Ukraynalı bakan canlı yayında tutuklandı

Ukrayna Acil Durumlar Bakanı Sergey Boçarovski, kabine toplantısı sırasında kolları kelepçelenerek tutuklandı.

GİRİŞ 25.03.2015 15:51 GÜNCELLEME 25.03.2015 16:16
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Ukrayna Acil Durumlar Bakanı Sergey Boçarovski ile yardımcısı Vasiliy Stoyetski, Başbakan Arseniy Yatsenyuk’un yönettiği kabine toplantısında tüm bakanların gözü önünde tutuklandı.

Şok olay Ukrayna’nın İnter televizyon kanalı tarafından da naklen yayınlandı.

Kabine tam kadro günlük toplantısını yaptığı sırada gündemin dışına çıkan açıklama yapan Başbakan Arseniy Yatsenyuk, “Az önce İçişleri Bakanı Arsen Avakov benimle temasa geçerek kabinemizde iki üst düzey yetkilinin rüşvetle suçlandıklarını duyurdu. Birazdan görevli arkadaşlar buraya gelerek tutuklamayı gerçekleştirecek” dedi. 

Birkaç dakika sonra toplantının yapıldığı salona iki sivil güvenlik servisi elemanıyla birkaç polis girdi. Sivil polisler Ukrayna Acil Durumlar Bakanı Sergey Boçarovski ile yardımcısı Vasiliy Stoyetski’nin oturduğu masaya yaklaşarak, “Siz ikiniz adınız rüşvet ve yolsuzluk olaylarına karıştığı için burada tutuklanacaksınız” dedi. Bakan ve yardımcısının kimlik tespiti yapıldıktan sonra kelepçeler çıkarıldı ve iki üst düzey yönetici tüm kabinenin gözü önünde kollarına kelepçe takılarak salondan çıkarıldı.

Toplantıda yaşanan bu ilk şokun ardından ikinci bir açıklama daha yapan Başbakan Yatsenyuk, “Acil Durumlar Bakanı Boçarevski ile yardımcısı Stoyetski, yönettikleri bakanlık için gerekli yakıt tedariki anlaşmalarını yaparken rüşvet almakla suçlanıyor. Rüşvet karşılığında çok daha pahalı yakıt anlaşmaları yapmışlar” dedi.

Naklen yayında Acil Durumlar Bakanı ve yardımcısının tutuklanmasına Kiev’de ilk yorumlar yapılmaya başlandı. Tutuklamanın özellikle hükümet kabinesi sırasında ve naklen yayında yapılmasına dikkat çekilerek, “Ukrayna’da tıpkı zamanında Gürcistan’da Saakaşvili’nin yaptığı gibi temiz eller operasyonları başlatılıyor” dendi.

YORUMLAR 28
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    komedi resmen sirke çevirmişler dostlar dügünde görsün
    Cevapla
  • bizde de böyle ne var sanki !!!!!!!! 9 yıl önce Şikayet Et
    aynı bizim gibilermiş!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamların polisleri bağımsız siyasetten uzak,polis devletin polisi, bizim ülkede olduğu gibi hükümetin polisi değil bundan dolayı görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar bizdeki polisin durumu siyasetçinin iki dudağı arasında piyon gbi kullanıyorlar
    Cevapla
  • hükümet yürütme organıdır 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümet sadece devleti verilen yetki ve süre çerçevesinde yönetir yasama yürütme yargı erkleri birbirinden bağımsızdır öğren var yaa
    Cevapla
  • Yok yaa 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümet demek devlet demektir. ömrü hayatında hükümet olamayanlar tabi ki bunu anlamaz. kendi ülkenizi kötülemeye ne kadar çok meraklısınız, yazık...
    Cevapla
  • kafkasyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Gözlüğünüzü atın öyle bakın.
    Cevapla
  • sami 9 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bizdeki yolsuzluk yapanların başına...
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 9 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede yillar once memur calisarak halkin ve devletin topraklarini malini parasini calarak bu gun unlu zengin olan adamlari ne zaman habshaneye alacaksiniz ve buyuk cezalar vereceksiniz.yoksa bu olaylar boyle de devam edecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı