Devlet Denetleme Kurumu müfettişleri ÖSYM'de denetime başladı

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Arıncı, müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini açıklamıştı. Müfettişler, KPSS soru incelemelerine başladı.

Devlet Denetleme Kurumu müfettişleri ÖSYM'de denetime başladı
Devlet Denetleme Kurumu müfettişleri ÖSYM'de denetime başladı
GİRİŞ 03.08.2022 13:35 GÜNCELLEME 03.08.2022 19:18
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Arıncı, müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini açıkladı.

KPSS'de sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu iddiaların araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmişti.

DEVLET DENETLEME KURUMU ÖSYM'YE GİDECEK

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı öne sürüldü.

KPSS yeniden mi yapılacak? 31 Temmuz’da düzenlenen lisans sınavının iptali…KPSS yeniden mi yapılacak? 31 Temmuz’da düzenlenen lisans sınavının iptali…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ise yaptığı açıklamada "KPSS konusunda ilk izlenimlerde problemli durumun varlığını gördük. Kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" demişti

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 130
  • Mehmet66 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haini bitmez.. Kansızlar
    Cevapla
  • KUDURMUŞ HIRSIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır aynı şey. Kendi yandaşlarını üniversite okutuyorlar, soruları ve cevaplarını veriyorlar, üniversiteye girdikten sonra da dersleri geçirtiyorlar. mezun ettikten sonra da kamuda işe alıyorlar. SONRA BU MEZUN OLAN NE OLUYOR, TABİKİ DİPLOMALI HIRSIZ TERÖRİST OLUYOR, DEVLET DÜŞMANI, HALK DÜŞMANI, DİN DÜŞMANI, EMEK DÜŞMANI, FAKİR DÜŞMANI KUDURMUŞ AZILI HIRSIZ OLUP ÇIKIYOR.
    Cevapla
  • sergi 1 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ üniversitelerden temizlenmedi derhal temizlenmeli.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ ÜNİVERSİTELERDEN temizlenmedi. ben bile kaç akademisyenm prof ibirim azılı fetö teröristi.. EMB te emniyette askeiye içindetespit edilen fetö teröstleir ihraç edildi. üniversitelrdee dokunulşmadı: bu böyle kaldığı müddetçe ÖSYM nin güzenlediği her sınav töhmet altında dır. önce sözde akademisyen fetö teröstleir ivedilikle temzlenmeli. çaok haince alçakaça iş yapmaktalar üniversite öğrencileirni zehirlemekteler. onlar akarşı çıanları ise sindrmektel mezuniyetleirni zorlşatırmaktalar. derhal tmizlik...
    Cevapla
  • Sami Aydemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eger bu sorular disari cikmissa bundan oncede cıkarılmistir. Sinav iptali yerine kitapciklardaki islemler dikkate alinmali, burada kisinin calisip calismadigi kopya mi degilmi belli olur. Devlet sinav yenilensin dese bile nesil guvenecegiz, birde gecmiste de olmadigini kim garanti edebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti