AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB kopya çekildiği tespit edilen sınavları iptal edecek…

Çalışan ve örgün eğitime devam edemeyen adayların yoğun ilgi gösterdiği Açık Öğretim Lisesi sınavları geçtiğimiz hafta içerisinde tamamlandı. Online olarak 3. dönem sınavlarına katılan adaylar AÖL sınav sonuç tarihine erişmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı internet üzerinden yapılan sınavlarda öğrencilerin kopya çekmesine önlemek için bir dizi önlemler aldı. Peki AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? İşte MEB’in yaptığı iptal açıklaması…

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB kopya çekildiği tespit edilen sınavları iptal edecek…
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB kopya çekildiği tespit edilen sınavları iptal edecek…
GİRİŞ 05.08.2022 16:23 GÜNCELLEME 05.08.2022 16:23

Online olarak organize edilen AÖL 3. dönem sınavları 20-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi. Çalışan veya örgün eğitime devam etme imkanı olmayan yüz binlerce aday Milli Eğitim Bakanlığının internet üzerinden düzenlediği sınava katıldı. Mezun olabilmek için gerekli krediyi tamamlamaya çalışan adaylar, AÖL sınav sonuç tarihini merak ediyor. MEB'in yayınladığı takvime göre öğrenciler sınavların uygulanışına veya sorulara ilişkin itirazlarını beş gün içerisinde iletecek. MEB çevrim içi olarak düzenlenen sınavlarda kopya çekilmesinin önüne geçebilmek adına bir dizi önlemler alındı. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayan kodlar yerleştirildi. Sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilen adayların sınavları iptal edilecek. Peki AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB'in yaptığı açıklama...

GERİ SAYIM BAŞLADI: ÖSYM 2022 YKS tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak?GERİ SAYIM BAŞLADI: ÖSYM 2022 YKS tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bakanlık Adaylara 5 Gün Süre Verdi

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Kurumları resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruda sınava itiraz sürecinin başladığı duyuruldu. Adaylar, sınav sorularına ve uygulanmasına yönelik itirazlarını sınav bittikten sonra (29 Temmuz) 5 takvim günü içerisinde yapabilecek. Aynı şekilde sonuçlar ilan edildikten sonra 5 gün boyunca adaylar sonuçlara da itiraz edebilirler. Online sınav itirazları devlet bankalarına yatırılacak 30 TL'lik ücret ile yapılacak.

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı henüz Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurmadı. Ancak geçtiğimiz sınavlar dikkate alındığında sınav sonuçlarının itiraz işlemleri sona erdikten sonra duyurulduğu biliniyor. Bu bilgiler doğrultusunda sınav sonuçlarının bu hafta sonu ( 13-14 Ağustos) açıklanması bekleniyor.

Sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen öğrenciler AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden öğrenci numarası (T.C. kimlik no) ve şifreleriyle birlikte sorgulama işlemi yapabilecek. Ölçme ve değerlendirme işlemleri yapılırken sınavlarda yanlış cevaplanan sorular doğru yanıtları etkilemeyecek.

MEB Sınav Öncesinde Öğrencileri Uyarmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav öncesinde yayınladığı online sınav kılavuzunda sınava ilişkin önemli bilgilere yer verdi. Online sınavlarda dijital veya herhangi bir basılı kaynak kullanılmaması gerektiği öğrencilere hatırlatıldı. Sınav ekranı açıkken herhangi ikinci bir uygulamanın açık olmasına izin verilmedi. Online sınavlarda öğrencileri tanımlayan kodlar yer aldı. Bu kodlar ile görüntü kaydettiği, bilgi paylaşımı yaptığı veya kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak.

AÖL Ders Geçme Notu Kaçtır?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda aldığı karar ile ders geçme notunu 45 olarak belirlemişti. Online 3. dönem sınavlarda en düşük 45 olan başarı notunu yakalayan adaylar derslerini başarılı bir şekilde tamamlamış olacak. AÖL sınavları ise 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavlarda 4 yanlış 1 doğru yanıtı götürmeyecek. Adayların sınavlarda doğru yanıtladıkları her soru için 5 (beş) puan hanelerine yazılacak. 

Önemli: AÖL 3. dönem sınavlarında başarılı olabilmek için en az 9 soruya doğru yanıt vermek yeterli olacak.

Açık Lise Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi mezuniyet şartlarında değişikliğe gitmişti. 18 yaş altı ve 18 yaş üzeri mezuniyet şartları yenilendi. Buna göre güncel mezuniyet şartlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz;

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
Uzmanlar: İsrail'in Gazze'deki amacı Philadelphia Koridoru'na ulaşmak