Sürece destek vermediği için CHP'den istifa etti

Bingöl'ün Solhan ilçesinde, CHP ilçe başkanı, yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri genel merkezin barış sürecine yeterli desteği vermediği gerekçesiyle partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

GİRİŞ 11.04.2013 10:58 GÜNCELLEME 11.04.2013 13:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Barış sürecine destek vermediği için CHP'yi eleştiren Solhan İlçe Başkanı Ertan Turğut, 30 yılı aşkın bir süredir ülkedeki şiddetin, kaosun ve zulmün son bulması için atılan adımların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Turğut, "Barış ve kardeşlik içerisinde hiç kimseyi ötekileştirmeden, demokrasinin tam manasıyla hakim olacağı, Türkün ve Kürdün kardeşçe yaşadığı bir ülke hayalini destekliyoruz.'' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit gördüremezsiniz' sözlerinden sonra genel merkezin tepki göstermesini beklediklerini ifade eden Turğut, tam aksine bu sözlerin desteklendiğini belirtti.

Ertan Turğut, "Parti genel merkezinin düşüncelerine katılmadığımızı, aksine huzurun ve barışın sağlanması için elimizden gelen fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. CHP genel merkezinin bu konudaki politikalarını benimsemiyoruz. Teşkilat olarak barıştan ve kardeşlikten yana tavır koyup yönetim kurulu üyelerimizle beraber CHP ilçe teşkilatından istifa ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    peki. sürece tepki için akp den bir sürü il ve ilçede istifalar var,haberiniz yok sanırım.yakında mhp den istifalar diye başlarsınız palavraya.bingölün solhan ilçesinin bilmemne köyünün mezrasından dayısı mhp li biri istifa etti falan..!!!nasıl.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    bunun adı CHP nin çözülme süreci !. daha bunlardan çok göreceğiz hele çözüm süreci bir başarıya ulaşsın !
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 11 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun . Azıcık bu vatanı bayrağı askeri polisi seven varsa bu MHP ve CHPden istifa eder
    Cevapla
  • menderes 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. AKP Solhan'da %98 oy alıyor %2 ide biryerlerde nemalanlardır, yinede şıma hol kerd oyunuz önemli değil chp'i solhan deresine atın yüzsün
    Cevapla
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    CHP'NİNNE MENEM BİR ŞEY OLDUĞUNU YENİ Mİ ANLADINIZ ?. Sizin ne işiniz vardı CHP'de kardeşim.CHP darbecilerin,ulusalcıların,tuzu kuru olanların,Ergenekoncu paşaların, sosyetik semtlerin partisi olmuş.Anlamak için bu kadar zamana gerek yoktu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya