Mustafa Selim Yaşar kimdir ve nerelidir? Mustafa Selim Yaşar'ın oğlu ve eşi kimdir?

İş dünyasının önemli isimlerinden biri olan Mustafa Selim Yaşar hayatını kaybetti. Peki Mustafa Selim Yaşar'ın eşi ve oğlu kimdir? Mustafa Selim Yaşar'ın hayatı ve biyografisi...

Mustafa Selim Yaşar kimdir ve nerelidir? Mustafa Selim Yaşar'ın oğlu ve eşi kimdir?
Mustafa Selim Yaşar kimdir ve nerelidir? Mustafa Selim Yaşar'ın oğlu ve eşi kimdir?
GİRİŞ 03.09.2021 09:23 GÜNCELLEME 03.09.2021 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mustafa Selim Yaşar kimdir, 1956'da İzmir‘de dünyaya geldi. Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar ve Zuhal Yaşar'ın oğludur.

1976'da Paris-Academi Arqueille Sorbonne üniversitesini tamamladı. Ardından1980'de New York Üniversitesinden mezun oldu ve 1981'deNew York-Pace Üniversitesi İşletme-Finans Bölümü’nü bitirdi. 

KARİYERİ

İş adamı Yaşar, iş hayatına 1981'de Yaşar Dış Ticaret A.Ş.'de çalışmaya başladı. 1989'a kadar farklı departmanlarda deneyim kazandı. 

1997-2000 arasında Otak-Desa A.Ş. ve Desa Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu-İcra Başkanlığı yaptı ve ardından İzmir Teknopark A.Ş., BDS İş Geliştirme Ltd. Şti. ve Yüzey İnşaat Taahhüt A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. 

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni kurdu ve burada 4 sene Başkan Vekilliği yaptı. Ayrıca Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı olarak da görev aldı.

Mart 2014-Eyül 2021 arasında Desa Enerji A.Ş., Dyo Boya A.Ş., Yaşar Birleşik Pazarlama A.Ş. şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Nisan 2015- Eylül 2021 arasında Yaşar Dış Ticaret A.Ş. ve Yaşar Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.  

SİYASİ HAYATI

2004-2009 arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Karşıyaka Belediyesi AKP Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Bir dönem Tunus Fahri Konsolosluğu’nu da devam ettiren iş adamı, çok sayıda sivil toplum kuruluşunda yer aldı. 

MUSTAFA SELİM YAŞAR'IN EŞİ VE ÇOCUKLARI 

Mustafa Selim Yaşar, Yasemin Yaşar ile dünya evine girdi. Bu mutlu evlilikten bir kızı iki oğlu dünyaya geldi. Çocuklarının isimleri Durmuş Yaşar, Ata Yaşar ve Ayşe Zuhal Yaşar'dır. 

MUSTAFA SELİM YAŞAR VEFAT ETTİ 

Mustafa Selim Yaşar, 2 Eylül 2021'de yakalandığı koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti. 

YORUMLAR 1
  • fuat yıldız. 2 yıl önce Şikayet Et
    Alllahım gani gani Rahmet eylesin.mekanı cennet olur inşalllah.
    Cevapla