Halis Aygün kimdir ve nerelidir? Halis Aygün ne mezunu? Halis Aygün biyografisi...

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, görevden ayrılışının ardından gündem oldu. Peki Halis Aygün kimdir? Halis Aygün'ün hayatı ve kariyeri oldukça merak edildi. Birçok internet kullanıcısı Halis Aygün'ün ne mezunu olduğunu merak etti. İşte araştıranlar için Halis Aygün biyografisi...

Halis Aygün kimdir ve nerelidir? Halis Aygün ne mezunu?  Halis Aygün biyografisi...
Halis Aygün kimdir ve nerelidir? Halis Aygün ne mezunu? Halis Aygün biyografisi...
GİRİŞ 08.08.2022 13:07 GÜNCELLEME 08.08.2022 13:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Halis Aygün, 1968'de Giresun’da dünyaya geldi. Aslen Giresunlu'dur. Şimdilerde 54 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun oldu. Akademik yolda devam etmek isteyen Aygün üniversiteden sonra yüksek lisans yaptı. 

Halis Aygün

Yüksek lisansın ardından İngiltere'ye taşındı. Burada London City University'de doktora yaptı. Bir süre sonra ülkeye dönüş yaptı. Yardımcı Doçent,Doçent ve Profesör unvanını aldı. 

2006'da Profesör unvanını elde eden Aygün,  Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Matematik Bölümü Başkanı olarak çalıştı. 10 yıl boyunca bu göreve devam ettikten sonra, Kocaeli Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. 

Halis Aygün biyografisi

9 yıl boyunca ÖSYM'nin Kocaeli ve Marmara Bölge Koordinatörü oldu. Bilimsel faaliyetlerine devam eden Halis Aygün'ün çok sayıda yayınlanmış akademik makalesi vardır. 

ÖSYM BAŞKANI OLDU

Aygün, Kocaeli Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Dekanlığına devam ettiği dönemde Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı olarak atandı. 2018-2022 arasında bu görevine devam etti. Bu görevi Ağustos 2022 itibari ile son buldu. 

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kimdir? Bayram Ali Ersoy biyografisi...Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kimdir? Bayram Ali Ersoy biyografisi...

ÖSYM Başkanı Halis Aygün

YORUMLAR 4
  • Kayipnesil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kocaeli üniversitesi sıkıntı bı üniversite..adil öksüz orda yuvalanmiştı,bu çapsız ordan çıktı.bikaç sakat tıp daha var ordan çıkıp başımıza çorap ören..mezunlarına dikkat
    Cevapla
  • Ömer hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Âdil öksüz, kocaeli değil, sakarya üniversitesinden çıkmıştı. Karustırdınız sanırım.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    soru calarakmi okullar bitirip ösym baskani oluyorlar diye soru geliyor akila artik ....
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet kardeşim en son bitirdiğin okulun adı ney merak ediyorum. Hocanın biyografisinden bunu nasıl çıkardın hayret ettim.
    Cevapla