Eskişehir Osmangazi Üniversitesi en az lise mezunu personel alacak! Nasıl başvuru yapılır?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 132 kişilik sözleşmeli personel alacak. Başvuru yapacak adayların lise, önlisans veya lisans mezunu olmaları, ayrıca en az 50 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi en az lise mezunu personel alacak! Nasıl başvuru yapılır?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi en az lise mezunu personel alacak! Nasıl başvuru yapılır?
GİRİŞ 18.11.2023 09:10 GÜNCELLEME 18.11.2023 09:19

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü ve bağlı birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilmek ve giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” ek 2 nci maddesinin (b) fıkrasına göre aşağıda belirtilen unvanlarda 2022 yılı KPSS (B) grubu puan sıralamaları esas alınmak suretiyle yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın sözleşmeli personel alınacaktır.

MEZUNİYETE GÖRE KADROLAR

Lise Mezunu: 11 Temizlik-Çöp Toplama, 1 Temizlik Görevlisi.

Önlisans Mezunu: 9 Sağlık Teknikeri, 1 Röntgen Teknisyeni, 36 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 4 Şoför,.

Lisans Mezunu: 14 Hemşire, 1 Eczacı, 1 Psikolog, 1 Sağlık Teknikeri, 5 Diğer Sağlık Personeli, 2 Mühendis, 41 Büro Personeli, 4 Aşçı, 1 Çözümleyici, Sistem Programcısı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapacak adaylarda öğrenimle ilgili koşullar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki aşağıda belirtilen genel şartlar aranır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

  • (Değişik: 23/01/2008-5728/317md.) Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

  • Askerlikle İlişiği bulunmamak (terhis, muaf veya tecilli olmak). D-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak (Kadroya atanmaya hak kazanan adaylardan buna ilişkin tam teşekkülü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu istenecektir).

  • Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamaz.

  • 2022 KPSS(B) sınav sonuç belgesine sahip olmak.

  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasının “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun nitelikleri taşımak.

  • Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 6 ncı maddesi gereğince “İşe alınması açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması, işe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini sonradan kaybetmesi…” hallerinde hizmet sözleşmesi kurumca tek taraflı olarak feshedilir.

  • 17.04.2021 tarih ve 31457 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Güvenlik ve Arşiv Araştırması Kanunu” gereğince sözleşme yapmaya hak kazanan adaylar hakkında arşiv araştırması yapılacak olup arşiv araştırması sonucuna göre işlem yürütülecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Başvurular ilanın Resmi Gazete’de yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde e-Devlet üzerinden “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Şahsen başvuru alınmayacak olup posta, fax veya e-posta ile yapılan müracaatlar da kabul edilmeyecektir. 

İSTENİLEN BELGELER

1-2022 yılı KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi,

2-Diploma fotokopisi veya mezuniyet belgesi,

3-Askerlik durum belgesi,

4-Adli sicil kaydı,

5-Nüfus cüzdanı fotokopisi veya nüfus kayıt örneği,

6-SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

7-Başvuru yapılan pozisyondaki aranan nitelikler kısmında istenen belgeler.

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

 
Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler