AB: Trump'lı ya da Trump'sız! Hedefimiz net...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD'nin desteği olmadan da AB'nin "iddialı rolünü" oynamayı sürdürmesi gerektiğini söyledi.

AB: Trump'lı ya da Trump'sız! Hedefimiz net...
AB: Trump'lı ya da Trump'sız! Hedefimiz net...
GİRİŞ 06.02.2017 20:19 GÜNCELLEME 06.02.2017 20:46
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ABD desteğinden mahrum AB'nin bundan sonra ne yapacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AB lidelerinin geçen cuma günü Malta'da bir araya geldiğini ve konuyu ele aldıklarını hatırlatan Juncker, "(ABD Başkanı Donald) Trump'lı ya da Trump'sız, AB kendi yolunda ilerlemeli. Hedeflerimiz net. Son gelişmelere rağmen, Avrupa, kıtada ve dünyadaki iddialı rolünü oynamayı sürdürmeli." dedi.

AB'NİN TRUMP'LA İMTİHANI

AB'yi Almanya'nın bir aracı olarak gördüğü ve İngiltere'nin birlikten ayrılarak iyi yaptığını söyleyen Trump, Avrupa'da endişeye yol açıyor. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, birlikten ayrılma kararı alan İngiltere hariç üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına gönderdiği mektupta, Trump'ı AB'nin karşı karşıya olduğu tehditler arasında saymıştı.

Avrupa Parlamentosundaki (AP) büyük grupların liderleri de, Juncker'in yanı sıra AB Komisyonu Başkanı Donald Tusk'a mektup göndererek, Trump'ın AB elçisi adayı Ted Malloch'a "kötü niyetli tavrından dolayı" akreditasyon verilmemesini istemişti.

Avronun 1-1,5 yıl içerisinde çökebileceğini ifade eden Malloch, "Sovyetler Birliği'nin yıkılmasına yardımcı olduğum bir diplomatik görevim vardı. Belki, biraz ehlileşmeye ihtiyacı olan başka bir birlik vardır." diyerek, AB'yi hedef almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • Samil 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey hayyllattt Ve şükürki bi avrupa birligide bitmek üzere 5 veya 6 yil icinde bu iş tamam
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Hasta Adam, Avrupa.
    Cevapla
  • muhammet 7 yıl önce Şikayet Et
    2. Dünya Savaşında Hitler'in silahla yapamadığını günümüzde parayla yapan Almanya, Avrupa Birliği adı altında üye ülkeleri esir almış ve sonuna kadar sömürüyor. Almanya hariç Avrupa ülkelerinin ekonomisi çökmüş durumda.
    Cevapla
  • Selami Ucar 7 yıl önce Şikayet Et
    Buldular belalarını. Yesinler birbirlerini.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD hepinizi kafa kafaya tokuşturacak meraklanmayın. İngilterenin birlikten ayrılması tesadüf olamaz. Beter olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi