da bulunmanız kente çok şey katacak. Diyarbakır'ın tanıtılmasına, güzelliklerinin paylaşılmasına çok şey katacak. Ama aynı zamanda tüm kadınların kanser konusunda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu ihmal etmemek gerektiğini ve bir dost, bir eş demeden de zamanında kontrollerini gidip yaptırmak gerektiğini hepimize çok iyi anlattı. Bu yüzden size sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

DİYARBAKIR'I ÇOK SEVDİ

Gösterime katılan kadın seyircilerden birinin, "Diyarbakır'da film çekmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna yanıt veren Özpetek, Diyarbakır'da güzel bir hikaye bulunmasının ardından film çekebilme ihtimalinin sinyallerini verdi. Kentle ilgili duygu ve düşüncelerini Diyarbakırlılarla paylaşan Özpetek, "Benim istediğim hiç kimseye söylemeden hatta başkanın bile haberi olmadan buraya gelip dört beş gün dolaşmam, insanlarla görüşmem, konuşmam güzel olur. Çünkü her şeyi o zaman daha iyi tanıyabiliyorsunuz. İnsanların tavrında hoş geldin havası var ve bu çok hoşuma gitti" diye konuştu.

Süryani Kilisesi'ni gezip görmesinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Özpetek, Diyarbakır'ın çeşitli kültür ve uygarlıklara sahip olmasının insanı çok etkilediğini anlattı. Kültürel mirasları geliştirmenin çok önemli olduğunu belirten Özpetek, Diyarbakır'da çok önemli tarihi zenginliğin var olduğunu ve bunların tanıtılması gerektiğini aktardı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor: Kanun teklifi kabul edildi
Meteroloji uyardı: Çamur yağacak