İzmir'deki cinayeti kameralar çözecek

İzmir'in Balçova ilçesinde, dün gece sokak ortasında öldürülen İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın (22), alışverişten döndüğü sırada silahlı saldırıya uğradığı belirlendi.

İzmir'deki cinayeti kameralar çözecek
İzmir'deki cinayeti kameralar çözecek
GİRİŞ 26.04.2010 15:08 GÜNCELLEME 26.04.2010 15:08

Olay yerinden uzaklaşırken vatandaşların ''şüpheli''gördüğü kişilerin eşkallerini belirlemeye çalışan polis, bölgedeki tüm güvenlik kamera görüntülerini inceleme altına aldı.

Alınan bilgiye göre, olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, iki gün art arda meydana gelen cinayetlerin bağlantılarını araştırmaya başladı.

Önceki gece sokak ortasında silahla öldürülen banka memuru Esra Yaşar (27) ile dün gece aynı şekilde öldürülen Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın (22) şu ana kadar her hangi ilişkileri tespit edilemedi.

Her iki olayda da, kurbanların başlarından tabancayla vurularak çantalarının çalınmış olmasının cinayetleri aynı kişinin işleme olasılığını yükselttiğini belirten emniyet yetkilileri, olayı aydınlatmak için her türlü detayı ayrıntısıyla değerlendirdiklerini bildirdi.

BİR ŞÜPHELİNİN EŞKALİ VAR

Çevrede çok kişiyi sorgulayan Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, vatandaşların olay yeri çevresinde şüpheli olarak görülen kişilerin eşkalini belirlemek için çalışma başlattı. Polis, olay yeri bölgesindeki tüm iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını toplayarak incelemeye aldı.

Ayla'nın, 22.40'da Balçova KİPA Alışveriş Merkezi'nde alışveriş yaparken güvenlik kameralarınca tespit edildiği, domates, yumurta, su alarak alışveriş merkezinden ayrılıp evine döndüğü sırada silahlı saldırıya uğradığı belirlendi.

Öte yandan İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopside, genç kızın ''uzak atış'' olarak adlandırılan yaklaşık 30 santimetre mesafeden ateş edilerek vurulduğu, kurşunun sağ kulak altından girip, sol kulak bölgesinden çıktığı tespit edildi.

ARKADAŞI MESAJ ATMIŞ

Olay meydana geldiği sokağın 50 metre ilerisinde, pansiyon tarzı odalara bölünmüş bir öğrenci evinde kalan Ayşe Selen Ayla'nın Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olduğu ve okula Dokuz Eylül Üniversitesi Matematik Bölümünden geldiği öğrenildi.

 Arkadaşları, çok sakin ve ılımlı bir yapıya sahip olan Ayla'nın öldürüldüğünü duyduklarında şok yaşadıklarını, kendisinin rahatsız eden herhangi birinin de bulunmadığını, tesadüf olarak kurban seçildiğini düşündüklerini söyledi.

Ayla'nın aynı pansiyonda kalan Cansu isimli arkadaşının, evlerinin yakınında bir kadının öldürüldüğünü öğrenince Ayla'yı bilgilendirmek ve eve dönmesi için mesaj attığını ve cevap alamayınca da telefonla aradığını, telefonu açan kişinin soluk soluğa olduğunu ve hemen kapattığını okul arkadaşlarına ve emniyet yetkililerine anlattığı öğrenildi.

Ayla'nın Kütahya'da yaşayan ailesi, olayı öğrenince İzmir'e hareket etti.

SEMT SAKİNLERİNİN TEDİRGİNLİĞİ

Olay yeri çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş da, gazetecilerin soruları üzerine tedirginlik yaşadıklarını söyledi. İki günde, birbirine yakın mesafede ve aynı saatlerde, banka çalışan Esra Yaşar ile İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülmesi karşısında şok yaşadıklarını belirten çevre sakinleri, zanlıların bir an önce yakalanmasını istedi.

Olayın meydana geldiği sokakta oturan Alaattin Canbulat, Asuman Erler ve Ferda Dikeç, silah sesi üzerine sokağa baktıklarını ve genç kızı kanlar içerisinde görerek sağlık ekipleri ile polise haber verdiklerini ifade ederek, ''Kentin en huzurlu çağdaş bölgelerinden biri olan semtimizde bu olayların yaşanması karşısında çok üzüldük. Gece uyuyamadık. Kendimiz ve çocuklarımız sokağa çıkmaktan korkuyor, bir an önce olayların aydınlatılmasını istiyoruz'' diye konuştular.

Balçova Çağdaş Caddesi'nde banka çalışanı Esra Yaşar (27) önceki gece, Tayfun Sokak'ta ise üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) dün gece, sokak ortasında silahla başlarından vurularak öldürülmüş ve çantaları çalınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti