Demirtaş Washington'da devlete katil dedi

Washington’da konuşan HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, kendisine yöneltilen TAK sorusunda her zamanki gibi suçu devlete attı.

GİRİŞ 30.04.2016 13:54 GÜNCELLEME 01.05.2016 02:35
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş,Washington’da yeni açılan Kurdish Policy Research Center’in düzenlediği toplantıda konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE DEĞİL DEVLETE SUÇ ATTI

"Ülkenin batısında şiddet ve terörizm Ankara'yı vurdu. TAK denen örgütlenme, şehir terörizmine başvuruyor. Burada Türk - Kürt çatışmasına gitme riski var mı, nasıl görüyorsunuz?" şeklindeki soruya Demirtaş, "Bu konuda çok dikkatli konuşmaya çalışıyorum. Bu tür tespit ve değerlendirmeler yapılırken hassas davranılmalı. Ankara'da yaşanan katliam, İstanbul'da yaşanan patlama, zaten uzun yıllardır var olan kamplaşmayı, tansiyonu yükseltti. Sokağa çıkmanın yasak olduğu yerlerde yaşanan katliamlar iki toplum arasındaki mevcut kutuplaşmayı inadına gerilimli hale getirdi. Hepimizi kaygılandıracak kadar tansiyon artmış durumda. "

YORUMLAR 88
  • Cekic 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim 7 sülalem kürt ama biz TC vatandaşı olmaktan onur duyuyoruz Ermeniler e prim vermeyeceğiz bu dünyada ve ahirette elimiz yakanda
    Cevapla
  • Amedli 7 yıl önce Şikayet Et
    Öyle palyanco gibi giyinip gez ancak kürtler sizin elinizden kan ağlıyor gengecik insanlar devletin profesyonel birlikleri karsisinda toprak oldu gitti devlet daha önce baris adina girmedigi kürt kentlerine kalici usler kurdu hdpkk kürlüge yapilmis en büyük ihanettir.
    Cevapla
  • Bayram 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk devletinin Kürdistan'da işgalci katliamcı terorist bir devlet olduğunu Kürtlerin Turk devletiyle yaşama koşullarının kalmadigini artık açık yüreklilikle söylemeli. Hakikati tüm çıplaklığıyla dünya kamuoyunun gündemine sormadığın sürece dünya kamuoyu seni ciddiye almaz
    Cevapla
  • Amedli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben diyarbakırlıyım devletin ne isgalciligini gördüm ne de teröristliğini yanılıyorsun ve gaflet halindesin
    Cevapla
  • Timur 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürt ile Türk kardeş ama ermeni bunu bozmak istiyor.muvaffak olamayacaklar malesef.
    Cevapla
  • königsrasse 7 yıl önce Şikayet Et
    ağır ödersin bu bedeli !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Alçakça anlaşmayı duyurdu!