Hüseyin Çelik: Kürdistan Kardeşimizdir

Irak'taki gelişmeleri değerlendiren Çelik, Irak bölünürse Kürdistan bizim kardeşimizdir.Onların adı Kürdistan ve bu kabul edilmeli' dedi.

Hüseyin Çelik: Kürdistan Kardeşimizdir
Hüseyin Çelik: Kürdistan Kardeşimizdir
GİRİŞ 29.06.2014 11:11 GÜNCELLEME 29.06.2014 11:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'u ele geçirmesinin ardından, peşmergenin de Kerkük'e yerleşmesiyle ülkenin bölünmesi gündemde. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de "Kürtlerin geleceğini tayin etme vakti geldi." diyerek bağımsızlığın sinyalini verdi. Şu anda merak edilen ise Türkiye'nin bağımsız Kürdistan'a vereceği tepki.

ÇELİK: ONLARIN ADI KÜRDİSTAN VE BU KABUL EDİLMELİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Financial TimesGazetesi’ne son gelişmeler ışığında Kuzey Irak’ta filizlenmeye başlayan bir Kürt devleti oluşumu hakkında açıklamada bulundu. Kuzey Irak’ta bağımsız bir Kürt devleti kurulması ihtimalinin devlet erkini eskiden olduğu gibi rahatsız etmediğini ve bazı şeylerin değiştiğini söyleyen Çelik, “Eskiden bağımsız bir Kürt devleti mevzuu Türkiye için savaş nedeni sayılıyordu. Hatta Kürdistan kelimesi bile insanları sinirli ve agresif yapmaya yeterliydi. Ama onların adı Kürdistan ve bunun kabul edilmesi gerekli” dedi.

"KÜRDİSTAN BİZİM KARDEŞİMİZ"

Çelik ayrıca “Eğer Irak bölünürse ki bu kaçınılmaz görünüyor; onlar bizim kardeşimizdir” dedi.

Gazete, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IBKY) petrol şirketlerinin hisselerine Türkiye’nin yatırım yaptığını belirterek pek çok alanda işbirlikleri bulunduğunu yazdı.

FINANCIAL TİMES: TÜRKİYE SİNYALİ VERDİ

Financial Times, Çelik’in sözlerini aktardığı haberinde “Türkiye bağımsız Kürdistan’ı tanıma sinyali verdi” yorumuna da yer verdi.

"BÖYLE BİR DEVLET TÜRKİYE'NİN İŞİNE YARAYACAK"

Gazete ayrıca Kuzey Irak’ta kurulacak böyle bir devletin IŞİD gibi radikal terör örgütleri ile Türkiye arasında tampon görevi göreceği için Türkiye’nin işine yaracağını kaydetti. Gazete aynı şekilde oluşumun Kürt sorunu meselesinin daha hızlı çözüme kavuşturulmasında bir itici güç olacağını ve PKK’nın bölgede ekmeğine yağ süren faktörleri azaltacağı yorumunu da yaptı.

YORUMLAR 11
  • ali karaman 9 yıl önce Şikayet Et
    netanyahu. Netanyahu kürt devletinin kurulmasını istyorsa iş bitmiştir. ırakın toprak bütünlüğü çok önemliydi.
    Cevapla
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    Kürdistan . Kürdistan kelimesini söyleye söyleye insanlara kabul ettirdiniz zaten , bir gün gider orada da bakanlık yaparsınız artık . Tüm bunlar Amerika ve İsrail oyunu artık farkına varın lütfen . Özellikle bu bölge de ve tüm dünya da Amerika ve İsrail istemeden hiç birşey yapamazsınız . Onlar da istiyorsa kesin sonun da kötü bir şeyler olacaktır. Bu da büyük bir ihtimalle Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmesi ile sonuçlanacak . Yorumcu arkadaşlar yine Türk Kürt kardeştir diyecek mi acaba çok merak ediyorum . Gerçi yorumlardan anladığıma göre onların da istediği bu zaten . Ya çok saflar yada istedikleri tam olarak ta bu .
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    metin yaman türk kelimesini abdestsiz kullanma . aklınca türkleri aşağılamak için çakallık yapıyorsun ama bilki dedem ALLLAH KÜRTLERİ TALAN İÇİN YARATTI DERKEN sizi tarife başka söze gerek kalmamış
    Cevapla
  • Hain Kurt 9 yıl önce Şikayet Et
    amerika, israil Kurdistan'in kurulmasini istiyorlarsa eger.... icimizde onlar gibi dusunenleri kullanmak icindir... eger kafatasciliktan vazgecersek, ve gercekten Kurtleri kardes olarak bagrimiza basarsak (oz kardes gibi, uvey kardes gibi degil), o zaman eminim ki o saydiginiz devletler eminim ki cark edip bizi birbirimize dusurmek icin yine fink atacaklardir...
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 9 yıl önce Şikayet Et
    metin yaman. Ben Kürdistan'ın kurulmasını istemiyorum ama Kemalist vs de değilim! İnsanları kafana göre gruplayamazsın. Neden istemediğime gelince, çünkü İsrail, ABD istiyor. Bunda kesin bir şey var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız