Ünlü yönetmen: Ortadoğu'da kaosun sebebi ABD

Üç Oscarlı Amerikan yönetmen Oliver Stone, 'ABD'nin Anlatılmayan Tarihi' adlı yeni dizisini anlattı.

GİRİŞ 22.09.2015 15:04 GÜNCELLEME 22.09.2015 15:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Üç Oscarlı Amerikan yönetmen Oliver Stone, yeni televizyon dizisinde ABD'nin eski başkanı John F. Kennedy'ye suikast, Vietnam Savaşı ve 11 Eylül saldırılarının anlatılmayan, gün yüzüne çıkmamış ayrıntılarına ışık tutmaya çalışıyor.

Ünlü yönetmen ‘ABD’nin anlatılmayan tarihi’ adlı dizi için yaptığı araştırmalarda kendisini en çok da ABD’nin Ortadoğu’daki istismarlarının şaşırttığını söyledi.

ABD'nin Ortadoğu'ya müdahalelerini eleştiren Stone, "Sovyetler çökmüştü ve bölge tek bir süper güce kalmıştı. Bir daha oradan çıkamadık. Kendi yarattığımız kaostan IŞİD'i suçluyoruz" dedi.

Middle East Eye haber ve analiz sitesine konuşan Stone, “Anlatılmayan tarihe çalışırken bir nokta beni çok etkiledi: Ortadoğu’daki müdahalelerimiz… Çok menfur bir müdahale” dedi.

Stone, Washington’ın Ortadoğu’daki gelişmelerdeki parmağının izini takip ederken 1930’lu yıllara kadar gidiyor. Stone’a göre bu müdahale eski başkan George H. W. Bush’un döneminde zirveye çıkıyor.

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in Kuveyt’i işgal etmesinin ardından Bush’un bölgeye yüz binlerce asker gönderdiğini anımsatan Stone, “Sovyetler çökmüştü ve bölge tek bir süper güce kalmıştı. Bir daha oradan çıkamadık. Bir kere girdik, sonsuza dek kaldık” diye konuştu. Stone, “Tüm bölgeyi istikrarsızlaştırdık. Kaos yarattık ve sonra kendi yarattığımız kaos için IŞİD’i suçladık” dedi.

Stone, dizi ve kitabın araştırma ve yazım aşamasında Amerikan Üniversitesi öğretim görevlilerinden Peter Kuznick ile birlikte çalıştı. Kuznick, ABD'nin Japonya'ya düzenlediği, İkinci Dünya Savaşı'nı sona erdiren nükleer saldırılar konusunda uzman bir isim.

Amerikalı öğrencileri yanlış yönlendirerek işlenen "eğitim suçuna" karşı koymak istediğini belirten Stone, şöyle diyor:

"Amerikan istisnacılığı müfredatımızından çıkarılmalı. Tehdit altında değiliz. Tehdidin bizzat kendisiyiz."

KAYNAK: MİDDLE EAST EYE
YORUMLAR 4
  • Ahsen 8 yıl önce Şikayet Et
    Acaba türkiyede suriye meselesini işleyebilecek bir yönetmen varmıdır. 3-5 ay diyecek, haftaya cumaya şamdayız diyenlerin sebep olduklarını işlemeye cesaret edebilecek bir yönetmen.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Dünyanın Belası Ateşle Teroru yerleştiren Amerika nedene Görüyoruz kimmler eyitib bir birine öldürüb ottada kimmlwr faydalanıı hepisi Silahsanayi Proşele buna ben Kriptolu Psoydo Demokrati derim Hayal güwenle milletDigdiren yapıyor 50senedir nezaman Hitlwri maususdan yoketdilet Rusya Zaferi ulaşdī İnfilizle erikan hazır sahtekergi Gabdı ama asıl kurtaran 2dünya safaşı Ruya kurtardı Amerikanda probaganda yalan haberle milleti Asymiren yapti bütün hitlero akılhocaları lacırdı soradd sytemie yerleştirdi şimdiye kadar Manupile yapıp kandırmakda
    Cevapla
  • Yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD ile Eşbaşkan olana ne demeli peki?????
    Cevapla
  • Ekrem HAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Gavur bile kabul ediyor da büyük şeytanı bizim içimizdeki batı hayranları kabul etmiyor, hayret doğrusu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!