ABD'li sözcüyü zorda bırakan Musul sorusu!

ABD, Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için sürdürülen operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD'li sözcüyü zorda bırakan Musul sorusu!
ABD'li sözcüyü zorda bırakan Musul sorusu!
GİRİŞ 18.10.2016 10:04 GÜNCELLEME 18.10.2016 10:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, DEAŞ’ın şehri savunmak için ahlak dışı ve tehlikeli taktiklerle büyük bir direniş göstermesini beklediklerini söyledi. Operasyonda gelinen nokta konusunda bilgi veren Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Iraklı güçlerin şu ana dek "hedeflerine büyük ölçüde ulaştığını" belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise günlük basın toplantısında, Musul operasyonunun Irak hükümeti tarafından yürütüldüğüne ilişkin açıklamaları tekrarlayınca, bir gazetecinin sorusu karşısında zorlandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, günlük basın brifinginde, Musul’u DEAŞ’tan geri alınmasına yönelik operasyona dair soruları yanıtladı.

ABD'Lİ SÖZCÜYÜ ZOR DURUMDA BIRAKAN SORU

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’ın brifinginde de gündem Musul operasyonuydu.

ABD hükümetinin Musul operasyonunun Irak hükümeti tarafından yürütüldüğüne ilişkin açıklamalarını tekrarlaması üzerine Toner’a, “Peki orada bulunan Amerikan askerleri emirleri Irak hükümetinden mi alıyor?” şeklinde bir soru yöneltildi. Toner, “Biz orada sadece eğitim ve danışmanlık için bulunuyoruz” yanıtını verdi.

Bu yanıtın ardından bu kez de Toner’a, “Ne zamandan beri ABD, yabancı askerlerin Irak içerisinde bulunması için Irak hükümetinin rızası olması gerektiğini düşünüyor? Daha önce siz girip önceki lideri devirdiniz” ifadesi kullanıldı.

Bunun üzerine Toner, “Şu anda şartlar farklı. Bugün Irak’ta seçilmiş bir hükümet var” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 9
  • edip cavit 7 yıl önce Şikayet Et
    Çevir kazı koçum, aman iyi çevir de yanmasın. Biz de bu numarayı kusura bakma ama yiyemedik.
    Cevapla
  • Ankaralı Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne aşağılık bir ülke imişsiniz.Obama kukla mı? Neoconlar mı onu yönetiyor?Ortadoğu'dan defolun. İkinizin birsbirinizden farkınız var mı? Biriniz Halep'te çocukları bebekleri öldürüp terörist olduğunu gösteriyor, diğeriniz de Irak'ta Şii Şabi katillerine göz yumarak Musul'da Sünni halkı doğrama peşine koşuyor. Allah ikinize de fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Hasan Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Amrica çıbanın başı. Onu Saccara sokmak lazım. tüm dünya birkez daha onların ne kadar güvenilmez olduğunu açıkça görmelidir. söylenenler çok abartılı, direniş v.s. yapacakmış. adamların uçağı yok. füzesi yok. bombası yok. tanki bile yok. 30 tane toyota ile adam mı oldular düzenli eğitimleri dahi yok. Buralara pkk ve ypg yi yerleştirecekler. İşid senaryo. Türkiyem izin verme
    Cevapla
  • Göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    siz ne terörist aşağılık yaratıklarsınız ortadoğudan Amerika defolup gitmedikçe o bölgeye huzur gelmez
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    ona bakarsan saddamda seçilmişti gelip devirdiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...