Çipras: Anlaşmanın uygulanması hiç kolay değil

Yunanistan Başbakanı Çipras, AB-Türkiye anlaşmasıyla ilgili 'Anlaşmanın uygulanması hiç kolay bir iş değil' açıklamasını yaptı.

Çipras: Anlaşmanın uygulanması hiç kolay değil
Çipras: Anlaşmanın uygulanması hiç kolay değil
GİRİŞ 21.03.2016 16:58 GÜNCELLEME 21.03.2016 16:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos ile başkent Atina'daki Başbakanlık konutunda bir araya geldi.

AB'nin Türkiye ile yaptığı anlaşmayı olumlu bir adım olarak nitelendiren Çipras, "Anlaşma gerçekleşmeseydi tek taraflı eylemlerin dominosuna maruz kalacaktık" diye konuştu.

Anlaşmanın başarıya ulaşması için iki önemli şartın oluşması gerektiğine işaret eden Çipras, ilk olarak Türkiye'den Yunanistan'a geçişlerin azaltılması gerektiğini, aksi takdirde adaların boşaltılamayacağını ve anlaşmanın uygulanamayacağını söyledi.

Çipras, ikinci olarak da Yunanistan'ın yasal düzenlemeleri yerine getirmesi ve sığınmacılara ilişkin işlemleri gerçekleştirmesi için önemli bir insan gücüne ihtiyaç duyduğunu belirtti. 

İşlemlerin hızla yapılması için kendisinin başkanlık edeceği özel bir hükümet organı oluşturdukları bilgisini paylaşan Çipras, "Şimdi yokuşu tırmanmamız gerekiyor çünkü anlaşmanın uygulanması hiç kolay bir iş değil" değerlendirmesinde bulundu. 

Avromopulos da Yunanistan'ın bu süreçte hızla harekete geçtiğini belirterek anlaşmanın ivedilikle uygulanmasının sığınmacı krizinde durumun iyileştirilmesini sağlayacağını söyledi.

AB ve Türkiye arasında 18 Mart'ta varılan anlaşmaya göre, Türkiye üzerinden 20 Mart'tan itibaren Ege'deki Yunan adalarına geçen sığınmacılar 4 Nisan'dan sonra iade edilebilecek.

YORUMLAR 13
  • alp 8 yıl önce Şikayet Et
    AB yi istemiyoruzzzzzzzz bu bole bılıne
    Cevapla
  • Kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlaşma bütün problemleri Türkiye de tutma anlaşması politik hata yapıyosunuz ateşin ortasında kalacaz.
    Cevapla
  • Neşet 8 yıl önce Şikayet Et
    AB kimin umurunda almayın lan, zaten batacaksiniz.... Bizden uzak olun !
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    AB anlaşmanın ileride bozulması için şimdiden çatlak bir ses ile mesaj veriyor yüzbin kerede tekrar etsemde yeniden yazayım AB bırakın Türkiyeyi almayacaklar bunuda alenen söylüyorlar AB hıristiyan bir topluluk İslamı almaz biz neden ısrar ediyoruz anlamıyorum
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    dunya kadinlar gununde tebessum eksik olmadi guzelim ulkemde haddini asma ac kalmissin bide ettigi lafa bak hergele
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız