Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! KPSS'li veya KPSS'siz başvuru...

Sağlık Bakanlığı farklı unvanlarda istihdam etmek üzere personel alacağını duyurdu. Başvurular unvanlara göre KPSS’li veya KPSS’siz olarak yapılacak.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! KPSS'li veya KPSS'siz başvuru...
Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! KPSS'li veya KPSS'siz başvuru...
GİRİŞ 23.11.2023 10:32 GÜNCELLEME 23.11.2023 11:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 nci maddesine göre; kameraman pozisyonu için mesleki uygulamalı sınav, programcı pozisyonu için sözlü sınav, büro personeli ve diğer teknik hizmet personeli (grafiker) için de yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın doğrudan KPSS puan üstünlüğüne göre sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI 

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlara sahip olmak. 

  • 18 yaşını tamamlamış olmak.

  • Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olanlar).

  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.

  • Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.

  • 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde belirtilen istisnalar hariç olmak üzere hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez. 

ÖZEL ŞARTLAR

Büro Personeli pozisyonuna başvurabilmek için;  

  1. Son başvuru tarihi itibarıyla Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi lisans programlarının birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki Yükseköğretim Kurumlarının birinden mezun olmak, 

  2. 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Kameraman pozisyonuna başvurabilmek için;

  1. Son başvuru tarihi itibarıyla Radyo, Sinema ve Televizyon; Radyo, Televizyon ve Sinema; Radyo-Televizyon, Sinema; Radyo, TV ve Sinema; Radyo-TV-Sinema; Radyo-TV-Sinema ve Görsel Sanatlar, Radyo ve Televizyon, Radyo-TV, Sinema, Sinema ve Televizyon, Sinema-TV, Sinema-TV Fotoğraf veya Sinema-TV-Fotoğraf, Sinema ve Dijital Medya lisans programlarının birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki Yükseköğretim Kurumlarının birinden mezun olmak, 

  2. Son başvuru tarihi itibarıyla kamu ya da özel sektördeki ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslarda kameraman ve/veya kameraman yardımcısı (Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından tanımlanmış olan Türk Meslekler Sözlüğü’nde yer alan meslek kodlarından belirlenecektir.) olarak en az 1 (bir) yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek. 

Diğer Teknik Hizmet Personeli (Grafiker) pozisyonuna başvurabilmek için;

  1. Son başvuru tarihi itibarıyla Grafik, Grafik Sanatlar, Fotoğraf ve Grafik Sanatlar (Grafik), Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, Grafik Resimleme ve Baskı lisans programlarının birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki Yükseköğretim Kurumlarının birinden mezun olmak, 

  2. 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Programcı pozisyonuna başvurabilmek için;

  1. Son başvuru tarihi itibarıyla Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web  Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki Yükseköğretim Kurumlarının birinden mezun olmak, 

  2. En az D düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmak, 

  3. 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

BAŞVURU TARİHİ 

Başvurular, 20 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayıp 24 Kasım 2023 Cuma günü sona erecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular, dijital ortamda 20 - 24 Kasım 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Sağlık Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden alınacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece bir unvan için başvuru yapabilecektir. Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu reddedilecektir.

SINAV TARİHİ VE YERİ 

Sınav Tarihi: 19 -22 Aralık 2023

Sınav Yeri: T.C. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. 6001. Cad. No:9 Çankaya/ANKARA Sınava katılacak adaylar belirlendikten sonra sınav saati hakkında Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde açıklama yapılacaktır.

Ayrıca adaylar, sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) internet adresinden görüntüleyebilecektir. Adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, sürücü belgesi veya süresi geçerli pasaport) bulundurmaları gerekmektedir. Kimlik belgesinde fotoğraf ve kimlik numarası bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Ömer 5 ay önce Şikayet Et
    Ömer özakça Türkiye kamu temizlik görevlisi hastanesi çalışma
    Cevapla
  • mehmet44 5 ay önce Şikayet Et
    Bu yıl Hemşire alımı olacak mı bilgisi olan var mı.
    Cevapla
  • Liste Lütfen 5 ay önce Şikayet Et
    İşe alınacakların isim listesini niye yayınlamıyorsunuz anlamadım...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi