Regaip Kandili orucu kaç gün tutulur? Mübarek Regaip Kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Üç aylar yapılması hoş olmayan şeylerden uzak durulması gereken ve ibadetle doldurulması tavsiye edilen aylardır. Ayrıca üç aylarda, dinimizce en kutsal kabul edilen bazı geceler de bulunmaktadır, onlardan bir tanesi de Recep ayının ilk perşembe gecesi olan Regaip Kandilidir. Peki Regaip Kandili orucu nasıl tutulur ve niyet edilir? İşte İslam dinine göre Regaip Kandilinde yapılması sevap olan ibadetler

Regaip Kandili orucu kaç gün tutulur? Mübarek Regaip Kandili orucuna nasıl niyet edilir?
Regaip Kandili orucu kaç gün tutulur? Mübarek Regaip Kandili orucuna nasıl niyet edilir?
GİRİŞ 26.02.2020 12:52 GÜNCELLEME 26.02.2020 15:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Regaip kandili, Recep ayının ilk Perşembe gecesi olan gecede idrak edilir. Allah’ın kullarını affetmesi için Peygamber aracılığıyla insanlara müjdelediği gündür. Regaip, kelime kökeni olarak reğabe’den gelmektedir. Anlamı ise, bir şeyi istemek, istenilen şeyi elde etmek için çaba sarf etmek anlamına gelmektedir. Allah (c.c) Recep ayı için ‘bu ayda benden af isteyeni mutlaka affedeceğim’ şeklinde buyurmuştur. Bundan dolayı, Regaip kandilinde kulların tövbe etmesi ve ibadetlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Gönülden niyet ederek oruç tutmak ve kaza namazları kılmak çok önemlidir. Recep ayının ilk gününden son gününe kadar büyük ve kıymetli bir ay olduğunu Peygamber Efendimiz (s.a.s) nakletmiştir. Regaip kandilinde dini vecibelerini yerine getirmek ve ibadetlerine önem vermek Allah katında kulun affedilmesi için sunulan bir fırsattır. Bu gece için kulların uyanık olmaları ve gün doğana kadar Allah’ın zikredilmesi gerektiği söylenmektedir. 

Regaip Kandili mesajları: Ayetli hadisli Regaib Kandili sözleri ve kandil mesajları...

 

Regaip gecesi, Recep ayının ilk Perşembe gecesinin cumaya başlandığı gece ibadetlerle idrak edilir. Gece olmadan, Perşembe gününü oruç ile geçirmek nefsin terbiyesi ve geceye olan hazırlık açısından büyük kıymet taşımaktadır. Kaza namazları kılmak, Kuran-ı Kerim okumak ve zikirler çekmek Allah’ın rahmetine sığınarak tövbe etmek çok sevaptır. Allah gönülden tövbe eden kullarının tövbelerini kabul ederek dualarını kabul edeceğini buyurmuştur. Regaip kandilinde oruç tutmak çok kıymetli sevaplar arasındadır. Regaip günü oruç tutan kimselere bir yıl oruç tutmuş kadar sevap yazılacağı da aktarılmaktadır. 

REGAİP KANDİLİ NASIL GEÇİRİLMELİ

 

Regaip gecesinin gündüzünden oruç tutmak çok sevaptır. Allah rızası için ve nefsin terbiyesi için tutan oruç Allah nezdinde çok kıymetlidir. O gün tutulan oruç, bir yıl boyunca oruç tutmuş kadar sevap kazanılmaktadır. Geçmiş namaz borçları için kaza namazları kılmak ve tövbe ederek namazlarına itinalı davranması tavsiye edilir. Kuran-ı Kerim okuyarak ve zikir çekerek Regaip kandilini geçirmek tavsiye edilir.

REGAİP KANDİLİNDE ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

Ramazan orucu dışında tutulması sevap olan diğer oruçlar, Recep ve Şaban aylarında tutulan oruçlardır. Recep ve Şaban ayının tamamında oruç tutmak farz ya da vacip olarak sayılmamaktadır. Ama imkanı olan ve sağlığı el veren kişilerin Recep ve Şaban aylarında oruç tutması çok faziletlidir. Hz. Aişe’nin aktardığına göre Hz. Muhammed (s.a.s) Ramazan ayı dışında hiçbir ayı tamamen oruçlu geçirmemiştir. Regaip Kandili ve Ramazan dışında Pazartesi ve Perşembe orucunu tutmak oldukça sevaptır. 
Regaip Kandilinde oruç tutmak için Ramazan orucunda olduğu gibi niyet etmek gerekir. Kalben niyet etmek kabul edildiği gibi sahura kalkmak da oruca niyet etmek olarak kabul edilir. İftar vakti geldiğinde abartmadan ve nefse uymadan orucu açmak tavsiye edilir. İftarın ardından ibadetlere başlanarak bütün gece Allah zikredilerek ibadetler idrak edilir. 

REGAİP GECESİ İLE İLGİLİ HADİSLER

- Allah, Recep ayında oruç tutanları mağfiret eder. 
- Recep ayının bir gün başında, bir gün ortasında, bir gün sonunda oruç tutması Recep Ayının tamamında oruç tutmuş sayılmaktadır. 
- Recep ayında yapılan dualar kabul edilir, günahlar affedilir. Sevaplar gibi günahlar da kat kat arttırılarak yazılır. 

YORUMLAR 7
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Regaip Kandilimizi mübarek kılsın inşallah
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Regaip kandili peygamber efendimizin s.a.v. Annesi Amine anamızın ana rahmine düştüğü günü olarak kutlanır.
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Hımm bilmiyordum teşekkür ederim
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Regaib'mi Regaip'mi. Her farklı yazanlar var
    Cevapla
  • rahle. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim ilk önce ülkemizin daha sonrada tüm müslüman aleminin regaip kandilini tebrik islam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını dilerim..
    Cevapla
  • ismail kaplan 4 yıl önce Şikayet Et
    tüm islam aleminin regaib gecesi mübarek olsun inşallah.
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Seninde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı