Chicagolu Müslümanlardan örnek davranış

Chicago'da Müslümanlardan oluşan gönüllü bir grup Ramazan ayı boyunca şehirdeki aç ve evsizlerin yardımına koşuyor

Chicagolu Müslümanlardan örnek davranış
Chicagolu Müslümanlardan örnek davranış
GİRİŞ 09.06.2016 12:52 GÜNCELLEME 09.06.2016 12:52

Chicago'da Müslümanlardan oluşan bir grup gönüllü her sabah İslam Merkezi'nin bodrum katında toplanıyor. Gönüllüler yüzlerce yiyecek poşeti hazırlayarak, şehirdeki evsiz ve aç olan insanlara götürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslümanlar aleyhinde kampanyalar devam ederken gönüllülerden Sanah Khan, "Ben aslında bu yardımla İslam'ı tanıtmıyorum. İslam karşıtı söylemleri olan Trump'ın sözlerine karşı ben iyi biri gibi davranıyorum.  beni çok motive etti. Çünkü insanların Müslümanları gerçekten görmeye ihtiyacı var. Ben bunun için buradayım. Ve ben bu konuda çok müteşekkirim." ifadelerini kullanıyor. Kampanyanın başlangıç süresine de değinen Sanah Khan, "Chicago'daki camilere gittik. Ve biz Ramazan ayında, yardıma muhtaç olanlar için gönüllü bir kampanyaya davet ettik. Kısa sürede insanlardan çok önemli cevaplar geldi. O süreden bu yana kampanyalar büyüdü ve yayıldı" diyor.

Chicago İslam Kuruluşları Konseyi Başkan Yardımcısı Sefa Zarzour da, şehirde en az 60 mescitte projeye destek çağrıları yaptıklarını belirtiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı