Grace Hopper kimdir? - Bilgisayar Bilimcisi Grace Hopper

Grace Hopper 'ın 107. doğum günü için Google özel doodle hazırladı. Amerikalı bilgisayar bilimcisi Grace Murray Hopper 'ın hayatı...

Grace Hopper kimdir? - Bilgisayar Bilimcisi Grace Hopper
Grace Hopper kimdir? - Bilgisayar Bilimcisi Grace Hopper
GİRİŞ 09.12.2013 02:05 GÜNCELLEME 18.03.2019 00:35

Grace Hopper kimdir?

Bilgisayar programlama dilleri için ilk derleyiciyi geliştiren Grace Hopper, Amerikalı bilgisayar bilimcisi ve ABD donanmasında rütbeli asker olarak görev yapmıştır. 

Tümamiral Grace Murray Hopper, 9 Aralık 1906 tarihinde doğmuş ve 1 Ocak 1992'de ölmüştür. New York'ta doğan Grace Hopper, Yale Üniversitesi'nde Matematik ve Fizik eğitimi gördükten sonra 1930 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra, 1934 yılında Yale Üniversitesi'nde Matematik dalında doktora yapmıştır. 

Harvard Mark I bilgisayarının ilk programcılarından olan Hopper, bilgisayar programlama dilleri için ilk derleyici ve ilk modern programlama dillerinden biri olan COBOL'un geliştiricilerindendir. Bilgisayar dilinde "debugging" olarak bilinen programı hatalardan temizleme konseptinin de ilk kullanıcılarındandı. Amerikan savaş gemisi USS Hopper (DDG-70) adını ünlü bilgisayar bilimcisi Grace Hopper'dan almıştır.

COBOL Hakkında

1959 sonbaharında CODASYL adıyla ülkenin bilgisayar uzmanları bir araya geldiği konferansın komitesine Grace Hopper teknik danışman olarak katılmıştır. Bu konferansta COBOL'u geliştirme yönünde ilk adımlar atıldı. Hopper programlama dillerinin makine dilindense İngilizce'ye daha yakın olması gerektiği fikrini savundu. 1973 yılında yüzbaşılığa terfi etti. Deniz Kuvvetleri için COBOL'a yan uygulamalar ve derleyici geliştirdi.

İşte Google'un ünlü bilgisayar bilimcisi Grace Hopper 'ın 107. doğum günü için hazırladığı Doodle:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!