Müslümanlara ait ev ve iş yerlerine böyle saldırdılar

Myanmar'ın Mandalay bölgesinde Müslümanlara karşı meydana gelen şiddet olaylarını güvenlik güçlerinin izlemekle yetindiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 22.04.2013 08:04 GÜNCELLEME 22.04.2013 11:41
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Müslümanlara ait iş yerlerine polislerin gözü önünde yapılan saldırı ile evlerin ateşe verilmesi kameralara yansıdı.

Budistler ve azınlıktaki Müslümanlar arasında geçtiğimiz ay çıkan çatışmalarda en az 43 kişinin öldüğü Meiktila kentinde yaşanan saldırıların görüntüleri ilk kez yayınlandı. Müslümanlara ait dükkanları hedef alan öfkeli Budist kalabalık, binayı yağmalayıp eşyalara zarar verdi. Ellerindeki sopalarla ortalığı savaş alanına çeviren saldırganlar, Myanmar polislerinin bakışları altında yıkım ve hasara yol açtı. Kalabalığın arasında Budist rahiplerin de olması dikkat çekti.

Mandalay bölgesinde çekilen diğer görüntülerde ise Müslümanların yaşadığı köylerde evlerin üzerinden yükselen alevler ve duman görülüyor. Yakılarak öldürülmüş Müslümanların cesetleri göze çarpıyor.



Ülkenin Rakhine (Arakan) eyaletinde geçtiğimiz yılın Haziran ayında Müslümanlara karşı şiddet olayları patlak vermiş, taraflar arasında çatışmalar başlamıştı. Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Meiktila kentindeki olaylar üzerine Myanmar hükümetine Müslüman topluluklara yönelik saldırıları sona erdirmek için kararlı şekilde eyleme geçmesi çağrısında bulunmuştu. Arakan eyaletinde Müslüman ve Budist gruplar arasında çıkan çatışmalar, çok sayıda kişinin ölümüne, yaklaşık 10 bin kişinin de evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açtı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 16
  • Vel Hasıl 11 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her tarafında. kafirler müslüman bırakmazken biz hala zaman kılıç zamanı değil kalem zamanı diyoruz. Bu söz korkakların en çok kullandığı söz. hala diyalog hala barış peşindeyiz. Allah bizi ıslah etsin
    Cevapla
  • M_Yzb 11 yıl önce Şikayet Et
    1.6 Milyar Müslüman . Dünyada Müslüman nüfusu 1.6 milyar oldu. Ama Müslümanlar 1924 yılından beri Halifesiz başı boş bir halde... Hilafeti Müslümanların tekrar tesis etmesi gerekiyor. Yoksa İslam dünyasında vahdetin tesis edilmesi imkansız...
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    birleşmiş milletlerin kulaklarını çınlattm. Yuh diyorum müslümanlar ölünce kılı kıpırtdatmayanları kınıyorum rabbim bu zulmü yapanların ve göz yunamların, ben insan seviyorum,bizim dinimiz en iyi ama yalnız kendimizden olmayan yaşayamaz dyenlerin belasını versin.
    Cevapla
  • Melek 11 yıl önce Şikayet Et
    Neden bir şey yapmıyoruz... Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor,biz hiçbir şey yap(a)mıyoruz..Neacı ..
    Cevapla
  • ufuk cagan 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık. Müslüman aleminin neden başında hep bela var.Neden biz birlik olamıyoruz.Özellikle biz yok şöyle bir ırkız yok böyle bir ırkız diyoruz kendimize ama müslümanlara yapılan zulüm karşısında hareketsiz kalıyoruz.Sadece dille kınıyoruz.Gönül ister ki Devletimiz buralarda Askeri operasyonlar düzenlesin.Ve son bir söz "Zalimler için Yaşasın Cehennem"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'