Cameron'dan DAEŞ açıklaması

Cameron, "Güvenliğimizin DAEŞ'i yok etmemize bağlı olduğu giderek daha açık hale geliyor" dedi.

Cameron'dan DAEŞ açıklaması
Cameron'dan DAEŞ açıklaması
GİRİŞ 15.11.2015 21:15 GÜNCELLEME 15.11.2015 21:15

Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yarın yapacağı ikili görüşmede, kendisini DAEŞ'le mücadeleye destek vermeye çağıracağını söyledi.

Rusya'nın DAEŞ dışındaki Esed muhaliflerini hedef aldığını ve bu konuda Rusya ile anlaşmazlık içinde olduklarını ifade eden Cameron, Putin'le yarın gerçekleşmesi planlanan ikili görüşmede kendisine, "Bak, DAEŞ'i yok edersek Rusya'da da, İngiltere'de de daha güvende olacağımız konusunda anlaşabiliriz en azından. Odaklanmamız gereken şey bu" diyeceğini aktardı.

Cameron, "Güvenliğimizin DAEŞ'i Irak'ta olsun, Suriye'de olsun geriletmemize, nihayetinde de yok etmemize bağlı olduğu giderek daha açık hale geliyor" diye konuştu.

İngiltere'nin halihazırda Irak'da DAEŞ'e karşı mücade ettiğini, başka ülkelerin de Suriye'de benzer bir mücadele verdiğini anlatan Cameron, "Ancak ve ancak bu ölüm kültünü tamamen ortadan kaldırarak İngiltere'de, Fransa'da ve bütün Avrupa'da daha güven içinde olabileceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!