Fransa'dan Rusya'ya destek: Savaşabiliriz

Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Rusya'ya destek verdi.

Fransa'dan Rusya'ya destek: Savaşabiliriz
Fransa'dan Rusya'ya destek: Savaşabiliriz
GİRİŞ 27.11.2015 06:18 GÜNCELLEME 27.11.2015 06:37
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Paris’te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından IŞİD’le mücadelenin tek bir koalisyon üzerinden daha etkin biçimde sürdürülmesi çağrısı yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede Moskova ve Paris'in terörle mücadele için geniş koalisyon oluşturulmasının gerekliliği konusunda ortak duruşa sahip olduğunu söyledi.


 
Putin, şu ifadeleri kullandı: "Terörle mücadele için geniş koalisyon oluşturulması konusuna büyük önem verdiğinizi ve yoğun çaba sarf ettiğinizi görüyorum. Bizim pozisyonumuzu biliyorsunuz, bu konuda sizinle ortak çalışma yürütmeye hazırız. Rusya ve Fransa'nın teröre verdiği kurbanlar, iki ülkenin terörle mücadele çabalarını birleştirmesini zorunlu kılıyor. Rusya, uzun zamandır ağır terör saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor ve ciddi kayıplar veriyor. Bu nedenle Fransa halkının duygularını anlıyoruz."


 

PUTİN: TERÖRİSTLERLE FLÖRT ÇABALARI ALEYHLERİNE DÖNECEK
 
Bazı ülkelerin teröristlerle flört ederek çıkarları uğruna onlardan yararlanma çabalarının aleyhine döneceğini vurgulayan Putin, Rusya ve Fransa'nın terörle mücadele alanında ortak çalışmaları güçlendirme ve bilgi değişimini artırma konusunda anlaştıklarını söyledi.



 
'KARA OPERASYONU OLMADAN MÜCADELE BAŞARILI OLMAZ'
 
Suriye'de kara operasyonu olmadan teröristlerle mücadelenin başarılı olmayacağını belirten Rusya lideri, kara operasyonunun sadece Suriye hükümet ordusunun sağlayabileceğini vurguladı.
 

'S-400'LER AMERİKAN KOALİSYONUNA KARŞI DEĞİL'
 
Suriye'de konuşlandırılan S-400 hava savunma sistemlerinin sadece Rus savaş uçaklarını koruyacağını belirten Putin, "ABD önceliğindeki koalisyon ile yaptıklarımıza hiçbir şekilde aykırı değil" dedi.



Suriye'deki Rus savaş uçaklarını S-400 sistemlerinin yanı sıra diğer araçlarının da koruyacağını ifade eden Rusya Devlet Başkanı, bombardıman uçaklarına jetlerin eşlik edeceğini ve elektronik savaş gibi yöntemlerin kullanılacağını da sözlerine ekledi.




HOLLANDE: ORTAK DÜŞMANA KARŞI BİRLİKTE SAVAŞABİLİRİZ
 

Hollande da, “Terörün ortak düşmanımız olduğunu biliyorum. Bu nedenle toprağa, orduya ve finansmana sahip bu teröristleri vurmak için geniş bir koalisyon kurmalıyız. Birlilte nasıl hareket edebileceğimizi görüşmek üzere sizi görmek için Moskova’ya geldim. Böylece ortak düşmana karşı etkili bir şekilde savaşabiliriz” dedi.
 

YORUMLAR 64
  • abdul aga 8 yıl önce Şikayet Et
    fransiz in maras'ta acisi vardir. normaldir.
    Cevapla
  • özgür ülke 8 yıl önce Şikayet Et
    karada vuruyoruz , havada vuruyoruz tabii bu türkler fena. fransa kucak açtı , olaya fransız kalmayalım.
    Cevapla
  • hakan yigit 8 yıl önce Şikayet Et
    fransa nato ulkesi diyil mi? bu nasil bi durum.. kimse cikipta fransya birsey demiyor.
    Cevapla
  • TÜRKK 8 yıl önce Şikayet Et
    lokomotıv aman nolur gell sensiz ne yapar bu ülke
    Cevapla
  • Kansizlar 8 yıl önce Şikayet Et
    Asil terorist sizlersiniz, dunyayi ne hale getirdiniz yetmezmis gibi birde cikip piskin piskin konusuyorsunuz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı