Saldırı sonrası harekat başlatıldı! Erdoğan son dakika açıklama yaptı: F-16'lar vuruyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesinde açıklama yaptı. Erdoğan İdlib'de 5 askerimizin ve bir sivil personelin şehit olduğu saldırıyla ilgili, "Saldırılarla kararlılığımızı sınayanlar hata yapıyor. Operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız" diye konuştu. Erdoğan saldırı sonrasında harekat başlatıldığını ve 30 ile 35 arasında Suriyeli rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GİRİŞ 03.02.2020 13:41 GÜNCELLEME 03.02.2020 14:28
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesinde açıklama yaptı. İdlib'de 5 askerimiz ve bir sivil personelin şehit olduğu saldırının ardından ilk açıklamasını yapan Erdoğan, bölgede harekat başlatıldığını ve 30 ila 35 civarında rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

"F-16'LAR BÖLGEYİ VURUYOR"

Erdoğan'ın son dakika açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Saldırının cevabını misliyle verdik, vermeye devam edeceğiz. Şu an F-16'lar bölgeyi vuruyor. Saldırılarla kararlılığımızı sınayanlar hata yapıyor. Operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız.

Saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır.

ÖLDÜRÜLEN SURİYELİ REJİM ASKERİNİN SAYISINI AÇIKLADI

40'a yakın hedefe harekat devam ediyor. Karşı taraftan 30 ila 35 civarında Suriyeli rejim unsuru etkisiz hale getirilmiş vaziyette. 

Saldırı sonrası Milli Savunma Bakanımıza Ankara'da kalması talimatı verdim.

RUSYA'YA 'ÖNÜMÜZÜ KESMEYİN' MESAJI

Özellikle Rus yetkili makamlarına 'muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın' mesajı verildi.  

Generallerimiz sık sık görüşmeleri yapıyorlar. Bu görüşmelere dayalı olarak da operasyonlarımızı sürdürüyoruz.

6 KAHRAMAN ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de topçu atışı sonucunda 5 askerimiz ve bir sivil personelin şehit olduğunu, 7 askerimizin de yaralandığını açıklamıştı. 

"ARAP LİGİ GÜZEL BİR CEVAP VERDİ"

80 sayfalık bir plan. Planda İslam dünyasının İsrail'i devlet olarak tanıması var... Böyle saçmalık olur mu? Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki ilişkinin düzelmesi için çalışılması.

Bunun cevabını da zaten her ne kadar sürpriz olsa da Arap Ligi güzel bir cevap verdi. Bu ferasetlerinin devamını dileriz. 

Netanyahu'nun Trump'la yan yana yapmış olduğu basın toplantısı gerçekten manidardır. 

New York Times'tan çok konuşulacak sözde barış planı yorumu

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 186
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. 40 yıl gecikmiş bir operasyon. O aman vurmayın sizi Suriye bataklığına çekmeye çalışıyorlar diyenler hepsi haindi. O gün girseydiniz hepsi bir gün idi. Bu kadar adam ölmeyecekti. Bu kadar çocuk öksüz yetim kalmayacaktı.
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    esed rejimi yok edilmeli.suriye huzura kavuşmazsa bizim için de sıkıntı olur.sınırımıza düşmanın yaklaşmasına izin veremeyiz.esed sadece bir piyon plan israil köpeğinindir.
    Cevapla
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    7eskerimiz şehit oldu buna karşilik 700 rejim gebertin
    Cevapla
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    "Öldürülen Suriyeli" ifadesi yanlış olmuş. Suriyeliler düşmanımiz degil. "Öldürülen Suriyeli rejim askerleri" olabilir ifade.
    Cevapla
  • bize tfx gerek 4 yıl önce Şikayet Et
    ne abd nin F35 ne rusun su 35-57 si bize TFX gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal