KPSS ön lisans sınavı başvuruları ne zaman? 2022 Memurluk sınavı ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından 2 yılda bir düzenlenen KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavı başvuru tarihleri araştırılıyor. Aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında değerlendirmek isteyen sınav hazırlıklarını sürdürürken bir yandan 2022 KPSS başvuru tarihlerini araştırıyor. ÖSYM 2022 sınav uygulama ve başvuru takvimini açıkladı. Peki KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları ne zaman? İşte 2022 memurluk sınavı tarihleri…

KPSS ön lisans sınavı başvuruları ne zaman? 2022 Memurluk sınavı ne zaman yapılacak?
KPSS ön lisans sınavı başvuruları ne zaman? 2022 Memurluk sınavı ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 03.08.2022 15:11 GÜNCELLEME 03.08.2022 15:11

KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavı başvuruları iki yılda bir alındığı için memur adayları yoğun ilgi gösteriyor. Adaylar, kamu kurumları personel alımı için düzenlenen sınavlardan elde ettikleri puanlar ile birlikte 2 yıl boyunca işlere müracaat edebiliyorlar. KPSS ortaöğretim ve ön lisans puanıyla birçok kamu kurumu ve kuruluşu alım ilanı yayınlıyor. ÖSYM 2022 sınav uygulama ve başvuru takvimi belli oldu. Adaylar ösym.gov.tr adresi üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru işlemleri sınav ücretinin yatırılması ve girilecek oturumun belirlenmesi olarak iki aşamada gerçekleştirilecek. Belirlenen takvim aralığında başvuru yapmayan veya eksik işlem yapan adaylar için geç başvurular açılacak. Peki 2022 KPSS ortaöğretim ve lisans sınavları ne zaman? İşte ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimi...

Üniversite öğrencilerine en düşük 650 TL burs verilecek! 2022-2023 Başvuru tarihler ve şartları...Üniversite öğrencilerine en düşük 650 TL burs verilecek! 2022-2023 Başvuru tarihler ve şartları...

KPSS Ortaöğretim ve Ön Lisans Başvuruları Ne Zaman?

Örgün veya açıktan liseyi bitiren adaylar KPSS ortaöğretim sınavlarına katılacak. Başvuru işlemleri 1 Eylül'de başlarken son işlem tarihi 13 Eylül olarak belirlendi. 

Üniversitelerin iki yıllık fakültelerinden mezun olan öğrenciler, KPSS Ön lisans sınavı başvurularını 3-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek.

2022 KPSS Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Yukarıda belirlenen tarihler arasında adaylar KPSS müracaatlarını ÖSYM'ye iletecekler. Başvuru işlemleri, sınav ücretinin yatırılması ile birlikte aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle gerçekleştirilecek. Sınav ücretini yatırmayan veya eksik yatıran adayların başvuruları kabul edilmeyecek.

Sınav ücretleri anlaşmalı bankalardan veya ÖSYM'nin kendi ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümünden yapılabilir. 2022 yılında KPSS başvuru ücreti 115 TL olarak belirlendi. Geç başvuru işlemi yapacak adaylardan ise sınav ücreti %50 artırımlı olarak tahsil edilir.

2022 KPSS Sınav Takvimi

Bu yıl lisans oturumlarının yanı sıra KPSS ortaöğretim ve ön lisans Genel Kültür-Genel Yetenek oturumları da düzenlenecek. İşte 2022 ÖSYM sınav takvimi;

KPSS Ortaöğretim ve Ön Lisans Sınavları Kaç Soru?

KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavlarında adayların lise ve 2 yıllık üniversitelerde aldıkları eğitimlere ilişkin sorular yöneltilir. KPSS Genel Kültür oturumundan 60 soru, KPSS Genel Yetenek oturumlarından da 60 soru yöneltilir. Toplam 120 soruluk sınav için adaylara 130 dakika sınav süresi verilir.

KPSS Ön lisans sınavının Genel Kültür, oturumunda adaylara 27 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 Güncel Bilgiler sorusu yöneltilir.

Diğer oturumda Türkçe dersinden 30, Matematikten 26 ve Geometri dersinden 4 soru yöneltilmektedir.

KPSS Sınavlarına Katılacak Adaylar Dikkat!

KPSS oturumlarına katılacak adayların sınavlarının geçerli olması için uyması gereken bazı kurallar mevcuttur. Bu kurallar sınav giriş belgelerinde yer almaktadır. Memur adayının sınava atanılan salonda katılması, sınav başlamadan önce sınav giriş belgesini yetkililere teslim etmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme gibi girişimde bulunmaması, sınav sorularını süre başlamadan cevaplamaması gerekmektedir.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi