Antalya'da usulsüz reçete operasyonu: 3 eczacı ve 1 kalfa tutuklandı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen usulsüz reçete ve ilaç temini soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında 1 doktor ve 3 eczacının da bulunduğu 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

GİRİŞ 23.05.2026 12:44 GÜNCELLEME 23.05.2026 14:42

Edinilen bilgiye göre, son dönemde bazı hekimler tarafından yazılan reçete sayılarındaki olağan dışı artış yetkilileri harekete geçirdi.

Özellikle yüksek maliyetli bazı ilaçların kısa süre içerisinde yoğun şekilde reçete edilmesi ve bu ilaçların belirli eczaneler üzerinden temin edildiği yönündeki iddialar üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı.

Antalya'da usulsüz reçete operasyonunda 4 tutuklama.

SKG KAYITLARI VE ECZANE İŞLEM HAREKETLİLİKLERİ KARŞILAŞTIRILDI 

Soruşturma kapsamında ilçeye gönderilen müfettiş ekipleri, son aylara ait e-reçete kayıtları, ilaç yazım yoğunlukları, hasta bilgileri ve ilaçların dijital sistem üzerindeki hareketlerini detaylı şekilde incelemeye aldı.

SGK kayıtları ile eczane işlem hareketlerini karşılaştıran ekipler, reçetelerin usule uygun düzenlenip düzenlenmediğini ve bazı eczaneler ile hastane personeli arasında usulsüz bir yönlendirme ağının bulunup bulunmadığını titizlikle araştırdı.

10 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

180 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI 

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında kapsam genişletildi. Sadece sağlık çalışanlarının değil, reçetelerde adı geçen ve aralarında hasta yakınları, hastalar, hastane personelleri ile eczane çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 180 kişinin ifadesine başvuruldu.

İfadelerde, reçete süreçleri, ilaç temin yöntemleri, hastane-eczane bağlantıları ile yüksek maliyetli ilaçların kimler adına yazıldığına ilişkin detaylar mercek altına alındı. Dijital kayıtlar ile alınan ifadeler karşılaştırmalı olarak değerlendirildi.

Giresun'da 5 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı katliam gibi kaza kemeradaGiresun'da 5 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı katliam gibi kaza kemerada

Bayram akını Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu'ndaBayram akını Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu'nda

Sokakta kurban kesip, atıklarını gömenlere cep yakan cezalar Sokakta kurban kesip, atıklarını gömenlere cep yakan cezalar

ÇOK SAYIDA İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ 

Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda doktor F.T., eczacılar H.T., H.Ö. ve A.T., eczacı kalfası A.E. ile U.T., Ş.Y., T.N., A.A. ve E.Ş. isimli toplam 10 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, yasal olmaksızın bulundurulan çok sayıda hap ve çeşitli ilaç ele geçirildi.

 Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

3 eczacı ve bir kalfa tutuklandı.

ECZACILAR VE KALFA TUTUKLANDI 

Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden eczacılar H.T., H.Ö., A.T. ve eczacı kalfası A.E. "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık" ve "usulsüz ilaç temini" suçlamalarıyla tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Şüphelilerden eczacı kalfası U.T., ve doktor F.T. ev hapsi, Ş.Y., T.N., A.A., E.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü adli ve idari soruşturmanın devam ettiği, elde edilen yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda ek göz altıların da yaşanabileceği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: İhracat rekoru yenilendi! Cumhuriyet tarihimizin rekoru
Canlı yayına çıkan Alperen Şengün'e Olympiakos taraftarlarından çirkin saldırı