Demokrat vekilden Trump'a bir darbe!

ABD'de Demokrat Partinin başkan adaylarından Ellison, ABD Başkanı Trump hakkında anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma açılmasını istedi.

 Demokrat vekilden Trump'a bir darbe!
Demokrat vekilden Trump'a bir darbe!
GİRİŞ 23.02.2017 09:16 GÜNCELLEME 23.02.2017 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'de Demokrat Partinin başkan adaylarından Minnesota vekili Keith Ellison, ABD Başkanı Donald Trump'ın anayasayı ihlal ettiğini iddia ederek, "başkanlığı kendi çıkarları doğrultusunda kullanıp kullanmadığıyla ilgili" soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

Kongrenin ilk Müslüman üyesi olan Minnesota vekili Ellison ile eski Çalışma Bakanı Tom Perez'in önde götürdüğü yarışla ilgili programda 8 aday da görüşlerini canlı yayında anlatma imkanı buldu.

Trump'ı anayasayı ihlal etmekle suçlayan Ellison, "kimsenin başkanlığı kendi çıkarına göre kullanmadığından ve kar elde etmediğinden emin olmak için" soruşturma açılması gerektiği görüşünü savundu.

"Demokrat Parti, Donald Trump'la savaşmalı"

Partinin başkanlığı için adı geçen diğer güçlü aday Perez de Trump'a yüklenerek, "En başından beri görüyoruz ki bu adam, işleri tersine çevirmek istiyor. Demokrat Parti, Donald Trump'la savaşmalı." ifadelerini kullandı.

Bir diğer aday olan Indiana eyaleti Güney Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg ise Trump için "Amerikan siyasi sistemi içindeki bilgisayar virüsü" değerlendirmesini yaptı.

Tüm adayların Cumhuriyetçi Başkan Trump'a "eleştiri oklarını yönelttiği" programda, Demokratların kendi içinde bütünlük kurup toparlanması gerektiği fikri ortak kabul gördü.

ABD'de geçen yıl 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçilere kaybeden Demokrat Parti, hafta sonunda Georgia eyaletinin Atlanta kentinde yapılacak kongreyle partinin başına geçecek yeni ismi belirleyecek.

Parti içinde Ellison'ın temsil ettiği "yenilikçi kanat" ile Perez'in temsil ettiği "yerleşik düzen" taraftarları arasındaki mücadeleye sahne olacak kongre, 2020 yılındaki başkanlık seçimlerine giden yolda Demokratların ilk değişim adımı olarak görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Şikayet çi müslüman . Ama müslümanlar Obama'nın politikası yüzünden cok çekti. Libya dan Suriye'ye kadar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!