Baydemir'den hükümete galiz küfürler!

KCK operasyonuna tepki gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ağzını bozup, küfürler etti. Yeni partileri BDP'nin logosuna gönderme yapan Baydemir açıkça küfür etti.

GİRİŞ 24.12.2009 15:20 GÜNCELLEME 24.12.2009 15:20
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyona tepki gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ağzını bozarak küfretti. "Meşe ağacının hangi dalı nerenize battı sayın hükümet?" diyen Baydemir, tasfiyenin sürecinin bu şekilde devam etmesi halinde gün gelecek hükümetin el uzatacak tek bir insanı bulamayacağını savundu.

HASS..TİRİN... HASS..TİRİN...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), gözaltına alınan belediye başkanları için Diyarbakır'dan eylem çağrısı yaptı. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve eski DTP milletvekilleri, gözaltına alınan belediye başkanları ile ilgili olarak BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir açıklama yaptı. Baydemir kendilerini şahin ve güvercin olarak ayıranlara "Hass.tirin... Hass..tirin..." diye küfretti.

Osman Baydemir şöyle konuştu: "Her kim ki milletvekilliğinin düşürülmesinden, belediye başkanlığının düşürülmesinden korkar, o namerttir. Gözaltında olan 16 arkadaşımız hangi yasayı çiğnediyse biz de o yasayı çiğnedik. Günlerdir AKP'li milletvekilinin arabasının polis tarafından çevrilmesi konuşuluyor. Allah'tan korkmaz mısınız 16 belediye başkanı gözaltında neden kimse ses çıkarmıyor. Lüften akıllı davranın akıllı davranın ki söz tükenmesin. Ey devlet kafası ne yapmaya çalışıyorsun? Aldığın bu kararla insanları sokağa mı dökmek istiyorsun? Yarın adliyenin kapısına gieceğiz. Ya bizi de alacaksınız, ya da onları da bırakacaksınız. Devleti ve hükümeti yönetenlere sesleniyorum, bizi şahin ve güvercin olarak ayırmayın, hass.. diyorum, hass.."

Bu konuşmanın ardından Barış ve Demokrasi Partisi önünde toplanan partililer, "Amed seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla Baydemir'e destek verdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 64
  • mahmut91 14 yıl önce Şikayet Et
    Editörün notu:. Yorumlarınızı küçük harflerle yazınız..
    Cevapla
  • darbeleredurde 14 yıl önce Şikayet Et
    insan olabilmek. Allah cc tin suresinde Biz insanı en güzel bir şekilde yarattık, Sonra onu aşağıların en aşağısı kıldık. Yalnız inanan iyi işler yapanlar hariç. Onlar için kesintisiz bir mükafat vardır buyurmakta.yani insan olabilmenin kıstasları var .bir insan aşağıların aşağısı seviyesini düşmüşse buna karşı tepki göstermek için yaratıcı olmaya gerek yok.zira kimin nasıl şerefli insan olabileceği kimin aşağıların aşağısında olduğu bildirilmiştir !
    Cevapla
  • yılmaz süleymanoğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    YAZİKLAR OLSUN. bir başbakana böyle hakaretli konuşulmaz konuşan kişilere ve onu savunan bir avuc partililere yazıklar olsun devleti yöneten bir başbakana yapılan kotu konuşmalar o devlete yaşayan millete gider
    Cevapla
  • Ramazan KALLANCI 14 yıl önce Şikayet Et
    Kukla hükümet ve kukla parti. Bunların birbirlerine ettiği küfürler kanlarına dokunmaz.Çünkü akp ve pkk uzantısı bdp aynı kaynaktan besleniyor.Şu an akp hükümeti varolma savaşı verirken ülkede kazan kaynıyor.Halk tepkisini seçimlerde gösterecek.2002 kasım seçimlerinin bir benzerini de akp yaşayacak.Gittikleri yolda ülke adına yararlı olan birşey yok.Aksine gündem sabah akşam Ergenekon haberleri ile örtülüyor.Suçlu olan çeker cezasını.Kim suikast tertiplemiş kim kimi takip etmiş.Bırakın mahkemeleri bunları.Siz ülkede yanan ateşe bakın.
    Cevapla
  • derman 14 yıl önce Şikayet Et
    mimiga. sen kimsinki milleti insan yerine koyacan yada koymıyacan .yaratıcılığamı soyundunuz.çok güzel konuşmuş helal olsun Başkanımıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!